وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضمن تاکید به وجود پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مناسب، حرکت به سمت صنعتی شدن را مدنظر قرار داد و گفت: وزارت صمت صنعت دانش‌بنیان صادرات محور را پیگیری و حمایت می‌کند و چنانچه صنعتی این دو مولفه را نداشته باشد، مورد حمایت وزارت صمت نخواهدبود.

به گزارش ایسنا، نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌های خودرو با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیران خودروساز، روسای اتحادیه‌های مرتبط با صنعت خودرو و قطعات، نمایندگان مجلس و… با تاخیر فراوان، در محل دائمی نمایشگاه‌هایبین‌المللی برگزار شد.

این نمایشگاه که به همت شرکت بازرگانی بین المللی ایدرو در فضایی به متراژ بالغ بر ۴٢ هزار متر مربع و با حضور ۶۰۰ شرکت داخلیو ۴۶۹ شرکت خارجی از ۹ کشور برپا شده شده است، علاوه بر شرکت‌های داخی، میزبان شرکت‌های خارجی از کشورهای رومانی، انگلیس، چین، تایوان، اندونزی، کره، ترکیه، عراق و هند است.

باید ایران را صنعتی کنیم

عباس علی‌آبادی- وزیر صنعت، معدن و تجارت- در مراسم افتتاح این نمایشگاه، ضمن اشاره به حضور صبح امروز(سه‌شنبه) خود در مجلس شورای اسلامی و ارائه‌ گزارش این صنعت، اظهار کرد: امروز گزارش مفصلی در رابطه با موضوع صنعت خودرو در مجلس هم‌شنیدم و هم ارائه کردم که حتما توصیه می‌کنم، مورد مطالعه قرار گیرد.

وی بر صنعتی شدن کشور تاکید کرده و افزود: باید ایران را صنعتی کنیم. به نظر می‌رسد که پتانسیل صنعتی‌ شدن بیش از هر چیز در کشور مهیا است.

مقام عالی وزارت صمت، با بیان اینکه صنعت خورو، صنعت بسیار با اهمیتی است که از ویژگی‌های ممتازی برخوردار است، گفت: همانطور که در مجلس نیز عرض کردم، چنانچه صنعت خودرو را یک کشور فرض بگیریم، میزان فروش این صنعت که یک کشور فرض شده، ششمین اقتصاد جهان است و به اندازه‌ کشوری که در ششمین صندلی جهان ایستاده است، این صنعت در خود پتانسیل اقتصادی دارد که ویژگی ممتازی است.

علی‌آبادی تصریح کرد: صنعت خودرو بر بسیاری از صنایع تاثیرگذار است؛ در حقیقت ۶۰ صنعت به صورت مستقیم و غیرمستقیم از صنعت خودرو، تاثیر می‌پذیرند؛ اما آنچه که بسیار مهم و تعریف مورد نظر و مناسب وزارت صنعت، معدن و تجارت است و بر آن تاکید دارد، بحث صنعت دانش‌بنیانِ صادرات‌محور است. این شعاری است که ما در وزارت صمت، آن را دنبال می‌کنیم و انتظار داریم که در این مسیر حرکت شود.

چهار انتظار وزارت صمت در عملکرد صنایع خودروسازی

وزیر صمت خطاب به مجموعه‌ صنعت خودروسازی، تاکید کرد: اگر می‌خواهید مورد حمایت وزارت صمت قرار گیرید، بایستی چند ویژگی را در کار و فعالیت خود در نظر داشته باشید. در وهله‌ اول بایستی، برای ساخت قطعات به سراغ ساخت قطعات اصلی و گلوگاهی بروید. دوم اینکه، مهندسی خود را تقویت کنید؛ اینکه کالایی را تولید کنیم بدون آنکه مهندسی آن را بلد باشیم، فایده‌ای ندارد؛ بحث مهندسی، موضوع مهمی است که صنایع ما کمتر بدان توجه کرده‌اند.

وی ادامه داد: نکته سوم در بحث زنجیره تامین مطمئن قطعه‌سازی است. تاکید ما به خودروسازان این است که تا زمانیکه از زنجیره تامین قطعه‌سازی خود مطمئن نباشید، خودروساز نیستید! نباید یک قطعه‌ساز بتواند خط تولید شما را مختل کند.

قابل قبول نیست که امسال نتوانیم  خودرو تولید کنیم

علی‌آبادی خاطرنشان کرد: از این موضوعات که بگذریم، انتظار چهارم و تاکید، بحث کمیت و کیفیت است؛ امسال مقام معظم رهبری، سال جهش تولید با مشارکت مردم را تاکید کرده‌اند. در بخش جهش تولید، قابل قبول نیست که امسال نتوانیم، هدف تعیین شده که با همکاری خودِ خودروسازان تدوین شده است را محقق کنیم. امسال متعهد شده‌ایم که بیش از ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو تولید کنیم و به سقف ۱.۷ میلیون خودرو که از نظر بنده، دور از دسترس هم نیست، نزدیک شویم.

وزیر صمت تصریح کرد: به لحاظ کیفی نیز مطلقا پذیرفته نیست که کیفیت خودروها پایین و دور از انتظارها باشد. در جلسه‌ امروز هم یکی از انتقادهای جدی که نمایندگان مجلس داشتند، موضوع کیفیت خودروها بوده است. در این صنعت رضایت کامل از کیفیت خودروها وجود ندارد و از زمانیکه بنده خاطرم هست (از زما جوانی بنده) تاکنون، کیفیت خودروها مورد انتقاد بوده و هست؛ اما این مشکل بایستی حل شود.

وی خاطرنشان کرد: زمان زیادی هم برای حل این مشکل نداریم که صرف این موضوع کنیم؛ فلذا در همین نمایشگاه تاکید می‌کنم که آنچه که در آینده بایستی اتفاق بیفتد، تحولات و تغییرات نوآورانه است. ما بایستی به صورت چشمگیر، این را در فرآیندها و صنعت خودرو ببنیم. این موضوعی است که مورد نظر ذی‌نفعان است؛ لذا در بحث جهش کیفی و کمی، حداقل انتظاری این است که به صورت مستمر نوآوری و تنوع در ارائه‌ محصولات و رقابت با بازار جهانی در قالب نگاه صنعت دانش‌بنیانِ صادرات‌محور، وجود داشته باشد. 

سکاندار وزارت صمت تاکید کرد: برای آنکه بتوان این ویژگی را پیدا کرد (دانش‌بنیانِ صادرات‌محور) بایستی در بازارهای جهانی حضور داشته باشیم؛ بازار جهانی عرصه‌ای است که صنعتی  که کیفیت نداشته باشد را راه نمی‌دهد. صنایع اگر می‌خواهد که حمایت وزارت صمت را داشته باشید، بایستی این ویژگی را در خود تقویت کند. 

گفتنی است که نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌های خودرو از امروز (۲۹ خردادماه) الی اول تیر ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی دایر است.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir