چرخش سرمایه‌گذاری چین به شرق اروپا

به گزارش اکوایران؛ با توجه به روند سرمایه‌گذاری چین در اروپا می‌توان گفت مجموع سرمایه‌گذاری این کشور در مجارستان از سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا در بازه زمانی مورد بررسی بیشتر بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد مجارستان با بهره‌گیری از دستمزدهای پایین، یارانه‌های سخاوتمندانه، زیرساخت‌های مناسب و روابط سیاسی نزدیک با چین، توانسته است به قطب جدید کارخانه‌های چینی در اروپا تبدیل شود.

یکی دیگر از دلایلی که بسیاری فعالان اقتصادی تبدیل مجارستان به قطب سرمایه‌گذاری چین نسبت می‌دهند به موضوع تمرکز این کشور بر صنایع باتری و خودروهای برقی باز می‌گردد، بطوریکه از پنج پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری فعال چین در اروپا، چهار پروژه در مجارستان و مرتبط با باتری و خودروهای برقی بوده‌ است.

یکی از نمونه‌های برجسته در این زمینه به شرکت BYD، غول خودروهای برقی چین مربوط می‌شود که دفتر مرکزی اروپایی خود را در بوداپست افتتاح کرده و به زودی دومین کارخانه خود را در مجارستان راه‌اندازی می‌کند. همچنین شرکت CATL، بزرگ‌ترین تولیدکننده باتری خودروهای برقی جهان، در سال ۲۰۲۲ با سرمایه‌گذاری ۷.۳ میلیارد یورو دومین کارخانه اروپایی خود را در شرق مجارستان تاسیس کرده است.

چرا مجارستان مرکز سرمایه‌گذاری چین شد

تبدیل شدن مجارستان به قطب سرمایه‌گذاری چین در اروپا، پرسش‌هایی را درباره دلایل موفقیت این کشور در جذب سرمایه‌های خارجی مطرح می‌کند؛ اینکه چگونه مجارستان توانسته از رقبای بزرگی چون آلمان، فرانسه و بریتانیا پیشی بگیرد؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد رشد اقتصادی و صنعتی، یکی از عوامل اصلی جذب سرمایه‌گذاری‌های چینی به‌ویژه در حوزه خودروهای برقی و باتری بوده است؛ عاملی که به توسعه صنعتی مجارستان و ایجاد فرصت‌های شغلی در این کشور کمک کرده است.

از سوی دیگر، تقویت جایگاه مجارستان در بازار اروپا نیز در تبدیل این کشور به قطب جدید تولید خودروهای برقی چین نقش داشته است. مجارستان اکنون به‌عنوان یکی از مقصدهای اصلی سرمایه‌گذاری چین شناخته می‌شود و شرکت‌های چینی در حال گسترش زنجیره تأمین خود در این کشور هستند.

بر اساس ارزیابی‌ها، فعالان اقتصادی بر این باورند که تنش‌های سیاسی میان مجارستان و اتحادیه اروپا نیز در این تغییر و تحولات نقش داشته است. روابط نزدیک بوداپست با پکن باعث شده که بروکسل موضع سخت‌گیرانه‌تری نسبت به مجارستان اتخاذ کند. اتحادیه اروپا این کشور را به دلیل سیاست‌های داخلی غیردموکراتیک و حمایت از چین تحت فشار قرار داده و بودجه بازیابی پس از کووید را برای آن مسدود کرده است.

تمایل مجارستان به کاهش وابستگی اقتصادی به اروپا نیز در تبدیل این کشور به یکی از مقاصد اصلی سرمایه‌گذاری چین مؤثر بوده است. فعالان اقتصادی بر این باورند که در واکنش به فشارهای سیاسی بروکسل، بوداپست به دنبال تنوع‌بخشی به منابع سرمایه‌گذاری و کاهش وابستگی به اتحادیه اروپا است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.

[کل: ۰ میانگین: ۰]

source

توسط ecokhabari.ir