اقتصاد۲۴-عربی یکی از زبانهای است که به لطف اسلام، از ابتدای کودکی تا حداقل پایان کلاس دوازدهم، همراه جوانان است و به مراتب در مدارس تدریس میشود. اما نوع تدریس مدرسین، متاسفانه به مزاج دانشآموزان خوش نیومده و آنطور که باید جذب این درس نشدهاند. بر خلاف تصورات عموم، عربی زبانی شیرین است که اگر اصولی و توسط بهترین معلمان عربی کنکور آموزش داده شود، فرد میتواند با تمرین مستمر و حداقل کمتر از یکسال، به مباحث پایه و متوسط مسلط شود. در این محتوا قصد داریم روش مطالعه عربی را از دید منابع معتبری همچون KhanAcademy.com و غیره، بررسی کنیم.
روش های مطالعه عربی
عربی درسی است که اگر طبق اصول و قاعده خود آموزش داده نشود، ممکن است دانشآموز به طور ناخواه یک غول بی شاخ و دم از این زبان در ذهن خود درست کند. تمامی افراد میتوانند طبق یک برنامه آموزشی و یک برنامه ریزی از پیش مشخص شده، شروع به یادگیری عربی کنند. در این بخش، برخی روشهای مطالعه عربی را از دید Wyznat.com بررسی خواهیم کرد.
یادگیری قواعد
قواعد در عربی حرف اول را میزنند؛ تا زمانی که به طور کامل زمانها و دستورات پایه زبان عربی را مسلط نشوید، نمیتوانید پیشرفتی در این زمینه داشته باشید. به طور مثال ابتدا از یادگیری زمان گذشته شروع کنید و با تعدادی لغت شروع به جمله سازی کنید. سپس به ترتیب زمانهای حال و آینده را به همین منوال فرا بگیرید و تمرین کنید.
خلاصه نویسی
خلاصه نویسی را میتوان بهترین روش یادگیری در هر زمینهای معرفی کرد. با خلاصه نویسی، مطالب از حافظه کوتاه مدت، به حافظه بلند مدت انتقال پیدا میکنند. بهتر است ابتدا مطالب یک الی دو بار به صورت مفهومی خوانده شود و سپس درک خود از مطالب در یک دفترچه نوشته شود.
تمرین مستمر
از گذشته تمرین و تکرار را شاه کلیدی برای یادگیری تمامی حوزهها معرفی کردهاند. تمرین مستمر و مداوم باعث میشود مطالب در ذهن شما تثبیت شود و سرعت صحبت کردن و جمله سازی شما در زبان عربی بهتر شود. همچنین به مرور زمان به دلیل تمرین زیاد، به اکثر مطالب مسلط خواهید شد.
استفاده از منابع آموزشی متنوع
با توجه به موارد بالا، برخی از منابع معتبر مانند کتابها، کانالهای آپارات و سایر برنامهها اشتراک ویدیو، ویدیوهای آموزشی و غیره، به شدت به یادگیری شما کمک میکند. برخی از این روشها عبارتند از:
- کتابهای درسی: کتابهای درسی معتبر مانند “العربیة بین یدیک” و “المفتاح العربی” میتوانند منابع خوبی برای شروع یادگیری باشند. این کتابها بهصورت مرحله به مرحله، از مبانی ابتدایی تا مفاهیم پیشرفته را پوشش میدهند.
- دورههای آنلاین: دورههای آموزشی آنلاین مانند “Duolingo” و “Rosetta Stone” به شما امکان میدهند تا بهصورت خودآموز و در هر زمان و مکانی که خواستید، زبان عربی را یاد بگیرید.
- ویدیوهای آموزشی: ویدیوهای آموزشی در یوتیوب و سایتهای دیگر میتوانند به شما در درک بهتر مفاهیم کمک کنند. برخی از کانالهای یوتیوب مانند “Learn Arabic with Maha” و “ArabicPod101” محتوای مفیدی برای یادگیری زبان عربی ارائه میدهند.
برترین اساتید کنکور عربی
برای دستیابی به رتبههای برتر کنکور، نمیتوان یک برنامه واحد را برای تمامی دانشآموزان تجویز کرد. بهتر است دانشآموزان برای کسب رتبههای برتر، سراغ مدرسین برتر در این حوزه بروند تا بتوانند با تمام قوا خود را برای کنکور آماده کنند. مدرسین بسیاری هستند که به طور ناشناس کار خود را انجام میدهند. در این بین مدرسین شناخته شده زیادی مانند استاد محمد واعظی، استاد ادیب شیخ بهایی، استاد میثم فلاح و استاد ناصح زاده وجود دارند. شما میتوانید با مدرسین نام برده در ارتباط باشید و کلاسهای خود را با آنها جلو ببرید.
چگونه بهترین مدرس را برای عربی انتخاب کنیم؟
پیشتر اشاره علاوهبر معرفی اساتید برتر عربی، ذکر کردیم که اساتید بسیاری هستند که خواسته یا ناخواسته موفق به کسب نام برای خود نشدهاند. جهت ارتباط بهتر و پیدا کردن مدرسین متخصص، میتوانید از پلتفرم استادبانک کمک گرفته و بهترین استاد را بنا بر شرایط و نیاز خود انتخاب کنید. استادبانک در راستای ارتباط بهتر بین دانشآموز و استاد و با هدف ارتقاء کیفیت آموزش، بهترین اساتید را در تمامی حوزهها گردآوری کرده است.
روش مطالعه رتبه های برتر کنکور
بسیاری از دانشآموزان تصور میکنند برای کسب رتبه برتر در کنکور، نیاز به استعداد خاص و برنامههای عجیب غریب است. واقعیت این است که حتی رتبههای برتر کنکور، تنها با تعیین هدف، برنامه ریزی و از همه مهمتر عمل به برنامه خود، توانستهاند به رتبههای برتر دست یابند. برخی از رتبههای برتر، روش مطالعه خود را خلاصه نویسی، شرکت در آزمونهای شبیه سازی و غیره معرفی میکنند. برخی دیگر کتاب اصلی را به عنوان اصلیترین منبع خود معرفی میکنند. واقعیت این است اگر قصد کسب رتبه بالا را در کنکور دارید، بهتر است یک برنامه طبق نیاز خود تنظیم کنید و به آن عمل کنید. در این راستا شما میتوانید از مشاورین کنکور کمک بگیرید تا بهترین برنامه را بدون آزمون خطا تهیه نمایید.
سخن آخر
یادگیری زبان عربی ممکن است چالشهای خاص خود را داشته باشد، اما با استفاده از روشهای مناسب و منابع متنوع، میتوان به تسلط بر این زبان دست یافت. تمرین مداوم، استفاده از منابع آموزشی مختلف، و تعامل با افراد میتواند به بهبود زبان عربی شما کمک کند. در آخر نیز لازم به ذکر است روش مطالعه عربی میتواند بنا بر شرایط و نیازهای موجود، متغیر باشد.
source