صفحه اقتصاد –
اخبار رسمی قطعی برق درباره برنامه پیشگیرانه در سوم مرداد ۱۴۰۴ و راهنمای بهینهسازی استفاده از انرژی را در ادامه بخوانید.
شرکتهای توزیع نیروی برق، همگام با افزایش بینظیر دما و صعود چشمگیر تقاضای انرژی، از احتمال اجرای خاموشیهای چرخشی در روز جمعه، سومین روز مردادماه، اطلاعرسانی کردهاند. این تدبیر احتیاطی برای پایداری شبکه ملی انتقال برق و پیشگیری از خاموشیهای گستردهتر و بیقاعده اعمال خواهد شد.
جدول خاموشی برق استان ها جمعه ۳ مرداد ماه ۱۴۰۴
جهت اطلاع از خاموشی برق به لینک زیر مراجعه کنید؛
جدول قطعی برق استان ها و شهرستان ها روز جمعه ۳ تیر ۱۴۰۴
مدیران، همیاری تمامی مشترکان خانگی در کاستن از حجم مصرف برق را عاملی حیاتی برای حفظ ثبات شبکه توصیف نمودهاند. شهروندان میتوانند با اجرای چند اقدام ساده اثرگذاری قابل توجهی داشته باشند: تنظیم دما در سیستمهای سرمایشی بر روی بازه ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد، پرهیز از راهاندازی همزمان تجهیزات پرمصرف انرژی، خاموشسازی روشنایی و دستگاههای بدون استفاده، و انتقال فعالیتهای انرژیبر به ساعات غیرپیک. زمانهای اوج تقاضا و احتمال بیشتر وقوع خاموشی، فاصله ساعت ۱۲ تا ۱۶ و همچنین ۱۹ تا ۲۳ میباشد. برنامه دقیق قطعی برق در نواحی گوناگون، متفاوت است و شهروندان برای دریافت جزییات منطقه خود میتوانند به تارنمای شرکت توانیر مراجعه نمایند یا با شماره تماس ۱۲۱ ارتباط برقرار کنند.
پیشبینی کارشناسان حاکی از آن است که با کاهش تدریجی دما در هفته آینده، روند مصرف انرژی به وضعیت متعارف بازخواهد گشت. شهروندان در صورت مشاهده هرگونه مصرف غیرمعمول یا فعالیت مشکوک در شبکه، میتوانند موضوع را از طریق شماره گزارشدهی ۱۲۴ اعلام نمایند. همراهی جمعی و مسئولیتپذیری همگانی، عامل کلیدی برای پشت سر گذاشتن موفقیتآمیز این دوره چالشبرانگیز در حوزه انرژی خواهد بود.
تدوین برنامه ملی ارتقای بهرهوری انرژی برق آغاز شد
پژوهشگاه نیرو تدوین برنامه ملی ارتقای کارایی انرژی الکتریکی را با تمرکز بر بخشهای خانگی و صنعتی و با هدف کاهش مصرف و افزایش بهرهوری انرژی برق تا سال ۱۴۱۰ آغاز کرده است.
به گزارش پژوهشگاه نیرو، پروژه راهبردی «تدوین برنامه ارتقای کارایی انرژی الکتریکی در بخشهای کلیدی اقتصادی و اجتماعی» از فروردین ۱۴۰۳ در قالب همکاری علمی-پژوهشی و با تکیه بر ظرفیتهای تخصصی و تحقیقاتی پژوهشگاه نیرو آغاز شده است.
در این پروژه که به سفارش شرکت توانیر و با محوریت پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو در حال اجرا است، تمرکز اصلی بر کاهش مصرف برق در دو بخش پرمصرف خانگی و صنعتی، طراحی سناریوهای واقعگرایانه و خوشبینانه پیشبینی مصرف آینده و بهرهگیری از تجارب موفق جهانی بهویژه در کشورهای اروپایی، آمریکا و چین قرار دارد.
به کارگیری فناوریهای نوین تحلیل دادهها، مدلسازی مصرف انرژی، مطالعات تطبیقی و شبیهسازیهای عددی از جمله ابزارهایی است که در این طرح توسعه یافته و در حال استفاده است.
در بخش خانگی، بررسیهای انجامشده حاکی از امکان صرفهجویی ۱۷.۷۲ درصدی در مصرف برق کولرهای شهری و کاهش چشمگیر مصرف انرژی در یخچال و فریزرهای ارتقاء یافته به کلاس انرژی A است.
در بخش صنعتی نیز دستاوردهای پروژه شامل بهینهسازی فرآیندهای انرژیبر در صنایعی نظیر فولاد، سیمان و سایر صنایع انرژیبر کاهش حدودا ۱۳ درصدی مصرف انرژی الکتریکی از طریق راهکارهای علمی و تخصصی بهبود کارایی انرژی در نظر گرفته شده است.
«تحقق کاهش معنادار مصرف انرژی تا سال ۱۴۱۰»، «تبدیل بهرهوری انرژی به یک منبع انرژی و عامل توسعه پایدار» و نیز «کاهش هزینههای ملی» و «اثرات زیست محیطی»، چشمانداز کلان این برنامه عنوان شده است.
source