پسته یکی از مغزهای خوش‌طعم و بسیار پرخاصیت است که در سراسر دنیا طرف‌داران زیادی دارد. این آجیل کوچک و سبزرنگ، سرشار از مواد معدنی مانند پروتئین، فیبر، چربی‌های سالم، ویتامین و مواد معدنی است؛ در نتیجه نقش پررنگی را در تأمین نیازهای بدن به املاح معدنی مغذی ایفا می‌کند و باعث تناسب‌اندام و سلامت بدن می‌شود.

اما اگر این سوال در ذهن شما هم نقش بسته که روزانه چند عدد پسته بخوریم؟ در پاسخ باید بگوییم که مصرف منظم پسته در تقویت قلب، بهبود عملکرد گوارش، کنترل وزن و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارد؛ اما باتوجه‌به کالری بالای پسته، برای پیشگیری از ابتلا به عوارض مصرف این محصول، باید به میزان مجاز از آن استفاده کنید.

همچنین برای اینکه از طعم پسته دل‌زده نشوید، در مصرف آن تنوع ایجاد کرده و تنها به مصرف معمول آن بسنده نکنید. اگر مایلید با مقدار مجاز مصرف پسته آشنا شوید، دررابطه‌با خواص و فواید آن بیشتر بدانید و یا با روش‌های مختلف مصرف این محصول اطلاعات لازم را کسب کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

خواص و فواید پسته برای سلامتی

قبل از اینکه بررسی کنیم روزانه چند عدد پسته بخوریم تا سالم بمانیم و از عوارض مصرف بیش از حد جلوگیری کنیم، بهتر است با فواید و خواص این دانه ارزشمند بیشتر آشنا شویم.

علاوه بر فواید سلامتی، کیفیت و تازه بودن پسته نیز اهمیت زیادی دارد. برای بهره‌مندی از طعم واقعی و خواص پسته، توصیه می‌شود پسته تازه و باکیفیت را از فروشگاه‌های معتبر مانند فروشگاه اینترنتی برادران حسینی خریداری کنید. برای مشاهده قیمت‌ها و خرید پسته می‌توانید به این لینک مراجعه کنید. پسته منبعی غنی از املاح معدنی، ویتامین‌ها و پروتئین است و نقش مؤثری در سلامت بدن دارد. برخی از مهم‌ترین خواص پسته عبارت‌اند از:

کمک به‌سلامت قلب

پسته دارای چربی‌های غیراشباع از جمله امگا ۳ و امگا ۶ است. مصرف این دانه باعث کاهش کلسترول‌های بد و افزایش کلسترول‌های خوب می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد.

کنترل وزن

پسته نقش مؤثری در کنترل وزن دارد. فیبرها و پروتئین‌های موجود در این محصول با ایجاد حس سیری، میل و اشتهای شما را برای خوردن کم می‌کنند و مانع از ریزه‌خواری می‌شوند.

تقویت مغز

از دیگر فواید پسته می‌توانیم به نقش پررنگ این دانه در سلامت و تقویت مغز اشاره کنیم. پسته سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین ب ۶، مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها است؛ در نتیجه باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود و از پیری زودرس سلول‌های مغز پیشگیری به عمل می‌آورد.

کاهش التهاب

پسته به دلیل ترکیبات ضدالتهابی، باعث کاهش التهاب‌های مزمن می‌شود.

تقویت سیستم دفاعی

این محصول به‌خاطر داشتن آنتی‌اکسیدان و ویتامین e فراوان، نقش قابل‌ملاحظه‌ای را در تقویت سیستم ایمنی بدن بر عهده دارد.

مقدار مجاز مصرف روزانه پسته چقدر است؟

به‌طورکلی مصرف روزانه پسته، میزان بهره‌مندی از فواید و خواص آن را به حداکثر میزان ممکن می‌رساند؛ اما باتوجه‌به کالری بالایی که این دانه دارد، نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد.

کالری اضافی موجود در این دانه، سبب چاقی و اضافه‌وزن شده و به دنبال آن مشکلات متعددی را برای سلامتی ایجاد می‌کند. هر فرد بالغ مجاز به مصرف یک‌مشت حدود ۳۰ گرم پسته است.

