به گزارش خبرنگار مهر، میثم نصر، مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در حاشیه بازدید خبرنگاران از نیروگاه پرند گفت: ظرفیت اسمی نیروگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲ با ۱.۷ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۱۳ هزار و ۳۵۱ مگاوات رسیده است.

وی ادامه داد: روند ناترازی برق در کشور تقریباً از سال ۱۳۹۲ شروع شده و از سال ۱۴۰۰ به بعد شدت گرفته است.

به گفته نصر، اختلاف میان تقاضای پیک و قدرت تأمین شده در لحظه پیک ظرفیت اسمی نیروگاه های کشور در سال ۱۴۰۲ برابر ۹۲۳۵۱ مگاوات و ناترازی در این سال ۱۲۴۰۰ مگاوات بوده است و در سال ۱۴۰۳ ناترازی به ۱۶ هزار مگاوات افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به جایگاه فعلی گروه مپنا گفت: این گروه اولین و بزرگترین سازنده تجهیزات کشور است و ظرفیت تولید تجهیزات بالایی دارد که نیروگاه پرند از ظرفیت تولید قطعات منتفع می‌شود.

وی ادامه داد: نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا به ظرفیت ۱۵۸۰ مگاوات، به احداث انواع نیروگاه و توسعه نیروگاه‌ها و تجهیزات و بهره‌برداری از آن جهت تولید برق، خرید و فروش و صادرات برق، انجام امور تعمیرات و نگهداری می‌پردازد.

به گفته نصر، واحدهای گازی نیروگاه پرند، شامل ۴ توربین MAP۲B ۱۸۵.۵ مگاواتی ارتقا یافته مپنا و ۲ توربین T۹۰-MGT۷۰ ۱۸۰.۵ مگاواتی ارتقا یافته مپنا و واحدهای بخار شامل ۳ توربین Type E ۱۵۹ مگاواتی ساخت مپنا است.

وی ادامه داد: اولین نیروگاه واگذار شده به بخش خصوصی از محل رد دیون دولت، اولین نیروگاه با استفاده از تصفیه مجدد پساب شهری جهت تأمین آب، اولین نیروگاه با قرارداد فروش برق در بازار برق، اولین نیروگاه سیکل ترکیبی تحت قرارداد بیع متقابل، اولین سرمایه‌گذاری مشترک جهت تأمین آب نیروگاه، اولین واحد آپگرید شده مپنا به MAP2C و MAP2B، اولین واحد نیروگاهی با سیستم کنترل ایرانی (گروه مپنا) MAPCS و اولین واحد نیروگاهی با سیستم ایرانی (گروه مپنا) تحریک MAPEX بخشی از ویژگی‌های نیروگاه سیکل ترکیبی پرند محسوب می‌شود.

به گفته نصر، گروه ایرانیان مپنا از ظرفیت شبکه برق کشور سهم ۷.۳ درصدی را به خود اختصاص داده است و این نیروگاه‌ها حدود ۱۰.۸ درصد از تولید برق کشور را برعهده دارند.

وی ادامه داد: با وجود سهم ۱.۶ درصدی از ظرفیت شبکه برق، سهم تولید برق نیروگاه سیکل پرند از تولید شبکه برق کشور در حدود ۲.۵ درصد بوده است. دلیل این امر آمادگی تولید و راندمان مناسب واحدها و در نتیجه ضریب بهره‌برداری بالاتر نیروگاه‌های شرکت گروه ایرانیان مپنا، تیم متخصص بهره‌برداری و تعمیرات و موقعیت مناسب نیروگاه در شبکه کشور است.

وی با بیان اینکه دلیل این امر آمادگی تولید و راندمان مناسب واحدها و در نتیجه ضریب بهره‌برداری بالاتر نیروگاه‌های این بخش است، تاکید کرد: از ویژگی‌های نیروگاه پرند می‌توان به اولین نیروگاه سیکل ترکیبی تحت قرارداد بیع متقابل، اولین نیروگاه واگذار شده به بخش خصوصی از محل رد دیون دولت و اولین نیروگاه با قرارداد فروش برق در بازار برق اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا دربره برنامه‌های توسعه‌ای شرکت، هم توضیح داد: عرضه سهام در شرکت فرابورس ایران، به بهره‌برداری از مولد مقیاس کوچک ۲۵ مگاوات پردیس، تکمیل، احداث و بهره‌برداری از مولد مقیاس کوچک ۲۵ مگاوات بهشهر و اقدام جهت تهاتر مالیات شرکت از محل مطالبات از شرکت مدیریت شبکه برق ایران جزو برنامه‌های تعریف شده است.

source

توسط ecokhabari.ir