رضا صفریان مدیر روابط عمومی فولاد هرمزگان: صنعت فولاد بهعنوان صنعتی مادر، سالهاست صنعتی پیشران و پیشرو در صنعتیسازیِ ایران اسلامی است و ازآنجاکه ایجاد هر صنعت، کارخانه و اساساً هر نوع توسعهای در کشور بهنوعی نیازمند آهن و فولاد است، وضعیت این صنعـت، یکی از مهمترین شاخصههای سنجش توسعهیافتگی کشورها بهحساب میآید. به همین علت، غفلت از شرایط حاکم بر تولید و توسعه این صنعت درنهایت به عقبماندگی صنعتی و اقتصادی و در نتیجه افت همهجانبه کشور میانجامد.
دانش و فناوری امروز در تولید فولاد، تغییرات گستردهای را بهمنظور بهرهوری بیشتر پدید آورده است. درگذشته بخش عمده فولاد از روش کوره بلند و استفاده از زغال تولید میشد، اما امروزه استفاده از انرژی گاز و کورههای قوس الکتریکی، شرایط بهتری را برای تولید فولاد، پیش روی فولادسازان قرار داده است؛ زیرا با استفاده از این روش، وضعیت بهتری برای خلق ثروت، ارزشآفرینی و سودآوری شرکتها ایجاد میشود.
محدودیت انرژی صنایع در سالهای اخیر چالشی است که گریبانگیر رشد و توسعه و بعضاً بقای بنگاههای صنعتی متعددی شده و چهبسا میلیاردها دلار خسارت مادی و معنوی به همراه داشته و درنتیجه سرمایهگذاری در این صنعت پربازده را با رکودی سخت مواجه ساخته است.
در شرایطی که آمارها از زیان 5 میلیارد دلاری صنعت بهعلت نا ترازی انرژی و عدم تأمین برق در فصل تابستان خبر میدهند، با فرارسیدن فصل زمستان و سرمای هوا نگرانیها از کمبود تولید برق جای خود را به عدم تأمین گاز داده و این تهدید عمده را برای صنایع مختلف ایجاد کرده که با افزایش میزان مصرف گاز در مصارف خانگی در فصل زمستان، صنایع بار دیگر قربانی ناترازی انرژی شوند و روند روبهرشد و تولید و توسعه و ارزشآفرینی آنها با رکود همراه شود و تعهدات صادراتی نیز بر زمین بماند که این امر بیاعتباری فولاد ایران را در بازار جهانی در پی خواهد داشت.
بدون تردید برنامهریزی و سیاستگذاریها در تأمین زیرساختهای کشور و همچنین تدابیر صورتگرفته برای توسعه صنایع در چنین شرایطی نیازمند تصمیمگیریهای قاطع و عاجلی است تا علاوه بر رفع بحران فعلی، شرایطی را فراهم کند تا سرمایهگذار، سهامدار، مجری و تمامی دستاندرکاران صنایع، بدون هیچ دغدغهای به تولید بپردازند و هیچ عاملی مانع ادامه روند تولید نشود و توسعه کشور را با چالشهای دیگر مواجه نسازد.
شرکت فولاد هرمزگان نیز همچون سایر صنایع کشور از مسئله ناترازی انرژی در تابستان و زمستان زیانهای اقتصادی، صنعتی، اعتباری و… بسیار دیده و انتظار دارد با توجه به اینکه موتور محرکه کشور در شرایط کنونی تولید و صنعت است، کارگزاران مرتبط، در گام اول، به توزیع مناسب انرژی میان مصارف خانگی و صنعتی اهتمام ورزند و با آموزش و بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا تلاش کنند تا حداکثر بهرهوری و صرفهجویی در مصرف انرژی صورت بگیرد و در گام دوم، با تأمین اعتبارات موردنیاز و ایجاد زیرساختهای لازم، این مانع بزرگ را از سر راه صنعتگران و تولیدکنندگان کشور بردارند تا صنایع بتوانند به رسالت اصلی خود که همانا تأمین رفاه و آسایش مردم از طریق رونق اقتصادی است بپردازند.
source