مهارت‌های کلیدی افراد تا پنج سال آینده دچار تغییر می‌شود

بر اساس گزارش ها بیش از ۴۰ درصد مهارت‌های کلیدی کارگران و نیروهای کار تا پنج سال آینده دچار تغییر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر مشارکت واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی در امر آموزش‌های مهارتی نقش موثری در مهارت‌افزایی نیروهای کار و تربیت نیروی انسانی ماهر دارد.

یکی از ضروریات رشد و توسعه اقتصاد،‌ مهارت‌های فنی و حرفه‌ای است که در تامین نیروی انسانی ماهر و کارآمد اثرگذار است؛ بر همین اساس آموزش‌های فنی و حرفه‌ای امکان بهره‌برداری مناسب از منابع انسانی را فراهم کرده و توانایی لازم برای راهیابی به بازار کار و ایجاد اشتغال پایدار را به وجود می‌آورد.

آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار و رشته دانشگاهی فارغ التحصیلان نقش موثری در ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانش آموختگان دارد.

به اعتقاد کارشناسان یکی از علل بیکاری در جامعه، فقدان مهارت‌های مورد نیاز بازار کار از سوی فارغ‌التحصیلان و جویندگان کار است.به زعم آنها ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار و رشته دانشگاهی فارغ التحصیلان نقش موثری در ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانش آموختگان دارد.

در همین راستا غلامحسین محمدی – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در گفت وگو با ایسنا، معتقد است: گسترش همکاری میان صنایع و آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای به ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و رشد اقتصادی کمک می‌کند.

او می گوید: بر اساس پژوهش های صورت گرفته یکی از عوامل موثر در زمینه ایجاد اشتغال، میزان مهارت افراد است و نرخ بیکاری در بین افرادی که دارای مهارت‌های متناسب با نیازهای روز بازار کار هستند، کمتر است.

معاون وزیر کار معتقد است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کارفرمایان می‌توانند در برقراری ارتباط میان آموزش های مهارتی، نیروی کار و بازار تاثیرگذار باشند از این رو تعامل بیشتر بنگاه‌های اقتصادی با سازمان آموزش فنی‌و حرفه‌ای را موجب ارتقای مهارت‌ها و توانمندسازی نیروی کار می داند.

در طول پنج سال آینده ۴۴ درصد از مهارت‌های کلیدی نیروهای کار دچار تغییر خواهد شد و نزدیک به ۶۰ درصد افراد تا سه سال آینده به آموزش مهارتی نیاز پیدا خواهند کرد.به گفته وی این امر بهبود اشتغال پذیری و تناسب مهارت‌های نیروی کار با نیازهای بازار و افزایش بهره وری صنایع را به دنبال دارد.

محمدی می‌گوید با پیش بینی‌های صورت گرفته تا پنج سال آینده ۴۴ درصد از مهارت‌های کلیدی کارگران و نیروهای کار دچار تغییر خواهد شد و نزدیک به  ۶۰ درصد افراد تا سه سال آینده به آموزش مهارتی نیاز پیدا خواهند کرد و باید آن را به روز رسانی کنند.

کارشناسان جایگاه سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای را به عنوان پایگاهی اثرگذار در کاهش نرخ بیکاری حائز اهمیت دانسته و بر لزوم پیوند میان اشتغال، بنگاه‌های اقتصادی و آموزش فنی و حرفه‌ای تاکید دارند.به زعم آنها داشتن مهارت علاوه بر اینکه به بهره‌وری بنگاه کمک می‌کند موجب ایجاد تولید با کیفیت می‌شود.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر همسو کردن آموزش‌های نظری و عملی این امکان را برای فرد آموزش دیده فراهم می‌کند تا ضمن شناسایی نیازهای بازار، فرصت بیشتری برای انجام فعالیت‌های اقتصادی و جذب در بازار کار داشته باشد.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.

منبع ایسنا



source

توسط ecokhabari.ir