به گزارش آوای اقتصاد; بر اساس اعلام بانک مرکزی، از اول فروردین ماه تا ۱۸ مهرماه سال جاری، ۳۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده است.
در این مدت، برای کالاهای اساسی و دارو ۷ میلیارد و ۹۴۸ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی ۱۹ میلیارد و ۳۵۸ میلیون دلار، برای خدمات ۸۵۴ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار ارز تخصیص یافته است. بانک مرکزی بهویژه برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی، ۶ میلیارد و ۲۰۴ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱ میلیارد و ۷۴۴ میلیون دلار ارز تأمین کرده است.
بهطور کلی، بانک مرکزی ۷ میلیارد و ۹۴۸ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و دارو با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان تأمین کرده تا مصرفکنندگان به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر دسترسی داشته باشند. همچنین برای کالاهای تجاری و بازرگانی ۱۹ میلیارد و ۳۵۸ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار ارز تأمین شده است.
تأمین ارز نیمایی برای صنایع مختلف به شرح زیر بوده است: «صنایع حمل و نقل و خودرو» ۲ میلیارد و ۶۳۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۱ میلیارد و ۹۹۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» ۱ میلیارد و ۸۷۶ میلیون دلار، «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» ۲ میلیارد و ۴۳۸ میلیون دلار، و «صنایع شیمیایی و پلیمری» ۲ میلیارد و ۵ میلیون دلار. سایر صنایع نیز ۷ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار ارز نیمایی و بیش از ۲ میلیارد و ۱۱۹ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کردهاند.
در روز چهارشنبه ۱۸ مهرماه ۱۴۰۳، دلار در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران با نرخ ۴۹ هزار و ۹۴۴ تومان، یورو با نرخ ۵۴ هزار و ۷۹۱ تومان و درهم با نرخ ۱۳ هزار و ۵۹۹ تومان مبادله شد. همچنین در تالار حواله ارز، دلار با نرخ ۴۷ هزار و ۴۷۶ تومان، یورو با نرخ ۵۲ هزار و ۸۳ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۹۲۷ تومان مورد معامله قرار گرفت.
source