یکی از نگرانیهای اصلی بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی در حال حاضر، افزایش و همسان سازی حقوق آنهاست. به همین دلیل، بازنشستگان معترض پرسشی مطرح کردهاند که وضعیت افزایش حقوق آنها در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟
کاربری به نام « صادق زارع» در اینباره نوشته است: «به نظر من آقای پزشکیان دراین نشست به زمان و نحوه متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باید پاسخ بدهند»
فردی دیگری به نام «امین» نیز در خصوص حقوق بازنشستگان پرسیده است: «با سلام و خسته نباشید خواهشا از طرف ما درمورد قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان که ۶ ماه از آن سپری شده و هنوز اجرا نگشته در حالی که قیمت تمامی اقلام و کالاها افزایش زیادی داشته را پرسو جو کنید»
شخص دیگری نیز با انتقاد از اجرا نشدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان در دولت های قبلی گفته: «آقای پزشکیان آیا متناسب سازی حقوق بازنشستگان اجرا می کنید یا مثل حق مناطق جنگی بازنشستگان در دو دولت قبل اورا کنار می گذارید»
یک بازنشسته پرسیده است: «سلام مشکل ما بازنشستگان با این همه قانونگذاری سرانجام میرسد نصف سال گذشت هنوز احکام صادر نشده…!!»
«یعقوب شمشیرساز» نیز پرسیده است: «درباره متناسب سازی بازنشستگان توضیح دهند که چراشش ماه است کسی شفاف سازی وتکلیف را روشن نمی کندیاتشکر» محمد نیز همین سوال را پرسیده و نوشته:« چرا همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری انجام نمیشود ما را از خودتان ناامید نکنی»
در کنار همسان سازی حقوق بازنشستگان، افزایش حقوق کارمندان نیز از جمله سوالات مردم بوده است؛ چه آنکه کاربری پرسیده است: «به افزایش حقوق کارکنان برابر تورم که وعده دادی پایبندهستی یا دیگه رای تو گرفتی وکاری با شعار ووعده نداری؟»
یک کارمند اداره کار و تعاون نیز دغدغه اش را اینگونه بیان کرده است: «لطفا حقوق سال ۱۴۰۴ را مطابق نرخ تورم برای کارمندان دولت افزایش دهید. در صورت امکان حقوق ها تا خط فقر افزایش دهید. حقوق کارکنان وزارت تعاون و کار خیلی پایینه و خواهشا نگاه ویژه داشته باشید.»
یک میلیون تومان بابت همسان سازی به بازنشستگان تامین اجتماعی
علی بابایی کارنامی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت با رایزنی های انجام شده با رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به زودی یک میلیون تومان بابت همسان سازی به بازنشستگان تامین اجتماعی نیز پرداخت می شود و ان شا الله با تصویب نمایندگان مجلس حداقل بگیران هم مشمول متناسب سازی قرار خواهند گرفت.
در جلسه امروز دوشنبه اعضای هیات مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور که با دعوت از رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شد مشکلات و مطالبات بازنشستگان با وی مطرح و قول پیگیری برای حل آنها داده شد.
در این جلسه رئیس، نایب رییس، دبیر و اعضای هیات مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به تاخیر و تغییر روند پرداخت حقوق بازنشستگان اعتراض کرده و خواستار پرداخت یک میلیون تومان بابت متناسب سازی و پیگیری برای تصویب لایحه دو فوریتی تحت شمول قرار گرفتن حداقل بگیران برای متناسب سازی در مجلس شورای اسلامی شدند .
مدتهاست که شاهد مطرح شدن موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و همسانسازی مستمری بازنشستگان کشوری و لشکری بودهایم، اما در این میان، متناسبسازی و همسانسازی مستمری به طور کامل اجرایی نشده است و بازنشستگانی از جمله بازنشستگان تأمین اجتماعی از اجرای این قانون بیبهره هستند.
با توجه به شرایط فعلی وضعیت زندگی و معیشت بازنشستگان به ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی، موضوع متناسبسازی و همسانسازی حقوق آنها از جمله مهمترین اقداماتی است که میتواند به بهبود شرایط آنها منجر شود.
اجرایی شدن این قانون حدود دو سال است که به تعویق میافتد و بنا بر اعلام میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، میزان باقیمانده متناسبسازی، تنها ۵ تا ۶ درصد به حقوق به بیش از یک میلیون نفر بازنشسته سایر سطوحبگیر تأمین اجتماعی میافزاید و با اینکه این مبلغ چندان قابل توجه نیست، به دلایل مختلفی از جمله کمبود منابع پرداخته نمیشود و مابقی مبالغ متناسبسازی که برای حداقل بگیران و زیر حداقل بگیران نیز میتواند برای سنوات قبل و بعد محاسبه شود، از آنان دریغ میشود.
