معدن

اقتصاد۲۴- احمد میدری اظهار داشت: معادن زغال سنگ کشور از ۱۵ مهر امسال مورد ارزیابی قرار گرفته که تاکنون مراجعه به ۶۷ معدن انجام و درخواست تعطیلی هفت مورد به دستگاه قضا ارسال شده است.

وی در جلسه هم اندیشی با فعالان معدنی و صنعتی استان خراسان جنوبی در شهرستان طبس افزود: حادثه معدن طبس را در چند محور دنبال کردیم که مهم‌ترین آن بحث ایمنی است لذا در بودجه امسال ردیف بودجه در بحث ایمنی معادن تعریف شد.

وی ادامه داد: ایمنی معادن باید توسط بهره‌برداران مورد بررسی قرار بگیرد و کارکنان اداره کار، بهداشت و دیگر نهاد‌ها باید نظارت داشته باشند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تغییر در طبقه بندی مشاغل و ضریب‌های شغلی در معادن کشور گفت: از آنجایی که اقتصاد معادن زغال سنگ کشور به دلایل مختلف پر رونق نیست، اصلاح اقتصاد معدن در دستور کار است.

وی با بیان اینکه امروز مرکز تحقیقات ایمنی و تغییر در آموزش فنی و حرفه‌ای را افتتاح می‌کنیم و پیگیر رشد صنایع با ارزش افزوده بیشتر در طبس و سایر شهر‌های معدنی هستیم تاکید کرد: پیگیری جدی اقتصاد معدن، افزایش دستمزد و همچنین ایمنی معادن است.

میدری یادآور شد: در سفر قبلی به این منطقه، تبعیض ناروا در پرداخت دستمزد در معادن طبس مشاهده شد و یتیم شدن ۱۰۵ فرزند جای بحث دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی نیز با ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص حادثه معدنجو گفت: جلسات حضوری و غیرحضوری مقام عالی وزارت در خصوص ارائه خدمات مناسب به بازماندگان و مصدومان حادثه برگزار شده است.

غلامرضا اشرفی با اشاره به پرداخت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به خانواده بازماندگان و ۴۰۰ میلیون ریال به مصدومان حادثه توسط کارفرما ادامه داد: با بررسی مشاغل سخت و زیان آور متوفیان و صدور آرای آنها، احکام مستمری بازماندگان توسط سازمان تامین اجتماعی صادر و از مهرماه به حساب خانواده‌ها واریز شده است.

وی بر اهتمام جدی کارفرما در ایجاد شرایط مناسب برای کارگران تاکید کرد و گفت: پرداخت ماهیانه مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به عنوان کمک هزینه درمان حادثه دیدگان و مبلغ ۵۰ میلیون ریال به عنوان ترمیم دستمزد به هریک از بازماندگان و خانواده‌ای آنان از حمایت‌های کارفرما برای معدنچیان حادثه دیده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۱۳ هزار و ۴۷ کارگاه فعال در سطح استان عنوان کرد: ۱۴۳ هزار و ۶۰ نفر در این کارگاه‌ها بیمه هستند.

وی همچنین تعداد واحد‌های دارای طرح طبقه بندی مشاغل را در استان ۱۰۵ واحد در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر اعلام کرد و گفت:در حوزه معادن ۹ واحد دارای طرح طبقه بندی است.

اشرفی هدف از برگزاری جلسه را تشریک مساعی در خصوص کمک به بهبود وضعیت معیشت کارگران معادن زعال سنگ دانست که پس از جمع بندی موضوعات مرتبط اتخاذ تصمیم خواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (پنجشنبه) به همراه معاون اجرایی رئیس جمهوری و جمعی از وزرا به منظور شرکت در جلسه چهلم جانباختگان حادثه معدن وارد طبس شد.

محمد باقر قالیباف ابتدا با حضور در گلزار شهدای طبس ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدا قبور ۲ معدنچی مدفون در آستان امامزاده حسین بن موسی الکاظم را زیارت و فاتحه‌ای قرائت کرد.


بیشتر بخوانید:  اظهارات تازه درباره حادثه معدن


دیدار با خانواده‌های جانباختگان حادثه معدنجوی، اهدای واحد‌های مسکونی به خانواده‌های جانباختگان و جلسه بررسی مسائل شهرستان طبس از جمله برنامه‌های پیش بینی شده سفر یکروزه رئیس مجلس شورای اسلامی و وزرای همراه در سفر به خراسان جنوبی است.

حادثه انفجار در معدن زغال سنگ «معدن‌جو» طبس حوالی ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ در پی تصاعد آنی گاز متان روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و براساس آخرین آمار رسمی در آن نوبت کاری ۶۵ نفر از معدنکاران دچار حادثه و محبوس شدند.

عملیات امداد و نجات برای خارج کردن معدن‌کاران گرفتار در معدن تا صبح چهارشنبه چهارم مهر ماه ادامه یافت و در مجموع پیکر‌های ۴۹ جانباخته از تونل‌های معدن خارج شد؛ همچنین این حادثه ۱۶ مصدوم داشت که با فوت چهار نفر، شمار جانباختگان به ۵۳ نفر افزایش یافت.

منبع: ایرنا

source

توسط ecokhabari.ir