دومین نشست مشترک کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اصفهان روز چهارشنبه 19 دی‌ماه 1403 با حضور رئیس و اعضای کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران و اصفهان به میزبانی فولاد مبارکه در اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فولاد، در دومین نشست مشترک کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اصفهان، محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه این شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی و معدنی کشور با کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران مرتبط است، اظهار کرد: برخی اتفاقات خوبی را که در فولاد مبارکه رقم خورده و منجر به امیدآفرینی در جامعه خواهد شد ارائه می‌دهم، زیرا فعالیت‌ها و دستاوردهای فولاد مبارکه به حوزه معدن وابسته است. امروز موضوع رفع ناترازی‌ها به موضوع شماره یک کشور تبدیل شده و از بالاترین مقامات کشور یعنی مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهوری گرفته تا وزرا و صنعتگران، همه از ناترازی صحبت می‌کنند.

 

ناترازی در اقتصاد ایران یک موضوع زیربنایی است و صرفاً به حوزه‌های گاز و آب محدود نمی‌شود

وی در ادامه افزود: وقتی صحبت از ناترازی می‌شود، غالباً نگاه‌ها به ناترازی در حوزه برق و گاز معطوف می‌شود؛ اما باید توجه داشت که ناترازی در اقتصاد ایران یک موضوع زیربنایی است و صرفاً به حوزه‌های گاز و آب محدود نمی‌شود. از سال ۱۴۰۰ و زمانی که مسئولیت مدیریت فولاد مبارکه به من واگذار شد و مشکل ناترازی‌های انرژی نیز به شدت امروز نبود، «توسعه کمّی، کیفی و متوازن» را به‌عنوان استراتژی اصلی شرکت اعلام و بر ضرورت ایجاد توازن در زنجیره فولاد تأکید کردیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: طی دهه‌های اخیر، توسعه‌های قابل‌توجهی در فولاد مبارکه صورت گرفته و اکنون ما میراث‌دار افتخارات و دستاوردهای گذشته‌ایم؛ اما توسعه متوازن موضوع مهمی است که ما از سه سال پیش به آن پرداختیم، زیرا بیش از اینکه با مشکل ناترازی انرژی مواجه باشیم، با کمبود مواد اولیه و مشکلات مربوط به حوزه حمل‌ونقل مواجه بودیم و باید این عدم توازن را حل می‌کردیم. با این حال، فولاد مبارکه طی سال‌های اخیر بخش قابل‌توجهی از میزان تولید خود را به دلیل محدودیت‌های انرژی نیز از دست داده است.

 

فولاد مبارکه با نگاهی مترقی از ۳ سال پیش پروژه‌های خودتأمینی انرژی را آغاز کرد

وی با بیان اینکه علاوه بر انرژی، در حوزه‌های مختلفی ازجمله سرمایه انسانی با ناترازی مواجهیم، گفت: پرورش نیروهای متخصص در حوزه‌های مختلف تا سطح مدیریت یکی از نیازهای امروز صنایع کشور است. همچنین با عدم تعادل در تولید کالاها و محصولات مختلف، ازجمله محصولات فولادی در کشور مواجه‌ایم که این رویه نیازمند اصلاح است. برای رفع ناترازی انرژی به برنامه‌ریزی بلندمدت نیازمندیم و به همین دلیل فولاد مبارکه با نگاهی مترقی از ۳ سال پیش پروژه‌های خودتأمینی انرژی را آغاز کرد.

طیب‌نیا تصریح کرد: زمانی که قصد احداث نیروگاه برای تأمین انرژی موردنیاز فولاد مبارکه را داشتیم، برخی چنین اقداماتی را بیهوده می‌دانستند و حتی عده‌ای از سهام‌داران فولاد مبارکه نیز به این اقدامات معترض بودند؛ اما امروز شاهد ثمرات سرمایه‌گذاری‌های سال‌های گذشته در حوزه نیروگاهی هستیم. ما نباید برای تأمین نیازهای خود به امید دولت‌ها باشیم، بلکه باید در زمینه‌های مختلف مدل‌ها و الگوهای موفق را پیاده‌سازی و آن‌ها را در سراسر کشور تکثیر کنیم.

 

نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی فولاد مبارکه تا سال آینده به‌صورت کامل وارد مدار می‌شود

وی اذعان داشت: فولاد مبارکه برای صرفه‌جویی در مصرف آب از سال‌ها قبل سرمایه‌گذاری‌های لازم برای بازچرخانی و تصفیه پساب‌های صنعتی و شهری را انجام داده و راندمان مصرف آب موردنیاز خود را به ۲.۲ مترمکعب به ازای تولید هر تن فولاد رسانده است. همچنین فولاد مبارکه در حال اجرای پروژه انتقال ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای عمان است تا علاوه بر تأمین آب موردنیاز خود، آب موردنیاز کل صنایع استان اصفهان را تأمین کند.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تأکید کرد: پروژه احداث نیروگاه ۹۱۴مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه پیشرفت قابل‌توجهی داشته؛ به‌طوری‌که ۶۱۴ مگاوات آن وارد مدار شده و در تابستان سال آینده نیز ۳۰۰ مگاوات دیگر آن وارد مدار خواهد شد. پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه که در شرق اصفهان احداث شده نیز پیشرفت قابل‌توجهی داشته؛ به‌طوری‌که تاکنون ۴۰مگاوات آن وارد مدار شده و در هر ماه ۲۰ مگاوات به این عدد اضافه خواهد شد و تا پایان سال جاری، رقم یادشده به ۱۲۰مگاوات می‌رسد.

source

توسط ecokhabari.ir