به گزارش رکنا، جمشید شارمهد، تروریست ایرانی-آلمانی و سرکرده گروهک مزدور انجمن پادشاهی تندر، صبح روز دوشنبه، هفتم آبان ماه پس از برگزاری چندین جلسه دادگاه اعدام شد. او به خاطر اقدامات تروریستی خود، از جمله انفجار سال ۱۳۸۷ در حسینیه شیراز که منجر به کشته شدن ۱۴ نفر و مجروح شدن بیش از ۳۰۰ نفر شد، به مجازات رسید. این حادثه از جمله اتهامات اصلی علیه شارمهد بود که در نهایت به اعدام او منجر شد.

زندگی و جنایات جمشید شارمهد؛ از مهاجرت تا تروریسم

جمشید شارمهد در تاریخ سه فروردین ۱۳۳۴ در تهران متولد شد و تحصیلات خود را در ایران و آلمان به اتمام رساند. او در سال ۱۳۶۲ به‌همراه همسر و فرزند یک ساله خود به آلمان مهاجرت کرد و در سال ۱۳۶۸ در رشته مهندسی الکترونیک و رشته فناوری اطلاعات دانش‌آموخته شد. شارمهد از اعضای انجمن پادشاهی و سرکرده گروهک تروریستی تندر بود.

او پس از پایان تحصیلات خود به عنوان فعال سیاسی و سرکرده گروهک تروریستی تندر شناخته شد. این گروهک در سال ۱۳۸۲ با هدف انجام عملیات‌های مسلحانه در ایران تأسیس شد و تحت رهبری شارمهد به اقدامات تروریستی متعددی دست زد و از آمریکا مجموعه عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت می‌کرد.

از جمله جنایات وی می‌توان به طراحی و هدایت چندین بمب‌گذاری، از جمله بمب‌گذاری در حسینیه شیراز، اشاره کرد که از بزرگ‌ترین عملیات‌های تروریستی او به شمار می‌آید. او همچنین به انجام ترورهای برنامه‌ریزی شده و عملیات‌های خرابکارانه دیگر هم متهم شد.

تلاش برای بمب‌گذاری در سد سیوند شیراز (۲۵ آبان ۱۳۸۵)، برنامه‌ریزی جهت ترور مسئول پروژه سد، انفجار در کفشداری حرم حضرت امام (ره) (۳۰ آبان ۱۳۸۸)، آتش‌سوزی در هتل جهان تهران در هنگام ساخت و تهیه بمب جهت انفجار در حوزه علمیه آیت‌الله العظمی گلپایگانی از دیگر موارد اتهامی او بود.

جمشید شارمهد

تاکتیک‌های اطلاعاتی پشت بازگرداندن شارمهد

بازگرداندن شارمهد به کشور با پیچیدگی‌های اطلاعاتی همراه بود، چراکه او احساس می‌کرد به پاکستان می‌رود و در نوارهای مرزی چابهار و گواتر او را پیاده کردند. آنجا چند خودرو تحت عنوان جیش العدل(جیش الظلم) جلو آمدند و او را مزدور جمهوری اسلامی ایران خواندند و گفتند تو قصد جاسوسی در بین ما را داری؛ شارمهد لپ‌تاپ خود را آورد و صراحتا اعلام کرد دشمن جمهوری اسلامی است و به جنایت‌هایش اعتراف کرد. سپس چشمان او را بستند و در چابهار چشمانش را گشودند؛ نوشته‌های روی علائم را که به زبان فارسی نوشته شده بود، مشاهده کرد و متوجه رودستی که خورده بود، شد.

جزئیات پرونده جمشید شارمهد؛ ارتباطات او با FBI و موساد در کانون توجه دادگاه

رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد طی هفت جلسه در دادگاه انقلاب اسلامی انجام شد. یکی از موضوعاتی که در جلسات دادگاه به آن پرداخته شد، نحوه ارتباط جمشید شارمهد با اعضای FBI و موساد بود.

پس از انفجار در حسینیه رهپویان شیراز مقامات آمریکایی با متهم ارتباط برقرار کردند و طبق گفته جمشید شارمهد اولین ارتباط او با FBI بعد از انفجار شیراز بود که آن‌ها در این دیدار برخی نکات امنیتی را به وی تذکر دادند.

در اقاریر و اعترافات شارمهد آمده است که او با دو سناتور محلی آمریکایی ملاقات داشته و درباره اهداف و اقدامات گروه تندر با آن‌ها صحبت کرده است.

واکنش‌ها به اعدام شارمهد

پس از اعدام شارمهد، وزارت خارجه آلمان با ابراز نگرانی از این اقدام، سفیر خود را برای مشورت از ایران فراخواند. آلمان این اقدام را به شدت محکوم کرد و خواستار بررسی مجدد پرونده شد. در مقابل، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، بر لزوم عدم مصونیت تروریست‌ها تأکید کرد و گفت: هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست.

او همچنین گفته است که دولت شما در نسل‌کشی مستمر اسرائیل شریک جرم است. آلمان دومین تامین‌کننده سلاح‌های مرگبار به اسرائیل برای نسل‌کشی در غزه و کشتار در لبنان به شمار می‌رود. به اطراف نگاه کنید حتی مردم خودتان هم ادعاهای متکبرانه حقوق بشری شما را به سخره می‌گیرند.

این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که انتقادات و پرسش‌های زیادی در مورد حمایت‌های کشورهای غربی از تروریست‌ها مطرح شده است. آلمان و کشورهای غربی به دلیل حمایت‌هایشان از گروه‌های مخالف و تروریستی، با انتقادات گسترده‌ای مواجه هستند.

جمشید شارمهد

تحلیل اعدام شارمهد؛ پیام قوی ایران به کشورهای غربی

اعدام جمشید شارمهد نشان‌دهنده برخورد قاطع جمهوری اسلامی ایران با تروریست ها و جنایتکاران است و با توجه به سابقه جنایات این فرد و گروه تحت سرپرستی او، این واقعه همچنان به بحث‌های داغ در عرصه سیاست بین‌الملل و حقوق بشر تبدیل خواهد شد.

source

توسط ecokhabari.ir