به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه در دوره دهم هیات نمایندگان اتاق تهران برای نخستین بار، تعامل با نمایندگان مجلس به شکل قاعدهمندی در دستور کار قرار گرفته است، توضیح داد که اتاق تهران بزرگترین اتاق بازرگانی کشور بوده و از 70 هزار عضو اتاقهای بازرگانی سراسر کشور، 40 هزار عضو در اتاق تهران متمرکز هستند.
وی در ادامه به وضعیت تولید پرداخت و گفت: بررسیها نشان میدهد در سال 1402 معادل 41 درصد از ظرفیت تولید مورد استفاده قرار گرفته است که بخشی از کاستی به بهرهوری بازمیگردد و بخش دیگر آن متاثر از وضعیت تامین نقدینگی و تامین انرژی است.
وی سپس به دلایل شکلگیری ناترازی برق اشاره کرد و گفت: حدود 52 درصد از نیروگاههای برق خصوصی و خصولتی بوده و 48 درصد نیز متعلق به بخش خصوصی است و آنچه تامین برق را به چالش کشیده، نظام قیمتگذاری در این بخش است. به طوری که فعالیت نیروگاهداری غیراقتصادی شده و بخش خصوصی رغبتی برای ورود به این حوزه ندارد.
نجفی عرب گفت: این وضعیت در صنعت آب شیرینکن در جنوب کشور نیز حاکم شده و قیمتهای دستوری، هزینههای این صنعت را پوشش نمیدهد. نتیجه آنکه گفته میشود فعالان این بخش، حدود 9 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار هستند.
وی همچنین، مشکلات صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در حوزه دسترسی به منابع مالی را مورد اشاره قرار داد و گفت با تداوم وضعیت فعلی، بروز بحران اجتماعی در ارتباط با این بخش محتمل است. نجفیعرب افزود: در شرایطی که فعالان بخشخصوصی با انواع مشکلات دست به گریبان هستند، خصولتیها هم به رقیب بخش خصوصی تبدیل شدهاند.
رئیس اتاق تهران با ابراز گلایه از تصمیمگیری درباره تعطیلات پایان هفته، بدون مشورت بخش خصوصی، به عواقب تصویب طرح فعلی اصلاح قانون اتاق بازرگانی در مجلس نیز اشاره کرد و خواستار توجه به نظر ذینفعان در تدوین این طرح شد.
فریدون وردینژاد، دبیرکل اتاق تهران، نیز با اشاره به مشکلاتی که بخش خصوصی واقعی در عرصه بینالملل با آن مواجه است، گفت: در داخل نیز شرایط نامساعدی برای فعالیت تولیدکنندگان و تجار ایجاد شده است و بازرگانان به چریکهایی میمانند که در شب برفی در سنگرها در حال مبارزه با دشمن هستند.
وی سپس از ضرورت توجه مجلس به بهبود فضای کسبوکار و تسهیل فعالیتهای اقتصادی در کشور سخن گفت.
غلامرضا ملکی، مدیر امور مجلس اتاق تهران نیز در این دیدار توضیحاتی در مورد رویکرد اتاق تهران در دوره دهم هیات نمایندگان و هدفگذاری تقویت رابطه با خانه ملت ارائه کرد. او توضیح داد که پارلمان بخش خصوصی پایتخت تلاش دارد که با ایجاد رابطه مستقیم با نمایندگان مردم بهویژه نمایندگان استان تهران، مشکلات و چالشهای پیش روی بخش خصوصی را به مجلس انتقال دهد و با کار کارشناسی و پژوهشی، راهکاری پیشنهادی را نیز به نمایندگان مجلس ارائه دهد.
ملکی این رویکرد را در راستای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم که به عنوان شعار سال اعلام شده است، خواند و اعلام کرد که دفتر نمایندگان مجلس در اتاق تهران راهاندازی شده و جلسات مستمری به صورت هفتگی بین نمایندگان مردم و فعالان بخش خصوصی در اتاق تهران با هدف تبیین و حل چالشهای فضای کسبوکار برگزار میشود.
ضرورت تقویت بخش خصوصی از نگاه مجلس
در ادامه این جلسه، ابراهیم عزیزی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس نیز طی سخنانی بر تقویت بخش خصوصی تاکید کرد و گفت که پشتیبانی از بخش خصوصی را بر خود واجب میدانیم. او در ادامه برگزاری جلسات منظم و هم اندیشی نمایندگان مجلس با فعالان بخشخصوصی را ضروری دانست و گفت: ما آمادگی داریم رفع مسایل تولید و تجارت و آنچه اتاق تهران منعکس میکند را مورد پیگیری قرار دهیم.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه پیشنهاداتی هم برای حل مسایل مطرح شده در این جلسه در ارتباط با تعطیلی پایان هفته، طرح اصلاح قانون اتاق بازرگانی و تدوین سیاستهای کلی برای تولید و تجارت مطرح کرد و مقرر شد که این پیشنهادات از سوی اتاق تهران اجرایی شود.
انتهای پیام/
source