کارکنان این صنعت استراتژیک، که شب و روز برای تداوم چرخه تولید انرژی کشور تلاش میکنند، معمولا هر ساله در دهه محرم از خانوادههای خود دورند و در سکوها ، دکلهای حفاری ، پالایشگاه ها ، شرکت های پتروشیمی و … ، مراسم عزای حسینی را با سوز و گداز خاصی برگزار میکنند.
این روزها، با توجه به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران، عزای امام حسین (ع) در این مناطق رنگ و بویی حماسیتر یافته و عزاداران حسینی با یاد شهدای اخیر، بهویژه شهدای اقتدار ملی، مراسم سوگواری را با روحیهای جهادی برگزار میکنند.
محرم دور از خانه، در دل مناطق عملیاتی صنعت نفت
آنها که در سکوهای نفتی و دکلهای حفاری مشغول به کارند، تاسوعا و عاشورای حسینی را در محیطی متفاوت، اما با همان اخلاص و ارادت به اهلبیت (ع) برگزار میکنند.
در این مناطق، سکوها و دکلها به تکیههای کوچک تبدیل میشوند؛ جایی که پرچمهای عزای حسینی برافراشته شده و صدای نوحه و روضه در میان امواج خلیجفارس و غرش دستگاهها طنینانداز میشود.
گفتوگو نفتآنلاین با یک نیروی عملیاتی در سکوی نفتی
مهندس عچرش ، یکی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران، که در سکوی نفتی سلمان مشغول به کار است، از حال و هوای محرم در این محیط میگوید: «اینجا، وسط دریا، حس و حال محرم یه جور دیگهست. دور از خانواده، دور از تکیهها و مساجد شهرمون، اما دلمون با حسینه. هر سال، با بچهها روی سکو یه گوشه رو سیاهپوش میکنیم، پرچم یا حسین رو بالا میبرم و با هم روضه میخونیم. امسال ولی فرق داره؛ با این جنایات رژیم صهیونیستی و شهادت هموطنای عزیزمون، انگار عاشورا رو عمیقتر حس میکنیم. حس میکنیم خودمون تو کربلا هستیم و باید مثل یاران حسین (ع) مقاومت کنیم.»
او ادامه میدهد: «دلم برای روضههای تکیه محلمون تنگ شده. اونجا با پدر و مادرم، با هممحلیها، یه حال و هوای دیگه داشت. اما اینجا هم یه حس عجیبی داره. انگار وقتی روضه میخونیم، امواج خلیجفارس هم باهامون عزاداری میکنن. فقط دلم برای بغل کردن بچهم موقع روضه تنگه.»
محرم در دکلهای حفاری
در دکلهای حفاری شرکت ملی حفاری ایران نیز حال و هوای محرم خاص است. محمد حسینی، یکی از تکنسینهای این شرکت که در یکی از دکلهای مستقر در میدان نفتی اهواز مشغول به کار است، از تجربه خود میگوید: «کار روی دکل سخته، شیفتهای طولانی و گرمای طاقتفرسا. اما محرم که میرسه، انگار همه خستگیها فراموش میشه. با بچهها یه گوشه از دکل رو آماده میکنیم، یه پارچه سیاه میزنیم و شبهای محرم دور هم جمع میشیم. یه بلندگو داریم که نوحه پخش میکنه و هرکی هر چی بلده، میخونه. امسال ولی وقتی خبر شهادت هموطنامون رو شنیدیم، مراسممون رنگ و بوی دیگهای گرفت. انگار داریم برای شهدای اقتدار هم عزاداری میکنیم.»
محمد با حسرتی در صدا میافزاید: «دوست داشتم الان تو مسجد محلمون بودم، کنار زن و بچهم، تو دستههای عزاداری. اونجا حس و حالش فرق داره، همه با هم یه دل و یه صدا برای حسین (ع) گریه میکنن. ولی اینجا هم یه حس غریبی داره. انگار خود آقا اباعبدالله داره بهمون نگاه میکنه و میگه شما هم تو این موقعیت سخت، یار منید.»
حماسه حسینی در سایه مقاومت
حملات اخیر رژیم صهیونیستی به ایران و شهادت جمعی از هموطنان، از جمله زنان و کودکان، به مراسم عزای حسینی در این مناطق حال و هوایی حماسی بخشیده است.
کارکنان صنعت نفت، که خود در خط مقدم جبهه اقتصادی کشور ایستادهاند، با برپایی مراسم عزاداری، یاد شهدای اخیر را گرامی میدارند و با الهام از قیام عاشورا، روحیه جهادی خود را تقویت میکنند.
یکی از کارکنان قدیمی در منطقه عملیاتی خارگ میگوید: «محرم امسال، انگار داریم تو دو جبهه میجنگیم؛ یکی جبهه تولید و نگهداشت اقتصاد کشور، یکی هم جبهه معنوی و فرهنگی. دشمن فکر کرد با حمله به خاکمون میتونه مارو بشکنه، ولی نمیدونه که ما حسینی هستیم و تو محرم، هیچچیز نمیتونه جلوی ارادهمون رو بگیره.»
پرچم عزای حسینی در خلیجفارس
اینجا، در دل خلیجفارس، عاشورا نهتنها یک واقعه تاریخی، بلکه یک درس زنده از مقاومت، ایثار و ایستادگی در برابر ظلم است. محرم ۱۴۰۴، برای کارکنان صنعت نفت، بیش از هر زمان دیگری، نماد اتحاد و پایداری در برابر دشمنان و تجدید پیمان با آرمانهای حسینی است.
source