به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، شهرام یزدانی، مشاور آموزشی رئیس جمهوری در گفت و گو با رکنا در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه یوتیوب به عنوان دانشگاه نسل جدید شناخته می شود و رفع فیلتر آن می بایست در دستور کار قرار بگیرد تا دانش آموزان ایرانی از آموزش های روز دنیا بازنمانند گفت: به نظر من هیچ اتفاق مثبتی در کشور با محدودسازی و اجبار رخ نمی دهد. ما حتی نمی توانیم یک نمونه از اینها را در سال های اخیر پیدا کنیم و راجع به آن حرف بزنیم.
وی در ادامه افزود: با این وجود نباید این را فراموش کرد که سواد رسانهای و نظارت روی فعالیت رسانه ای در بچه ضرورت دارد. همه چیز در حال تغییر است و آن چیزی که دانش آموزان در سراسر دنیا به وسیله سوشال مدیا می آموزند، بعضاً خیلی بیشتر از آن چیزی است که در مدرسه یاد می گیرند.
یزدانی تاکید کرد: به نظر من، اصرار روی یک ساختار خاص که تاکید کند که آموزش و پرورش حتما باید آموزش و یادگیری را به شیوه سنتی پیگیری کند، اشتباه است. در بسیاری از برنامه های چشم انداز آینده یا آینده پژوهی در بحث آموزش و پرورش، نظرات جدی وجود دارد که مدارس به شکل فعلی در آینده وجود نخواهند داشت. این موضوع در ذات ایراد ندارد؛ چراکه مدرسه وسیله و هدف یادگیری است.
مشاور آموزشی رئیس جمهوری ایران در ادامه گفت: هر کدام از رسانه های جمعی، مزایا و معایبی دارند و هر یک پتانسیل خاصی را ایجاد می کنند. یوتیوب پتانسیل ویژه ای برای خودش ایجاد کرده که قابل توجه است که همین کارکرد را در بسترهای مختلف نیز شاهد هستیم. کاملا موافق هستم که سوشال مدیا بخش مهمی از آموزش درست در همین لحظه است که باید به آن توجه کنیم.
شهرام یزدانی همچنین در خصوص یادگیری به کمک هوش مصنوعی تاکید کرد: هوش مصنوعی بسیاری از عرصه ها را متحول کرده است. در کشور خودمان نگاهی بیندازیم می بینیم هوش مصنوعی، از نوشتن انشا و تکالیف مدرسه گرفته تا انجام پروژه های علمی و درست کردن پاورپوینت و… به وسیله هوش مصنوعی قابل انجام است. برخی ممکن است با دید منفی به این قضیه نگاه کنند و این را یک نوع تقلب قلمداد کنند؛ در صورتی که این هم نوعی استفاده از علم است. همانطور که کشورهای غربی به این نتیجه رسیده اند که محسابات باید با ماشین حساب انجام شود چراکه این وسیله برای راحت تر کردن زندگی درست شده است و می بایست از آن بهره برد. آن چیزی که فناوری برای ما انجام می دهد ممکن است از فهرست صلاحیت ها و مهارت های ضروری برای دانش آموزان حذف شود. کارکرد هوش مصنوعی نیز به این گونه است که می بایست نگاهمان را به آن تغییر دهیم.
source