جبهه جدید جنگ تجاری آمریکا و چین بر سر سویا

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – با ادامه یافتن تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین و افزایش اقدامات متقابل از سوی دو کشور، سویا به جبهه‌ای تازه در جنگ تجاری آن‌ها تبدیل شده است.

اقتصادی
به گزارش فصل اقتصاد به نقل از آناتولی، با ادامه یافتن تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین و افزایش اقدامات متقابل از سوی دو کشور، سویا به جبهه‌ای تازه در جنگ تجاری آن‌ها تبدیل شده است.
افزایش این تنش‌ها، سطح ریسک را در بازارهای جهانی بالا برده و روی قیمت کالاهای اساسی تأثیر گذاشته است.
چین اخیراً محدودیت‌های بیشتری بر صادرات عناصر خاکی کمیاب اعمال کرده و در واکنش، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده است که از اول نوامبر، تعرفه‌ای 100 درصدی علاوه بر نرخ‌های موجود بر واردات از پکن وضع خواهد کرد و همچنین محدودیت‌های صادراتی بر تمام نرم‌افزارهای حیاتی اعمال می‌کند.
آمریکا و چین عوارض بندری تلافی‌جویانه را اعمال کردند
مذاکرات حساس چین و آمریکا درباره تعرفه‌ها این‌بار در اسپانیا
ترامپ در پیامی در شبکه‌های اجتماعی مدعی شد که چین «عمداً از خرید سویا از آمریکا خودداری می‌کند.»
با این حال، چین از زمان روی کار آمدن ترامپ، واردات سویا را متنوع کرده و به‌تدریج آمریکا را از فهرست اصلی تأمین‌کنندگان خود کنار گذاشته است.
گزارش‌ها نشان می‌دهد پکن هنوز بخش عمده‌ای از نیاز سویا‌ی خود برای ماه‌های دسامبر و ژانویه را تأمین نکرده و این در حالی است که قیمت بالای محموله‌های برزیلی نیز خریداران را عقب رانده است.
بر همین اساس، احتمال دارد دولت چین برای پاسخ‌گویی به نیاز کوتاه‌مدت بازار داخلی از ذخایر استراتژیک خود استفاده کند؛ مسئله‌ای که به نوبه خود بازار سویا را دچار نوسان کرده است.
قیمت سویا در آغاز سال 2025 برابر با 10٫10 دلار به ازای هر بوشل بود، در میانه سال به 9٫70 دلار کاهش یافت و سپس در حدود 10٫82 دلار تثبیت شد.
سادی کایماز، کارشناس بازارهای آسیایی، به خبرگزاری آناتولی گفت: سویا در واشنگتن اهمیت سیاسی دارد چرا که کشاورزان نقش بزرگی در پیروزی ترامپ در انتخابات ایفا کردند.
وی یادآور شد که آمریکا همراه با برزیل از بزرگ‌ترین صادرکنندگان سویا در جهان است اما چین در تولید سویا خودکفا نیست.
به گفته کایماز، صنعت بزرگ دامپروری در چین باعث شده است که پکن بخش قابل توجهی از نیاز خود به سویا را از خارج تأمین کند و در نتیجه تنش‌های اخیر با آمریکا، طی سال‌های گذشته به سمت برزیل چرخش کرده است.
وی افزود که در سال جاری میلادی، معاملات سویا در بورس کالای شیکاگو ضعیف بوده است زیرا چین تقریباً خرید سویا از آمریکا را متوقف کرده است.
انتهای پیام/







source

توسط ecokhabari.ir