به گزارش خبرنگار نفت آنلاین ، کارکنان اقماری صنعت نفت کسانی هستند که به مدت ۱۴ روز کاری دور از خانواده خود در مناطق عملیاتی صنعت نفت در سراسر کشور ( خانگیران ، سکوهای نفت و گاز ، پارس جنوبی ، منطقه نفتی آزادگان ، منطقه نفتی آذر ، دکل های حفاری و ….) به سر می‌برند و با چالش‌ها و مشکلات زیادی از جمله کار کردن در مناطق بد آب و هوا ، کار با مواد آلاینده و مهمتر از همه دوری از خانواده و …. مواجه‌اند.

این گزارش به بررسی مشکلات و چالش‌های این کارکنان، تأثیرات شغلی بر روح و روان آنان و مقایسه با مشاغل شهری می‌پردازد.


پرسنل اقماری صنعت نفت


 


تأثیرات شغلی بر روح و روان


شغل اقماری می‌تواند تأثیرات جدی بر روح و روان کارکنان و خانواده‌های آن‌ها داشته باشد. برخی از این تأثیرات شامل:

 


1. دوری از خانواده : کارکنان اقماری ممکن است تولد فرزند، مناسبت‌های خانوادگی و لحظات مهم زندگی را از دست بدهند که این امر باعث کاهش رضایت و ایجاد استرس روانی می‌شود.

 


2. تنهایی و انزوا: زندگی در مناطق دورافتاده و نبود تعاملات اجتماعی می‌تواند به ایجاد حس تنهایی و انزوا در کارکنان منجر شود. و این موضوع در سال های گذشته باعث مراجعات بسیاری از کارکنان بخش اقماری به روانشناسان شده است.

 


3. افزایش استرس: فشارهای کاری و شرایط سخت شغلی می‌تواند به افزایش استرس و مشکلات روانی منجر شود که تأثیرات منفی بر سلامت روحی و جسمی کارکنان دارد.


 


مقایسه شغل اقماری با مشاغل شهری


مشاغل شهری به دلیل نزدیک بودن به خانواده و امکانات رفاهی بهتر، مزایای بیشتری نسبت به مشاغل اقماری دارند. در مشاغل شهری، کارکنان معمولاً در شرایط بهتری از نظر زندگی و تعاملات اجتماعی قرار دارند که این امر می‌تواند به افزایش رضایت شغلی و کاهش مشکلات روانی منجر شود.




در مشاغل شهری شما هر چقدر کار کنید و هر چقدر زحمت بکشید می دانید شب در کنار همسر و فرزندان خود هستید . روزهای کاری به سرکار می روید و روزهای تعطیل نیز باز در کنار خانواده خود هستید. اما متاسفانه شغل اقماری نه تعطیلی می شناسد و نه روز کاری ! شما باید چهارده روز تمام نصف ساعاتش را در محل کار باشید و با تمام توان چرخ اقتصاد کشور را بچرخانید.


بیان مصایب و مشکلات شغل اقماری بصورت کوتاه

اقماری بودن یعنی دوری از خانواده

اقماری بودن یعنی ممکن است تولد فرزندت را نبینی

اقماری بودن یعنی هنگام سختی خانواده در کنار آنها نیستی

اقماری بودن یعنی اینکه همسرت باید ۱۴ روز تمام هم پدر باشد و هم مادر

اقماری بودن یعنی اینکه نصف تمام دوران زندگی در کنار خانواده ات نباشی

اقماری بودن یعنی نبود حضور مرد در خانه برای همسر و فرزندانش…

اقماری بودن به بیان ساده یعنی رنج و سختی…


پرسنل اقماری نفت


عموما کارکنان اقماری کشور در معرض آسیب‌های روان‌شناختی بسیاری قرار می‌گیرند و گاهی به دلیل نداشتن آگاهی در رویارویی با این آسیب‌ها دچار آسیب‌های جبران ناپذیر می‌شوند.

کارکنان اقماری نیازمند حمایت‌های بیشتر از سوی مجلس ،  دولت و وزارت نفت برای بهبود وضعیت معیشتی و حقوقی خود هستند. توجه به نیازهای این کارکنان و بهبود شرایط کاری آن‌ها می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش مشکلات روانی منجر شود که در نهایت به نفع صنعت نفت و کشور خواهد بود.




ارتباط خوب پرسنل اقماری با یکدیگر

آیا می دانستید کارکنان اقماری صنعت نفت دو خانواده دارند؟

یک خانواده در خانه و یک خانواده در محیط کار؟آیا می دانید مهر و وفای موجود در بین کارکنان اقماری صنعت نفت زبانزد خاص و عام است و در میان کارکنان سایر دستگاه های اجرایی چنین ارتباطی وجود ندارد؟! سختی کار و دوری از خانواده پرسنل را آنچنان به هم نزدیک کرده که مانند یک خانواده خوب قدردان یکدیگر هستند .




در پایان این گزارش امیدواریم مسئولین دست اندرکار در صنعت نفت هر چه سریعتر راهکاری برای رفع مشکلات پرسنل اقماری پیدا کنند و از صدمات وارد شده به آنها بکاهند تا روزی را شاهد باشیم که اقماری های پرتلاش صنعت نفت با روحیه و آرامش بیشتری بتوانند چرخ اقتصاد کشور را بچرخانند و نه به خودشان آسیبی وارد شود و نه خانواده شان.

source

توسط ecokhabari.ir