با توجه به تأثیر اجرایی شدن این قانون و لزوم توجه ویژه مسئولان به دغدغههای این قشر از جامعه، میطلبد که پیگیریهای ویژهای در این راستا صورت گیرد تا شاهد بهبود وضعیت معیشتی و رفاه بازنشستگان باشیم؛ در همین راستا شاهد اظهارات برخی نمایندگان مجلس در این خصوص بودیم و مهرداد لاهوتی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جلسه علنی امروز مجلس اظهار کرد: همسان سازی حقوق بازنشستگان یک قانون مهم است که باید اجرا شود.
همچنین احمد فاطمی، نماینده بابل در مجلس در جلسه علنی امروز مجلس با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف همسان سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: هنوز یکسان سازی انجام نشده است.
پیشتر از این نیز احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان ۱۳۰ هزار میلیارد تومان منبع نیاز دارد، اظهار کرده بود: تا چند هفته دیگر شیوه نامه دقیق قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان نهایی میشود.
در این میان و بنا بر اظهارات مسئولان مربوطه، در مشروح مذاکرات برنامه هفتم حداقلبگیرها استثنا نشده بودند و قرار بود برای همه بازنشستگان با فرمولی متناسبسازی صورت گیرد، اما در قانون برنامه ابلاغی، سه میلیون و ۴۰۰ هزار حداقلبگیر شامل این طرح نمیشوند و حذف شدهاند.
در همین راستا، علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان اظهار کرده بود: جلسهای با حضور رؤسای سه کمیسیون برگزار شد و رؤسای کمیسیونهای اجتماعی، آموزش و تحقیقات و برنامه و بودجه و همچنین آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند؛ دغدغههای دولت را شنیدیم و مسائل مختلفی وجود داشته است.
وی افزود: در اجرا هم مشکلی وجود دارد، در مشروح مذاکرات برنامه هفتم حداقلبگیرها استثنا نشده بودند و قرار بود برای همه بازنشستگان با فرمولی متناسبسازی صورت بگیرد، اما در قانون برنامه ابلاغی، سه میلیون و ۴۰۰ هزار حداقلبگیر شامل این طرح نمیشوند و حذف شدهاند.
رئیس کمیسیون اجتماعی با اشاره به مشروح جلسه مذکور عنوان کرد: جمعبندی جلسه در نهایت با توجه به خلأهایی که وجود دارد بر این شد که دولت یک لایحه جدید به صورت دوفوریتی برای متناسبسازی حقوق همه بازنشستگان به مجلس ارائه دهد.
علیرضا سلیمی، نماینده مردم تهران پیش از این در مجلس شورای اسلامی، ضمن انتقاد از تأخیر در همسانسازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: اگر قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان هر چه سریعتر اجرا نشود، مجلس ورود میکند.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند، افزود: تأخیر بیشتر در اجرای قانون مذکور پذیرفتنی نیست؛ با توجه به اینکه منابع لازم برای اجرای این قانون از سوی مجلس مشخص شده است و دولت از محل مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای سال جاری یک درصد اضافه شده را دریافت کرده است، منتظر نگهداشتن بازنشستگان اقدام درستی نیست.
نماینده مردم تهران اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی با بررسی شرایط اقتصادی و وضعیت معیشتی بازنشستگان قانون همسانسازی این قشر را مصوب و محل تأمین بودجه را نیز مشخص کرد و برای اینکه دولت تحت فشار قرار نگیرد اجرای سه ساله آن را نیز در نظر گرفت، لذا هیچ مانعی در مسیر اجرای این قانون پذیرفته نیست.
گفتنی است؛ اجرای قانون همسانسازی بازنشستگان تصویب شده است، اما در مسیر اجرایی شدن آن فراز و نشیب فراوانی وجود دارد که چالشهایی را در شرایط اقتصادی و معیشتی موجود برای بازنشستگان ایجاد کرده است، لذا شایسته است تمام مسئولان از مجلس گرفته تا سازمان تأمین اجتماعی، برای رفع دغدغه این قشر از جامعه موانع را رفع کنند تا هرچه زودتر شاهد اجرایی شدن کامل این قانون باشیم.
source