همان‌طور که مصرف بسیاری از مواد برای بدن ارزشمند و ضروری است، مصرف بیش از حد آن نیز به همان اندازه برای بدن خطرناک و مضر است؛ بنابراین مصرف با رعایت اعتدال را فراموش نکنید. حال با توجه به ارزش غذایی پسته و نیاز­های روزانه یک فرد سالم باید بگوییم مصرف ۴۵ عدد یا ۳۰ گرم پسته در هر روز اجباری است.

اگر تنها همین مقدار را در میان‌وعده‌های خود بگنجانید بدون نگرانی از دریافت کالری بیش از حد یا افزایش وزن می‌توانید از فواید این محصول بهره ببرید و سلامتی خودتان را تأمین کنید.

روش‌های استفاده از پسته

شما می‌توانید مقدار مجاز مصرف پسته را به‌صورت مغز شده در میان‌وعده‌های خود جای دهید. چنانچه اهل تنوع هستید و دوست دارید به اشکال مختلف نیز طعم این محصول را امتحان کنید روش‌های زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم:

اضافه‌کردن به سالاد

یکی از روش‌های مناسب برای مصرف پسته، افزودن آن به سالاد است. پسته را مغز کرده و مغزهای آن را خرد کنید تا ظاهری یکدست پیدا کنند. سپس در تزیین یا در ترکیب سالادهای مخلوط از این دانه‌های سبز خوش‌رنگ استفاده کنید تا هم ارزش غذایی و هم طعم سالاد جذاب‌تر شود.

مصرف در غذاهای اصلی

در رسپی و دستور پخت بسیاری از غذاهای ایرانی و خاورمیانه از پسته استفاده می‌شود. شما می‌توانید پسته را به‌صورت خرد شده یا پودر شده برای تزیین غذاها استفاده کنید. همچنین می‌توانید آن را به‌عنوان ماده اصلی در غذاهایی مانند خوراک‌های گوشتی، خورشت‌ها و پلو‌های مخلوط به کار ببرید.

ترکیب با پنیر یا ماست

اگر اهل لبنیات هستید و ماست و پنیر استفاده می‌کنید پسته را خرد کنید و به پنیر و ماست بیفزایید؛ به‌این‌ترتیب میان‌وعده‌ای خوشمزه، سالم، مقوی و مغذی دارید که به واسطه آن می‌توانید چربی‌های سالم و پروتئین موردنیاز برای بدنتان را تأمین کنید.

استفاده در اسموتی

یکی دیگر از روش‌های مصرف پسته، افزودن آن به نوشیدنی‌های سرد، گرم و انواع اسموتی است؛ به‌این‌ترتیب علاوه بر اینکه طعم نوشیدنی‌ها دلچسب‌تر می‌شود ارزش غذایی آنها نیز چندین برابر بالا می‌رود.

نکات مهم در مصرف پسته

اکنون که می‌دانیم روزانه چند عدد پسته بخوریم بهتر است با نکات مهم در مصرف این محصول نیز آشنا شویم. این نکات عبارت‌اند از:

  • مصرف پسته به‌صورت خام: پسته را به‌صورت خام مصرف کنید، اگر به طعم پسته خام علاقه ندارید حداقل از نمونه‌های کم‌نمک استفاده کنید تا دچار عوارض و مشکلات ناشی از مصرف نمک نشوید.
  • نگهداری مناسب: پسته را در ظرفی مناسب و دربسته و در محیطی خنک و خشک نگهداری کنید تا همواره بافتی تازه و طعمی مطلوب داشته باشد.
  • توجه به حساسیت: اگر به پسته حساسیت دارید حتماً قبل از مصرف این محصول با پزشک خود مشورت کنید تا با مشکل مواجه نشوید.

سخن پایانی

مصرف روزانه پسته نقش مؤثری را در کنترل وزن، سلامت قلب و تقویت دستگاه گوارش ایفا می‌کند. همچنین این محصول مقاومت بدن را بالا می‌برد و مانع از ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌شود.  به  طور کلی هر فرد مجاز به مصرف روزانه ۳۰ گرم معادل ۴۰ تا ۵۰ عدد پسته است. عدم توجه به این میزان می‌تواند مشکلات و عوارض متعددی از جمله اضافه‌وزن و چاقی را به دنبال داشته باشد. شما می‌توانید این دانه را به‌صورت پودر شده یا خرد شده، به دسرها و غذاها بیفزایید و یا همراه با ماست، پنیر و نوشیدنی‌ها ترکیب کنید و به این شیوه از خواص این دانه بهره ببرید.

source

توسط ecokhabari.ir