به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ رئیس اتاق بازرگانی تهران در این دیدار ابتدا معرفی مختصری از این نهاد بخش خصوصی ارائه کرد و گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بیش از 140 سال سابقه فعالیت دارد و اعضای اتاق فعالان اقتصادی در بخشهای مختلف اقتصاد ایران هستند. با توجه به تمرکز بزرگترین بنگاههای اقتصادی ایران در استان تهران که نشاندهنده ظرفیت بالای اتاق تهران برای همکاریهای مشترک است میتوان گفت که بخش عمدهای از تولیدناخالص داخلی و تجارت خارجی کشور در این اتاق متمرکز شده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب ادامه داد: ایران و چین در قالب سند همکاریهای راهبردی 25 ساله و همچنین پیمانهای منطقهای بزرگ مانند بریکس و شانگهای میتوانند سطح روابط اقتصادی خود را رشد دهند. چین یکی از بزرگترین شرکای تجاری ایران محسوب میشود. کشور ما در حال حاضر روابط خوبی در حوزه نفت و گاز با طرفهای چینی دارد و ما به دنبال آن هستیم که این همکاری را در حوزههای مختلف و متنوع دیگر هم گسترش دهیم. ایران علاوه بر نفت و گاز در صنایع دیگر هم مزیتهای اقتصادی بسیار بالایی دارد. اتاق تهران این آمادگی را دارد که فرصتهای سرمایهگذاری برای همکاری مشترک را به اتحادیه همکاریهای بینالمللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای اعلام و معرفی کند.
رئیس اتاق تهران با اشاره به جدیت بخش خصوصی ایران برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با دیگر کشورها بهویژه چین، گفت: پروژه کمربند و راه که در سازمان همکاری شانگهای و اوراسیا توافقهایی روی آن انجام شده، میتواند یک بستر مناسب برای همکاریهای بیشتر باشد. برای اینکه بتوانیم زمینههای همکاری مشترک در حوزههای کشاورزی صنعت، تجارت و معدن را عملیاتی کنیم، پیشنهاد میکنم جلسات مذاکره مستقیم بین اعضای اتاق تهران و اعضای اتحادیه همکاریهای بین المللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای به صورت سالانه و یکبار در تهران و یکبار در شانگهای برگزار شود. همچنین به طور رسمی از هیات تجاری این اتحادیه برای سفر به تهران دعوت میکنم و امیدوارم بتوانیم به زودی در تهران میزبان شما باشیم.
نجفی عرب افزود: امروز ایران آمادگی زیاد و شرایطی ضروری برای جذب سرمایه در حوزه انرژی به خصوص برق دارد. ما با حدود 20 هزار مگاوات ناترازی انرژی برق در پیک مصرف در تابستان رو به رو هستیم و از همین رو نیاز داریم در حوزه تولید برق به خصوص از طریق انرژیهای پاک اقدامات مهمی انجام دهیم و سرمایه جذب کنیم. علاوه بر این در زمینه تولید خودروهای برقی شامل خودروهای سواری و اتوبوس هم آمادگی جذب سرمایهگذاری مشترک را داریم. همچنین در حوزه گردشگری تخصصی هم میتوانیم کارهای مشترک و خوبی انجام دهیم.
وی همچنین پیشنهاد داد برای ایجاد زمینههای همکاریهای مشترک بیشتر یک تفاهمنامه بین اتاق تهران و اتحادیه همکاریهای بینالمللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای تدوین و امضا شود که با استقبال طرف چینی روبهرو شد.
در ادامه جلسه دبیرکل اتاق تهران هم با تشکر از دعوت مسئولان اتحادیه همکاریهای بینالمللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای، به دوستی عمیق دو کشور اشاره و عنوان کرد که هیچگاه همکاریهای چین در دورههای سختی مانند دفاع مقدس و تحریمها فراموش نمیشود.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، فریدون وردینژاد افزود: امروزه بخش قابل توجهی از صنعت ایران در زمینه صنایع پایه، صنایع مربوط به نفت و گاز، صنایع معدنی و خودرو با صنایع چین کاملاً عجین و در هم آمیخته شده است. ما در زمینه تجارت و انجام پروژههای مختلف تاکنون با طرفهای چینی بسیار خوب جلو رفته و موفق بودهایم اما هنوز در عرصه همکاریهای مشارکتی و سرمایهگذاریهای مشترک توفیق چندانی کسب نکردهایم. سطح همکاریهای اقتصادی دو کشور از سطح همکاریهای سیاسی عقبتر است و ما باید تلاش کنیم به سیاسیون برسیم.
دبیرکل اتاق تهران که خود پیش از این سفیر ایران در چین بوده است، ادامه داد: رهبران دو کشور تاکید بسیاری زیادی بر تقویت روابط اقتصادی دارند و ما باید این تاکید را عملیاتی کنیم. به نظر من مهمترین مشکلی که در این زمینه وجود دارد عدم شناخت دقیق نسبت به ظرفیتهای طرف مقابل است یعنی تجار دو طرف نسبت به هم دیگر اطلاعات بروز و کافی ندارند و ما باید گردش اطلاعات بین دو کشور را روانسازی و تسهیل کنیم.
