سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در عرصه‌های ملی و بین‌المللی پروژه‌های مختلفی در صنعت آب و برق در بیش از ۲۰ کشور توسط جامعه ۷۰۱ هزارنفری مهندسین مشاور ایرانی در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، عیسی بزرگ‌زاده‌ امروز در نشست خبری پروژه چند منظوره «اومااویا» سریلانکا با بیان اینکه در کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ، ۱۰۶ کشور عضو هستند و ایران نیز از سال ۱۳۷۴ به عضویت این کمیسیون درآمد و ۲۳ کمیته داخلی ذیل این امر در کشور ایجاد شده است، اظهار کرد: همچنین ایران در کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی از سال ۱۳۴۷ عضو شده و در این زمینه حدود ۱۰ کمیته استانی در کشور فعال شده است.

به گفته وی در این کمیسیون ۷۸ کشور عضو هستند و سالانه دهها مقاله و تحلیل معتبر مهندسان ایرانی حاصل کار بین صنعت و دانشگاه در نشریات عرصه بین الملل مختلف به چاپ می‌رسد.

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به پتانسیل ایران در این حوزه، گفت: ظرفیت صادرات سازه‌های فنی – مهندسی سالانه ۳.۵ میلیارد دلار است، اما شرایط حاضر فعالیت را در این بخش با دشواری‌هایی مواجه کرده است.

بزرگ‌زاده با بیان اینکه شرکت فراب به نمایندگی از جامعه مهندسی ایران این پروژه پیچیده را در خارج از کشور اجرا و به نتیجه رساند، اظهار کرد: ایران در حال حاضر ۱۰۲ مهندس مشاور رسمی و صاحب صلاحیت در رشته های مختلف دارد.در همین راستا ۱۴ هزار و ۶۲۳ پیمانکار فعال بوده و ۷۰۱ هزار نفر در این بخش به طور رسمی مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به اینکه تشدید تحریم‌های ظالمانه بر کشور، فعالیت در این حوزه را با دشواری‌هایی مواجه کرده است، گفت: به رغم این شرایط مهندسان و متخصصان ایرانی از هند تا آفریقا و از امریکای جنوبی تا آسیای میانه در حال اجرا و پیشبرد پروژه‌های بزرگ و پیچیده در صنعت آب و برق هستند، از جمله می‌توان به اجرای این پروژه‌ها در کشورهای عراق، ازبکستان، سودان، نیجریه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و افغانستان و غیره اشاره کرد.

سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه در ساخت سدها از عناصر مقاومت و نفوذناپذیری استفاده می‌شود به‌گثنه‌ای ‌که بیش از ۱۰۰ متر زیر سدها عایق نفوذناپذیر ایجاد می‌شود.

بزرگ‌زاده با بیان اینکه دانش سدسازی در کنار مهارت و امکان ساخت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار کرد: در این زمینه توجه مهندسان ایرانی به مباحث غیرسازه‌ای، مهارت تامین مالی، مهارت کنترل پروژه، اعمال ملاحظات کنترل و مدیریت سیلاب و نیز اعمال ملاحظات مربوط به مباحث تغییر اقلیم قابل توجه است.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir