درآمد‌های نفتی دولت احمدی نژاد

اقتصاد۲۴- در خبری که در آبان ۱۳۹۲ در خبرآنلاین منتشر شده آمده است: براساس گزارش‌های رسمی میزان درآمد دولت‌های نهم و دهم از چهار منبع صادرات نفتی، اوراق مشارکت، مالیات و فروش شرکت‌های دولتی ۹۸۰ میلیارد دلار بوده است، مقایسه این رقم با بودجه عمومی کشور نشان می‌دهد، طی سال‌های ۸۸ تا ۹۱ سرجمع بودجه عمومی کشور رقمی معادل ۸۲۴ میلیارد دلار بوده است که در مقایسه این ارقام می‌توان گفت دولت‌های نهم و دهم در دوران طلایی نفت بالغ بر ۱۵۴.۵ میلیارد دلار مازاد درآمد داشته‌اند، اکنون سئوال اینجاست که مازاد درآمد دولت کجاست؟ بخشی از این مازاد درآمد باید براساس قانون به صندوق توسعه ملی وازیر شده باشد، در حال حاضر بنا به گفته مسئولان موجودی صندوق رقمی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار است، با احتساب این رقم بازهم چیزی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از منابع ارزی و ریالی جذب شده توسط دولت‌های نهم و دهم باید در چرخه اقتصادی کشور جایی پیدا کرده باشند ولی این جایگاه کجاست؟

جدول درآمد‌های نفتی دولت

براساس اظهار نظر بر اساس برخی اظهار نظر‌های تائید نشده و جسته و گریخته بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار از درآمد حاصل از فورش نفت ایران طی دو سال اخیر در کشور‌های مانند چین و حتی برخی بانک‌های اروپایی مسدود شده است، در این میان در دوران تحریم یکی از راهکار‌های کشور برای دو زدن تحریم استفاده از اشخاص حقیقی برای انتقال درآمد‌های ارزی بوده است. افرادی مانند بابک زنجانی در این سال‌ها با تکیه بر همین نیاز کشور توانسته‌اند به عنوان دلال ارز و نفت به درآمد‌های سرشاری دست پیدا کنند ولی بسیاری از این افراد نیز در این سال‌ها برای انتقال درآمد‌های ارزی کشور با مشکلاتی مواجه شده و از سوی تحریم کنندگان شناسایی و در نهایت و به دلایل متعدد منابع ارزی که در اختیار ایشان قرار داشته به کشور بازنگشته است.

با توجه به تراز درآمد‌های دولت‌های نهم و دهم می‌توان انتظار داشته نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور می‌تواند در اختیار این افراد قرار داشته باشد.

به هر شکل تراز دخل و خرج دولت‌های نهم و دهم بار‌ها از سوی دیوان محاسبات و دستگاه‌های نظارتی مورد نقد بررسی قرار گرفته و بعضا نیز در این بررسی‌ها ایراداتی نیز وارد آمده و هنوز نتایج این پرونده‌ها به صورت کامل رسانه‌ای نشده است ولی امروز در شرایطی که دوره یکصد روزه وعده شده از سوی دولت یازدهم برای اعلام وضعیت اقتصاد کشور رو به پایان است، می‌توانیم انتظار داشته باشیم در مورد تراز درآمد و هزینه دولت‌های نهم و دهم تصویری روشن و شفاف ارایه شود، در بهترین شرایط بنابر آمار‌های رسمی همانطور که اشاره شده بیش از یکصد میلیارد دلار از منابع درآمدی کشور بلاتکیلف است و نهاد دولت باید در مورد آن پاسخگو باشد.

منبع: خبر آنلاین

source

توسط ecokhabari.ir