وی ادامه داد: من بر اهمیت مسئله برگزاری نشستهای گفتوگومحور سالانه و همچنین پیگیری موضوع گردشگری تخصصی و امضا تفاهمنامه همکاری دوباره تاکید میکنم و معتقدم این کارها میتواند قدمهای بلندی در جهت گسترش روابط بین اتاق تهران و اتحادیه صنایع کوچک و متوسط چین باشد. همچنین پیشنهاد میکنم هر فصل یا هر شش ماه یکبار به صورت مجازی وبینارهایی بین اعضا و شرکتهای عضو دو طرف برگزار شود.
فعالیت 52 شرکت عضو اتحادیه در ایران
رئیس اتحادیه همکاریهای بینالمللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای هم در ادامه این نشست با اشاره به امضای سند همکاریهای راهبردی 25 ساله بین ایران و چین اعلام کرد که این اتحادیه یک هیات به ایران اعزام و یک نماینده در ایران مستقر کرده است تا بتواند زمینههای گسترش روابط اقتصادی شرکتهای چینی با طرفهای ایرانی را فراهم کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، گیان شنهوا گفت: طی 5 سال گذشته اتحادیه همکاریهای بینالمللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای در حوزههای بازرگانی، معدن و نفت و پتروشیمی با شرکتهای ایرانی همکاری کرده و در حال حاضر 52 شرکت عضو اتحادیه با طرفهای ایرانی کار میکنند و در ایران فعال هستند.
گیان شنهوا با اشاره به اینکه ارتباط اتحادیه همکاریهای بینالمللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای با سرکنسولگری ایران در شانگهای بسیار نزدیک است، ادامه داد: توسعه روابط اقتصادی با شرکتهای ایران و همکاری با اتاق تهران یکی از اولویتهای ما در برنامهریزیهایمان محسوب میشود و اتحادیه ما علاقهمند است در یک اقدام موثر با کمک شرکای تجاری خود یک شهرک تولیدی و صنعتی در ایران راهاندازی کند.»
وی افزود: ایران و چین به عنوان دو تمدن دیرینه و قدیمی بیش از 3 هزار سال است که با هم روابط نزدیکی دارند و گسترش همکاریهای اقتصادی میتواند به عمیق تر شدن این روابط کمک کند.
در ادامه جلسه شیاو اینجوان، دبیرکل اتحادیه همکاریهای بین المللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای، هم با اشاره به نقش پررنگ اتاق تهران در توسعه اقتصادی ایران به بیان ویژگیهای اتحادیه صنایع کوچک و متوسط شانگهای پرداخت و گفت: اتحادیه ما اولین و تنها انجمن در نوع خود در شانگهای است که در سال 1992 و در سالهای ابتدایی سیاستهای دورهای باز و اصلاحات چین تاسیس شد و در 32 سال گذشته نقش چشمگیری در پیشرفت اقتصاد و تجارت چین ایفا کرده است. ما 150 عضو داریم که در زمینههای کشاورزی، صنایع مختلف و هایتک بسیار فعال و موثر هستند. شعار این دوره اتحادیه «کمک به دولت، کمک به رشد صنایع و رفاه بیشتر اجتماعی و ارتباط با چهار قاره جهان» است. ما براساس این شعار تا به حال پیشرفتهای خوبی را داشتهایم و در همکاریهای بینالمللی موفق عمل کردهایم. امیدواریم توسعه همکاریهای ما بتواند برای مردم دو کشور فواید بسیار زیادی داشته باشد.
وانگ جانهوا، نماینده اتحادیه صنایع کوچک و متوسط شانگهای هم که در ایران مستقر است، در ادامه این جلسه به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: در سالهای گذشته رئیس و معاون اتحادیه همیشه بر توسعه روابط ما با شرکتهای ایرانی تاکید داشتهاند و همین باعث شده است که من به نمایندگی از اتحادیه در ایران بتوانم پروژههایی را پیش ببرم. ما زیر نظر کنسولگری ایران در شانگهای در سال 2021 با حضور وزیر صنعت ایران و معاون او با سازمان صنایع کوچک و متوسط ایران یک قرارداد همکاری مشترک 3 ساله امضا کردیم و بعد از آن هیاتی از فعالان اقتصادی و شرکتهای عضو اتحادیه به ایران رفتند و من خودم هم در ایران مستقر شدم و همکاریهای مشترک را با طرفهای ایرانی را شروع کردیم.
وی گفت: من از پیشنهاد رئیس اتاق تهران در ارتباط با تقویت همکاری اتحادیه همکاریهای بینالمللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای با طرفهای ایرانی هم بسیار خوشحال هستم و تشکر میکنم. این موضوع میتواند فرصت را برای دو طرف ایجاد کند تا بیش از گذشته با یکدیگر ارتباط بگیرند و نسبت به ظرفیتهای هم شناخت کاملتری پیدا کنند. بسیاری از تحولات اقتصادی که در طول سالهای گذشته در چین رخ داده است میتواند برای ایران تجربههای مفیدی باشد. همچنین ظرفیتها و پتانسیلهای اقتصادی ایران هم برای ما و شرکتهای عضو ما یک فرصت بسیار مناسب محسوب میشود و من امیدوارم همکاریهای دو طرف در طولانی مدت ادامه داشته باشد و گسترش پیدا کند.
در ادامه جلسه تعدادی از اعضا اتحادیه همکاریهای بینالمللی صنایع کوچک و متوسط شانگهای به معرفی شرکتهای خود پرداختند و تولیدات و محصولاتشان را معرفی کردند. همچنین در پایان این نشست مقرر شد تفاهمنامهای به زودی بین دو طرف تدوین و به امضا برسد.
انتهای پیام/
source