مدیرعامل صندوق مشترک استان‌های نظام مهندسی کشاوزی و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه به همت این صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم و غیر مستقیم پس از آموزش‌های لازم برای فارغ التحصیلان رشته کشاورزی صورت می‌گیرد، گفت: خوشبختانه توسط این صندوق، سرمایه‌گذاری، برندسازی، بازاریابی، بازارسازی و فروش محصولات کشاورزان در غالب کشاورزی قراردادی تضمینی انجام می‌شود.

ودود حیدری مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه صندوق استان‌ها یکی از وظایف اصلی خود را ارتباط مستقیم و کم هزینه با کشاورزان و عشایر در سراسر ایران قرار داده، گفت:به همین منظور نیز کارگزاری‌های ذیل مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی در اکثر روستاهای واجد شرایط راه‌اندازی شده تا به مهندسین کشاورزی در بخش حقیقی و حقوقی در راستای افزایش بهره‌وری در امور کشاورزی و عشایری خدمت رسانی داشته باشد.

وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر مراکز خدمات کشاورزی در اکثریت روستاهای کشور فعالیت داشته و با توجه به تفاهم نامه فی مابین صندوق مشترک استان‌های نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور منعقد شده تا به همت  کشاورزان تولید هدفمند، اشتغال پایدار و کارآفرینی مداوم صورت گیرد که در نهایت آنها می‌توانند با مراجعه به مراکز از خدمات ارائه شده استفاده کنند.

مدیرعامل صندوق مشترک استان های نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: از مهمترین هدف‌های صندوق در مرحله نخست نیز استفاده مطلوب از امکانات کشاورز و افزایش بهره برداری آن  به واسطه مهندسان کشاورزی است که این مهم نیز مستلزم یک قرارداد با کشاورز  با نام ” کشاورزی قراردادی” نیز بوده که به سهل‌الوصول‌ترین راه ممکن مشاوره‌های تخصصی را از کارشناسان ما اخذ کرده و براساس ایده‌های ارائه شده و نیازسنجی‌های صورت گرفته الگوی کشت به کشاورزان داده می‌شود.

حیدری مقدم خاطر نشان کرد: یکی از مهم ترین مزیت های “کشاورزی قراردادی” نیز این است که در کشاورزی قراردادی، نوع محصول و حتی تضمین خرید به آن کشاورز داده می شود و از سوی دیگر نیز صندوق مشترک استان‌های نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور این امکان را فراهم کرده در صورتی که کشاورز نیاز به سرمایه داشته باشد این مهم صورت گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا صندوق مشترک استان‌های نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، همچون بانک‌ها صرفا وام و تسهیلات پرداخت می کنند یا شرایط اعطای سرمایه به نحو دیگری است؟ گفت: نقش بانک‌ها صرفا ارائه تسهیلات بوده، اما صندوق نیز علاوه بر تسهیل گری در امر سرمایه گذاری و پایش این تسهیلات تا حصول نتیجه بازار هدف در کنار کشاورزان است.

مدیرعامل صندوق مشترک استان های نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه صندوق نیز شریک تجاری کشاورز به حساب می‌آید بنابراین باید برای خویش ارزش افزوده ایجاد کند در غیر این صورت هم کشاورز و هم صندوق ضرر خواهند کرد و درآمد زایی صورت نخواهد گرفت به همین دلیل تمام تلاش ما نیز افزایش بهره وری برای کشاورز است.

حیدری مقدم  با تاکید بر اینکه باید بپذیریم که به دلیل عدم دانش کشاورزان در مباحث مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری درست در حال حاضر  بسیاری از آنها بدهکار هستند، گفت: صندوق مشترک استان‌های نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور می‌تواند پل ارتباطی بین تولید کنندگان، بازرگانان و سرمایه‌گذاران باشد که به همین منظور صندوق نیز ضمانت‌هایی را برای بازگشت سرمایه همراه با سود برای سرمایه‌گذاران نیز در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: یک واقعیت که وجود دارد و باید آن را بپذیریم این است تمام سازمان‌ها و ارگان‌ها باید  هم سو همدیگر در جهت هم افزایی قدم بردارند تا بتوانند باعث تکمیل زنجیره‌های ارزش تولید و تامین باشند. از طرف دیگر سازمان‌ها و ارگان‌ها نمی‌توانند تمام خواسته‌های کشاورز یعنی دانش، سرمایه گذاری، برند سازی، بازاریابی و بازارسازی محصول کشاورز را انجام دهند، اما خوشبختانه این کنسرسیوم مهم در صندوق مشترک استان های نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور فراهم شده است.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir