صفحه اقتصاد –
در این گزارش روزانه به اخبار گندم طی ۲۴ ساعت گذشته پرداخته شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۱۳ میلیون تن برداشت گندم در کشور وجود داشته، اعلام کرد: احتمالا امسال براساس برآوردها برداشت گندم کشور بین ۸ تا ۹ میلیون تن خواهد بود.
تجارت نیوز نوشت، اسفندیار عبداللهی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره میزان تولید گندمی که در سال جاری در سطح کشور برداشت شده است، توضیح داد: براساس برآوردی که در سال جاری در کمیسیون کشاورزی انجام شد، میانگین میزان برداشت گندم نسبت به سال گذشته نصف شده است.
این نماینده مجلس در ادامه عنوان کرد: حوزه انتخابیه من مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان که قطب کشاورزی است و سالانه گندم زیادی برداشت میکردند امسال نسبت به سال گذشته از نصف هم برداشت کمتری داشتهاند. براساس برآوردی که اداره غله استان گزارش داده برداش گندم در این مناطق از نصف هم کمتر بوده است.
براساس برآوردها امسال بین ۸ تا ۹ میلیون تن گندم در کشور تولید میشود
او با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۱۳ میلیون تن برداشت گندم در کشور وجود داشته، اعلام کرد: احتمالا امسال براساس برآوردها برداشت گندم کشور بین ۸ تا ۹ میلیون تن خواهد بود.
عبداللهی درباره دلایل کاهش تولید گندم کشور توضیح داد: چند دلیل در کاهش تولید دخیل بوده که مهمترین آن خشکسالی و عدم بارندگی است و قطعی برق هم به دلیل ناترازی مزید بر علت شده است. همچنین با توجه به قیمت تضمینی گندم و هزینههای کشت برای کشاورز مقرون به صرفه نیست که گندم بکارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در نتیجه این شرایط انگیزه کشاورزان برای کشت را پایین آورده است. از طرفی لحاظ افت بالای عیار (مرغوبیت) گندم هم موثر است. یعنی میزان افتی که برای عیار گندم در نظر گرفته میشود موجب کاهش شدید درآمد کشاورزان و بیانگیزه شدن آنها برای کشت گندم میشود که مسئولان باید فکری به حال این موضوعات کنند.
مقداری گندم وارد شده تا کمبود آرد و نان به وجود نیاید
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره کمبود گندم در سال جاری با توجه به کاهش تولید گفت: در حال حاضر در بازه زمانی برداشت گندم در کشور هستیم اما براساس گزارشی که دادهاند مقداری گندم وارد شده تا کمبود آرد و نان به وجود نیاید.
عبداللهی در ادامه تاکید کرد: سال آینده با توجه به این شرایط و براساس پیشبینیها خیلی بیش از آنچه تصور میشود کمبود گندم وجود خواهد داشت.
او درباره گمانهزنیهایی که در خصوص اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم مطرح میشد، توضیح داد: قیمت امسال که تعیین شده و خرید گندم بر اساس همین قیمت انجام شده و میشود. اما باید برای سال آینده فکری کنند تا قبل از کشت کشاورزان، قیمت خرید تضمینی گندم به اندازهای تعیین شود که ارزش و انگیزه کشت مجدد گندم در کشاورزان به وجود بیاید.
این نماینده مجلس درباره برنامهها برای ایجاد انگیزه در کشاورزان و تغییر قیمت امسال گفت: اخیرا اعضای کمیسیون کشاورزی با وزیر جهاد کشاورزی دیداری داشتیم و قرار شد بعد از گذشت این اتفاقات تصمیمی اساسی در این باره بگیرند.
عبداللهی درباره بسته حمایتی احتمالی با توجه به ضرر و زیان وارد شده به گندمکاران گفت: به منظور تشویق به گندمکارانی که گندم مرغوبی داشتهاند یا میزان زیادی تولید کردهاند، از نظر قیمت فروش به آنها کمک کنند اما این شامل حال همه کشاورزان نمیشود و در واقع فقط به گندمکاران برتر تعلق %A
لزوم تأمین ۵۰ هزار تن بذر گندم در لرستان/ کشاورزان پای کار بیایند
جلسه کمیته بذر استان لرستان به ریاست نامدار صیادی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی، و با حضور کلیه اعضا در سالن جلسات سازمان برگزار شد.
خبرآنلاین نوشت، در این جلسه صیادی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با اشاره به نیاز استان به ۴۵ تا ۵۰ هزار تن بذر گندم در سال زراعی جدید، اظهار کرد: بر اساس وظایف سازمانی، ۳۵ درصد بذر دیم و ۶۵ درصد بذر آبی باید توسط شرکتهای بذری خریداری و تأمین شود و تأمین مابقی نیاز، بر عهده کشاورزان از طریق بذر خودمصرفی است. وی افزود: تعهد سازمان در این زمینه ۲۲ هزار تن است که تاکنون ۹ هزار تن آن خریداری شده است.
