اقتصاد۲۴-ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت درخصوص برنامههای این وزارتخانه در راستای تامین انرژی واحدهای تولیدی گفت: برنامه وزارت صمت در این زمینه در دو سطح کوتاهمدت و بلندمدت طراحی شده است. در کوتاهمدت بحران انرژی صنایع باید مدیریت شود، صنایع هم در گاز مصرفی و هم در برق و گازوئیل دچار ناترازی هستند که باید هر چه سریعتر از طریق زمانبندی به طور متوازن به تمام بخشهای مصرف کننده اعم از تولیدی، آموزشی، تجاری و خانگی انرژی مناسب برسانیم.
شیخ تصریح کرد: بخشبندی استانها هم مطرح است، چون در استانهای جنوبی کشور به دلیل هوای متعادل با استفاده محدودتری از انرژی مواجه هستیم و در استانهای سردسیر به انرژی بیشتر احتیاج داریم، خود استانداران و مدیریت استانی میتواند هم در ذخیره و هم تامین انرژی پایدار به واحدها نقش داشته باشند.
وی توضیح داد: علاوه بر این در بلندمدت هم در سمت عرضه و هم تقاضای انرژی برنامه داریم. باید از مشارکت مردم و بخش خصوصی برای توسعه انرژی خورشیدی استفاده کنیم. از خط اعتباری موجود با چین نیز میتوانیم برای واردکردن تجهیزاتی که در ایران ساخته نمیشود، بهره بگیریم.
معاون وزیر صمت گفت: همچنین باید سرمایهگذاری مناسبی در ذخایر گازی انجام دهیم تا با سرعت بیشتر این ذخایر را استحصال کنیم. متاسفانه خطوط حمل گاز و خطوط انتقال برق اتلافهای زیادی دارد که باید روی تکنولوژی این خطوط متمرکز شویم.
بیشتر بخوانید: چه کسی مقصر ناترازیهای انرژی در کشور است؟
شیخ گفت: وزارت صمت همچنین در بحث تقاضا روی تغییر تکنولوژی کولرهای آبی، جایگزینی بخاریهای گازی که انرژی زیادی را مصرف میکند و ایجاد و توسعه کنتورهای گاز هوشمند که میزان مصرف گاز را به شدت کاهش میدهد، برنامه دارد و این موارد باید انجام شود تا به یک تعادل بهتری در سطح انرژی دست پیدا کنیم.
منبع: اقتصاد آنلاین
source