علی اصغر یوسف نژاد امروز، ۱۸ بهمن ماه در مراسم معارفه مدیرکل راه و شهرسازی استان گیلان، با بیان اینکه دولت و مجلس باید برای پیشرفت پروژه های عمرانی با یکدیگر همکاری کنند، گفت: ۶۲ هزار پروژه نیمه تمام حوزه راه و شهرسازی داریم که برای اتمام این پروژه ها نیازمند بودجه بالغ بر سه همتی هستیم.
وی با تاکید بر لزوم همکاری و همدلی و همسویی شهرستانی و استانی و ملی برای حل مشکلات، افزود: اجرای قانون در استان های مختلف یکسان نیست و باید برای هر استان نسخه خاص داشته باشیم.
معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت راه و شهرسازی، استان های شمالی را دارای ۳۲ نماینده در مجلس شورای اسلامی دانست و تصریح کرد: استان های شمالی در دریا و ساحل و جنگل با هم مشترک هستند، لذا به قوانین خاص نیاز دارند.
یوسف نژاد یکی از ظرفیت های اصلی استان های شمالی را اقتصاد دریامحور دانست و خاطرنشان کرد: اقتصاد دریامحور برای استان های شمالی واجب است و می تواند صنعت گردشگری و صنعت شیلات و صنعت حمل و نقل دریایی را توسعه دهد.
وی با اشاره به پروژه های نهضت ملی مسکن در استان های شمالی، ادامه داد: باید از ظرفیت بخش خصوصی برای مسکن سازی استفاده کنیم و از خیرین راه و شهرسازی کمک بگیریم.
مسکن سازی به مردم واگذار شود
میرمحمد غراوی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان نیز، با اشاره به گستردگی ماموریت های وزارت راه و شهرسازی در سطح کشور و استان ها، عنوان کرد: مسکن جزو سیاست های اصلی دولت ها بوده، اما طی چند سال اخیر با برخی موانع قانونی به ویژه در استان های شمالی برای تامین زمین مواجه بودیم.
وی با اشاره به مشکلات قانون جهش تولید مسکن در استان های شمالی که دارای محدودیت اراضی هستند، گفت: توسعه شهرها باید در پیرامون شهر اتفاق بیفتد، اما در محدوده و حریم شهرهای استان های شمالی، امکان اضافه شدن وجود ندارد، زیرا اراضی ما درجه یک و دو کشاورزی محسوب می شود.
معاون عمرانی استاندار گیلان یکی از راه های توسعه شهری را در ارتفاع دانست و بیان کرد: شورای عالی شهرسازی سیاست بلندمرتبه سازی را دنبال نمی کند؛ برای بلندمرتبه سازی نیز نیازمند زمین لازم جهت تامین فضاهای عمومی شهری از جمله مسجد و مدرسه و فضای سبز و… هستیم.
غراوی از دستگاه ها خواست جهت تامین مالی به اداره کل راه و شهرسازی استان کمک کنند و یادآور شد: نیازمند حفاظت از اراضی شهری برای توسعه آینده شهرها هستیم.
وی با بیان اینکه ۱۴ هزار و ۷۰۰ متقاضی نهضت ملی مسکن واجد شرایط داریم، ادامه داد: هفت هزار و ۵۰۰ متقاضی موثر شناسایی شده اند و شاهد افتتاح حساب و واریز وجه هزار و ۳۰۰ نفر متقاضی هستیم.
معاون عمرانی استاندار گیلان با اشاره به زمان بر شدن پروژه های نهضت ملی مسکن، از افزایش هزینه های ساخت گفت و افزود: دولت سازنده خوبی نیست و باید مسکن سازی را به خود مردم واگذار کنیم، زیرا مردم با سرعت بیشتر و هزینه کمتر کارها را پیش می برند و دولت وظیفه ارائه تسهیلات و مشوق های لازم را دارد.
وی استان گیلان را نیازمند کنارگذر و کمربندی دانست و خاطرنشان کرد: در روزهای پایانی هفته بالغ بر ۴۰۰ هزار خودرو به گیلان می آید، اما همه کنارگذرهای ما مشکل دارد و اغلب آنها تکمیل نشده که نیازمند عزم دولت و مجلس هستیم.
تهیه طرح جامع بلندمرتبه سازی گیلان
محمدمهدی علیزاده، مدیرکل جدید راه و شهرسازی گیلان نیز در ادامه، با اشاره به اهمیت نهضت ملی مسکن برای مردم، اظهار کرد: دیدن پروژه های در حال ساخت مسکن برای مردم امیدآفرین است.
وی با بیان اینکه کمبود زمین در گیلان اجرای قانون جوانی جمعیت را دچار مشکل کرده است، گفت: تاکنون سه هزار متقاضی قانونی جوانی جمعیت در استان ثبت نام کرده اند و باید تخصیص زمین را انجام دهیم.
مدیرکل جدید راه و شهرسازی گیلان، از تهیه طرح جامع بلندمرتبه سازی گیلان در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: با بلندمرتبه سازی می توانیم بخشی از مشکل نهضت ملی مسکن استان را حل کنیم.
علیزاده بازآفرینی بافت های فرسوده را یکی از ظرفیت های حوزه زمین و مسکن دانست و اضافه کرد: مردم انتظار احیای بافت های فرسوده را دارند.
وی کمبود اعتبارات را یکی از عوامل کندی اجرای پروژه های راه دانست و عنوان کرد: امیدواریم با تخصیص های مناسب شاهد پرداخت بدهی پیمانکاران باشیم و در این راستا به کمک مجلس نیاز داریم.
به گزارش ایسنا، در این مراسم ضمن قدردانی از محمدرضا فلاحتگر، محمدمهدی علیزاده به عنوان مدیرکل راه و شهرسازی استان گیلان معارفه شد.
انتهای پیام