مهدی کاکاخانی” با اشاره به اینکه تامین و توزیع و نظارت بر توزیع کالاهای کشاورزی مربوط به حوزه سازمان جهاد کشاورزی است، ابراز کرد: با این وجود، نظارت‌ها بر بازار استان در زمینه جلوگیری از افزایش غیرقانونی و خارج عرف قیمت برنج در بازار تشدید شده است.
معاون بازرسی و نظارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام خاطرنشان کرد: نظارت و بازرسی از بازار در راستای جلوگیری افزایش قیمت در سایر اقلام برنج نیز در دستور کار قرار دارد و از هم‌استانی‌های عزیز ایلامی درخواست می‌شود که هر گونه تخلف، گرانفروشی و افزایش غیرقانونی قیمت‌ها را از طریق سامانه ۱۲۴ به این سازمان اطلاع دهند.
وی گفت: از ابتدای سال جاری تا هشتم آبان ماه امسال، هشت هزار و ۹۵۲ مورد بازرسی از سطح بازار استان و صنوف مختلف انجام شده است.
کاکاخانی به دنبال اجرای این تعداد بازرسی در سطح بازار استان، یک هزار و ۳۶۴ پرونده تخلف صنفی به ارزش ۲۹۲ میلیارد ریال تشکیل و برای اقدامات بعدی به تعزیرات حکومتی استان ارجاع داده شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت، هشت مرحله گشت مشترک با سازمان‌ها و نهادهای مختلف نظارتی و مرتبط در سطح بازار ایلام انجام شده است، افزود: همچنین ۲ هزار و ۸۳۹ مورد بازرسی از صنوف مختلف در راستای کشف کالای قاچاق در سطح استان اجرا شده است.
معاون بازرسی و نظارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام یادآور شد: در این راستا ۶۹ پرونده قاچاق به ارزش ۴۶ میلیارد ریال تشکیل و به سازمان تعزیزات حکومتی استان ارجاع داده شده است.
کاکاخانی بیان کرد: چهار تیم بازرسی در سطح مرکز استان وظیفه نظارت و بازرسی از صنوف مختلف را برعهده دارند.
وی یادآور شد: در مجموع ۱۹ نفر در استان ایلام به عنوان بازرس معاونت بازرسی و نظارت اداره کل صمت ایلام مشغول به فعالیت و بازرسی از بازار و صنوف استان هستند.
معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: تا هفته قبل قیمت برنج دولتی(برنج دانه بلند هندی جی.تی. سی ۱۱۲۱) برای هر کیسه ۱۰ کیلویی سه میلیون و ۳۰۰ هزار ریال درب انبار و سه میلیون و ۵۰۰ هزار ریال برای مصرف‌کننده بود که این قیمت از اواخر هفته گذشته و اوایل هفته جاری به چهار میلیون و ۵۰۰ هزار ریال درب انبار و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار ریال برای مصرف کننده افزایش یافته است.

مجتبی شیرخانی” تصریح کرد: در راستای اجرای مفاد تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت جهاد کشاورزی و اتاق اصناف ایران به منظور تنظیم و تعادل‌بخشی، حفظ آرامش در بازار عرضه کالا و خدمات با قیمت منطقی و ایجاد وحدت رویه در امر نظارت در سطح کشور توسط دستگاه‌های متناظر و خودداری از هرگونه مداخله بی‌رویه و اعمال سلایق و جلوگیری از وقوع شوک‌های قیمتی ناشی از کمبود عرضه به خصوص در ایام خاص سال، مسئولیت توزیع و نظارت تا مصرف کننده نهایی برعهده اتحادیه‌های اتاق اصناف است.
وی با اشاره به اینکه با وجود این تفاهم‌نامه اما رصد و نظارت بر توزیع و بازار برنج در حوزه دولتی با همکاری بازرسان جهاد کشاورزی در سطح استان انجام می‌شود، گفت: با هر گونه افزایش غیرقانونی و خارج از عرف در محصولات کشاورزی به ویژه برنج در سطح بازار با شدت برخورد و موارد و پرونده‌های تشکیل شده نیز به تعزیزات حکومتی استان ارجاع داده می‌شود.
معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان ایلام با بیان اینکه از ابتدای افزایش قیمت برنج دولتی تا کنون برای ۶ مورد افزایش قیمت و گرانفروشی پرونده تشکیل شده و به تعزیزات حکومتی ارجاع داده شده اما باید گفت که در زمینه نظارت و رصد بازار وظیفه اصلی بر عهده اتاق اصناف است.
شیرخانی با اشاره به اینکه ذخیره سازی برنج دولتی برای عرضه در بازار به منظور تثبیت قیمت و جلوگیری از افزایش قیمت و تنظیم بازار انجام شده است و تلاش می‌شود که با مراکز عرضه برنج دولتی با حضور بازرسان و کارشناسان جهاد کشاورزی استان همچنان نظارت‌های لازم ادامه داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه قیمت سایر اقلام برنج مشمول عرضه و تقاضا و نوع برنج است، ابراز کرد: در هفته گذشته ۱۰۰ تن برنج دولتی(برنج دانه بلند هندی ج. تی. سی ۱۱۲۱) به منظور تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش قیمت این محصول در بازار استان توزیع شده است.
معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان ایلام با بیان اینکه تأمین ۲۵۰ تن سهمیه برنج دولتی نیز هم اکنون در دستور کار قرار دارد، افزود: در هفته آتی نیز ۱۰۰ تن نیز از این میزان سهمیه آماده توزیع در بازارهای مرکز استان و سایر شهرستان‌های تابعه است.
شیرخانی بیان کرد: گروه‌های نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی در هر شهرستان در زمینه قیمت برنج دولتی بازار را رصد می‌کنند و هر هفته نیز یک اکیپ نظارتی و بازرسی نیز بر خرده‌فروشان و عمده‌فروشان برنج در سطح استان نظارت‌های لازم را اعمال می‌کنند و همچنین گشت‌های مشترک نیز با همکاری سایر دستگاه‌های نظارتی در سطح بازار حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه عامل‌های توزیع برنج دولتی توسط اتاق اصناف به جهاد کشاورزی معرفی می‌شوند، یادآور شد: معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی از آمادگی لازم برای دریافت گزارش‌های مردمی به منظور مقابله با هر نوع گرانفروشی و افزایش قیمت برنج دولتی را در سطح استان دارد و هم استانی‌های عزیز می تواند از طریق سامانه سیمبا و شماره ۱۲۴ و یا به صورت حضور هر گونه تخلف را به این معاونت گزارش دهند.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: از اوایل ماه جاری تا کنون ۴۱ تن برنج دولتی در سطح شهر ایلام از طریق عاملان توزیع شده است و در حال حاضر نیز ۲۵۰ تن سهمیه برنج برای کل استان تعیین شده که در همین هفته جاری ۴۰ تن نیز از این میزان در شهر ایلام توزیع خواهد شد.

“دبیر فیض‌الهی” با بیان اینکه قیمت نهایی برنج دولتی برای مصرف کننده ۴۷۰ هزار ریال به ازای هر کیلو و یک کیسه ۱۰ کیلویی چهار میلیون و ۷۰۰ هزار ریال تعیین شده است، افزود: قیمت برنج دولتی نسبت به ۲ هفته گذشته حدود ۱۲۰ هزار ریال در هر کیلو و یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال برای هر کیسه ۱۰ کیلویی برای مصرف کننده تغییر یافته است.
وی ابراز کرد: افزایش قیمت برنج دولتی تا حدود بسیار کمی بر افزایش قیمت سایر اقلام برنج از جمله برنج محلی و شمال تاثیرگذار گذاشته است، همین نوع برنج دولتی که به صورت سهمیه‌ای برای تنظیم بازار توزیع می‌شود هم اکنون در سطح بازار به قیمت آن به صورت آزاد برای کیسه ۱۰ کیلویی بین هشت تا ۹ میلیون ریال است./
رئیس اتاق اصناف مرکز استان ایلام یادآور شد: عامل‌های توزیع برنج دولتی در سطح ایلام دارای پروانه کسب هستند و به تناسب و به صورت دوره‌ای در کل نقاط شهر( مرکز و حاشیه) توزیع می‌شود، بر این اساس نیز روز یکشنه ۱۰ تن و روز دوشنبه ۱۰ تن در سطح شهر ایلام برنج توزیع می‌شود.
فیض‌الهی یادآور شد: عامل‌های توزیع نیز بر هیمن اساس در روزهای مختلف و در نقاط مختلف شهر از جمله حاشیه و مرکز شهر تعیین می‌شوند که برنج دولتی در همه نقاط شهر توزیع شود و اطلاع‌رسانی لازم از زمان و مکان توزیع نیز از طریق جهاد کشاورزی و اتاق اصناف استان در فضای مجازی و رسانه‌ها انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰۰ سوپرمارکت و خار و بار فروشی در سطح شهر ایلام وجود دارد، گفت: هم اکنون کمبود برنج در بازار وجود ندارد و شاید بازار اشباع از برنج است، سایر اقلام برنج از جمله برنج محلی و شیروان که مربوط به خود استان است و سایر اقلام برنج اهواز و شمال و دیگر نقاط کشور نیز در بازار وجود دارد.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان ایلام با اشاره به اینکه با توجه به اشباع برنج در بازار، پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ها کاهش یاد، افزود: بازرس‌های اتاق اصناف در فروش برنج دولتی بر عاملان توزیع نظارت کامل دارد و همچنین بازرسان و گشت‌های مشترک بیش از ۴۰ نفر و مشتمل بر ۲۰ تیم از دستگاه‌های نظارتی شامل تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف، جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های نظارتی بر بازار نظارت دارند.
فیض‌الهی در خصوص قیمت برنج محلی خود استان نیز تصریح کرد: برنج محلی نیز تابعی از عرضه و تقاضا در بازار و قیمت توافقی بین مشتری و فروشنده است و به صورت عرفی تعیین می‌شود و باید گفت که قیمت برنج در استان ایلام نسبت به سایر نقاط کشور قیمت مناسب‌تری است.
بر اساس پیگیری‌های انجام شده افزایش قیمت برنج در بازار ایلام مشهود است و برخی از اقلام پرمصرف این نوع محصول هم در سطح مکان‌های عرضه کم‌یاب شده است، بخش از مردم استان که دامدار، کشاورزی و یا کارگر و از اقشار کم درآمد جامعه به شما می‌روند با افزایش قیمت این محصول در سطح بازار، با مشکلات زیادی مواجه هستند، چرا که برنج را می‌توان عمده تشکیل دهنده سبد غذایی آنان برشمرد، با این حال انتظار می‌رود که با افزایش توزیع برنج دولتی در سطح بازار استان و افزایش نظارت‌ها، گام‌های موثری در راستای تنظیم بازار و واقعی شدن قیمت این محصول در بازار استان برداشته شود.
گرچه کمبودی به لحاظ وجود اقلام مختلف برنج در بازار مشاهده نمی‌شود اما افزایش قیمت‌ها و گرانی آن مشهود است، گرچه بر اساس اعلام مسئولان، برنج دولتی نیز با قیمت مناسب در نقاط مختلف شهر ایلام برای توزیع در نظر گرفته شده است اما به نظر می‌رسد که میزان توزیع این نوع برنج در سطح شهر جوابگوی تنظیم واقعی بازار در طولانی مدت نباشد، برخی از شهروندان نیز از عدم اطلاع‌رسانی لازم از زمان و مکان توزیع برنج سهمیه دولتی گلایه‌مند هستند که باید این دغدغه را نیز جدی گرفت تا نوع برنج سهمیه‌ای‌ در اختیار اقشار کم‌درآمد جامعه قرار گیرد و از طرفی هم دامنه توزیع آن نیز در نقاط مختلف شهر افزایش یابد.
بر اساس آنچه مسئولان مربوطه در این گزارش اعلام کردند، نظارت‌ها بر بازار وجود دارد اما به نظر می‌رسد که این نظارت‌ها نباید مقطعی بوده و گروه‌های گشت و نظارت همواره با حضور در بازار بر جریان افزایش قیمت‌ها و گرانی برخی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نظارت لازم را داشته باشند.

source

توسط ecokhabari.ir