با قمار معامله گران افزایشی دلار تهران امروز یک حرکت رو به جلو در کانال جدید را ثبت کرد در ابتدای معاملات امروز خریداران در بازار ارز با بدبینی نسبت به قطعنامه جسورتر معامله کردند، انتشار جزئیات پیشنویس قطعنامه ضد ایرانی تروئیکای اروپایی در شورای حکام، در نیمه معاملاتی امروز تب خرید را بالا برد ولی در ادامه با صحبتهای گروسی سطح احتیاط بالا رفت و قیمتها کمی عقب نشستند.
دلار تهران در معاملات امروز با افزایش ۳۰۰ تومانی نسبت به روز قبل شروع به کار کرد در نیمه معاملات با خبر مربوط به پیشنویس قطعنامه تا محدوده ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان بالا رفت و در ادامه پس از صحبتهای گروسی کاهش یافت و حتی پس از بسته شدن معاملات درهم دلار به روند نزولی خود ادامه داد و به محدوده قیمتی روز قبل بازگشت.
در حقیقت بازار ارز و طلا امروز در دو نیمه متفاوت معامله شدند، نیمه اول را افزایشی شدند و با بروز گروسی افکت کاهشی شدند. صحبت های گروسی بدبینی نسبت به نتیجه جلسه شورای حکام را ضعیف کرد، گروسی در صحبتهای خودش اعلام کرد که ایران درخواست توقف غنیسازی تا سقف ۶۰ درصدی را پذیرفته و ادعای وجود سایت هستهای در پارچین و طالقان را رد کرد. صحبتهایی که احتمال اجماع علیه ایران در جلسه شورای حکام را در فضای انتظارات بازار کاهش داد و در نهایت گروسی افکت در بازار باعث اصلاح قیمتها در ساعات پایانی معاملات شد. زیرا انتظارات بازار ارز از نتیجه سفر آخر گروسی به ایران را بهبود بخشید و فضای انتظاری بازار ارز درباره جریان دیپلماسی را ارتقاء داد.
برخی معتقدند حتی اگر قطعنامهای علیه ایران تصویب شود ممکن است بازارساز معامله گران افزایشی را غافلگیر کند زیرا محدوده ۷۰ هزار تومانی خط قرمزی است که به راحتی اجازه عبور از آن داده نخواهد شد.
سکه امامی امروز نوسان بالایی را تجربه کرد در نیمه روز تا نیمه کانال ۵۲ میلیون تومانی بالا رفت، در ساعت ۱۶ به مرز ۵۲ میلیون تومان برگشت و در پایان هم مرز ۵۲ میلیون تومانی را از دست داد.
امروز دفتر معاملات دومین ماه پاییز بسته شد. نوسانگیران در معاملات تتر قدرت مانور بیشتری دارند به همین خاطر بیشترین رشد ماهانه با افزایش ۸.۱ درصدی به تتر رسید.
علیرغم بازدهی مثبت بازار ارز در آبانماه شواهدی از کاهش هیجانات در بازار وجود دارد، کاهش میانگین حباب درهم و کاهش حباب سکه امامی تایید کننده کاهش هیجان معلاملاتی در آبان ماه نسبت به اولین ماه پاییز است، در حالیکه میانگین حباب درهم در مهرماه تا محدوده ۵۰۹ تومان بالا رفته بود در دومین ماه پاییز میانگین حباب درهم به پایینتر از ۳۰۰ تومان رسید. حباب سکه امامی هم که در مدت مشابه ماه قبل در کانال ۳۲ درصدی قرار داشته است حالا با کاهش بیش از ۱۱ درصدی در کانال ۲۱ درصد است و همین کاهش حباب که تحت تأثیر عرضه سکه توسط بازارساز و کاهش هیجانات رقم خورده زیان ۵.۹ درصدی را برای صاحبان سکه امامی رقم زده تا سکه بازان بازندگان معاملات آبان باشند.
source