صیادی ضمن قدردانی از تلاشها و دلسوزی همکاران بخش بذر، گفت: شناسایی و بهرهمندی از دانش و تجربه نیروهای متخصص در سطوح مختلف سازمان، یکی از اولویتهای ماست و از ظرفیت این افراد برای پیشبرد اهداف سازمانی استفاده خواهد شد.
وی همچنین بر لزوم اطلاعرسانی مؤثر به کشاورزان تأکید کرد و افزود: شرایط سال جاری با سالهای گذشته تفاوت دارد و لازم است کشاورزان نسبت به تهیه و نگهداری بذر خودمصرفی آگاه شوند. به گفته صیادی، یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد مدیران، میزان موفقیت آنان در آگاهسازی کشاورزان با استفاده از ظرفیت مراکز خدمات و دیگر امکانات موجود است.
در پایان، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی لرستان بر ضرورت آمادهسازی کامل برای فصل کشت تأکید کرد و گفت: مدیران ستادی و صف باید با نظارت و هماهنگی لازم، پیش از ورود دلالان، با ارائه مشوقهای تشویقی، کشاورزان را به نگهداری و استفاده از بذر خودمصرفی ترغیب کنند تا در زمان کاشت با مشکلی مواجه نشویم.
فعالیت ۵۸ مرکز خرید گندم در کردستان|۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شد
سعیدی، مدیر تعاون روستایی استان کردستان از فعالیت ۵۸ مرکز خرید و جمع آوری گندم از سوی این سازمان در سراسر استان خبر داد و گفت: فعالیت این مراکز از دو هفته قبل آغاز شده است.
بازار نوشت، مجتبی سعیدی ضمن اشاره به آغاز فعالیت جمع آوری و خرید تضمینی گندم از کشاورزان کردستانی، بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در سال جاری ۵۸ مرکز خرید و جمع آورری گندم از سوی تعاون روستایی استان کردستان راه اندازی شده است.
وی با اشاره به آغاز برداشت گندم ۱۰ روز زودتر از سالهای گذشته، بیان کرد: با توجه به شرایط جوی، کاهش بارندگی ها و گرمای هوا، برداشت گندم زودتر از سالهای قبل آغاز شده است و فرایند جمع آوری و خرید تضمینی هم زودتر آغاز شده است.
مدیر تعاون روستایی استان کردستان به ظرفیت ذخیره سازی گندم اشاره کرد و گفت: تعاون روستایی استان کردستان ظرفیت ذخیره سازی ۲۰۴ هزار تن گندم را دارد که ۱۰۰ هزار تن در انبارهای در اختیار و ۱۰۴ هزار تن نیز در سیلوهای تعاون روستایی ذخیره می شود.
وی با اشاره به ورود دو سیلوی جدید کوچک مقیاس به ظرفیت ذخیره سازی گندم در تعاون روستایی استان کردستان، افزود: با توجه به اقدامات صورت گرفته طی روزهای آینده دو سیلو در شهرستان های سقز و بیجار به ظرفیت ذخیره سازی گندم در تعاون روستایی کردستان اضافه می شوند.
سعیدی به فعالیت های صورت گرفته از سوی مراکز خرید و جمع آوری گندم در استان کردستان طی دو هفته اخیر اشاره کرد و یادآور شد: در مدت زمان دو هفته اخیر و در ۱۸ مرکز خرید، تا این لحظه ۳۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به صورت تضمینی خرید و جمع آوری شده است.
وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته در راستای جمع آوری و خرید به موقع گندم از سوی مراکز راه اندازی شده، بیان کرد: با توجه به هماهنگی های به عمل آمده و نظارت های مستمر، کشاورزان عزیز کردستانی هیچ نگرانی در خصوص تحویل گندم خود به مراکز خرید نداشته باشند.
مدیر تعاون روستایی کردستان با اشاره به خرید تضمینی یک میلیون و ۱۹۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان در سال گذشته، عنوان کرد: با توجه به شرایط جوی، پیش بینی می شود که این میزان در سال جاری رقمی حدود ۸۰۰ هزار تن باشد.
کردستان در سال گذشته با رقم خرید تضمینی گندم به میزان یک میلیون و ۱۹۰ هزار تن، دومین استان کشور در زمینه خرید تضمینی گندم بود و پیش بینی می شود که امسال نیز جزو استانهای برتر کشور در این زمینه باشد.
source