پیش بینی بورس فردا

اقتصاد ۲۴؛ میناسادات حسینی- اگرچه جنگ ایران و اسرائیل سوم تیر ماه منجر به آتش‌بس شد؛ اما با بازگشایی بازار سهام شاهد افت فشار شاخص کل بودیم. ریزش متوالی شاخص کل بازار و قیمت سهام طی یک هفته اخیر نشان داد که هنوز بی‌اعتمادی و هیجان در بازار سرمایه حکم‌فرماست.

اما سوال اصلی این است که چگونه می‌توان موج هیجان را در بورس خاموش کرد؟

موانع تولیدی شرکت‌های بورسی برطرف شود

جعفر قادری، نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد ۲۴ در مورد نحوه حمایت از بازار سرمایه در شرایط کنونی، گفت: باید تلاش شود که موانع شرکت‌های بورسی را برطرف کنیم.

وی افزود: این حمایت‌ها در قالب تامین مواد اولیه و ماشین‌آلات و برق مورد نیاز شرکت‌ها، استفاده از ابزار‌های جدید تامین مالی یا اجازه انتشار اوراق بهادار ارزی است که بتواند بخشی از نیاز‌های واحد‌ها را از طریق انتشار اوراق برطرف کند.

منابع صندوق تثبیت برای برچیدن صف‌های فروش سهام کافی نیست

نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بازار سرمایه باید در کنار بازار پول قرار گیرد تا مشکل واحد‌های تولیدی حل شود، در مورد تزریق نقدینگی و حمایت مالی از بازار سرمایه، گفت: ازآنجا که منابع صندوق تثبیت بازار سرمایه محدود است، قدرت مانوری ندارد که بتواند در شرایطی که صف فروش سنگین شکل می‌گیرد، حجم قابل توجهی از سهام را خریداری کند.

جعفر قادری

قادری افزود: اگر منابع این صندوق قابل توجه بود، به‌راحتی می‌توانست صف‌های فروش را برچیند؛ ولی به دلیل محدودیت منابع نمی‌تواند قدرت مانور زیادی داشته باشد.

وی ادامه داد: ساختار حمایت از بازار سرمایه ایجاد شده؛ ولی به دلیل محدودیت منابع، قدرت مانور کمتری دارد نسبت به چیزی که انتظار داریم. باید منابعی از طریق صندوق توسعه ملی و دولت به صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق شود تا قدرت مانور آن زیاد شود و بتواند در موارد این‌چنینی صف‌های فروش را برچیند و مشکل را کمتر کند.

صندوق توسعه ملی هم به کمک صندوق تثبیت آمد

نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که «آیا باید از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه کمک شود؟» گفت: با اصلاح قوانین، صندوق توسعه ملی مکلف شد که یک درصد از منابعش را در صندوق تثبیت بازار سرمایه سپرده‌گذاری کند؛ ولی اجازه دادیم که صندوق توسعه ملی خریدار سهام نیز باشد تا صندوق توسعه ملی انگیزه داشته باشد که سهام را خریداری کرده و از این طریق منافع حاصل از این نوسان‌گیری را نصیب خود کند.


بیشتر بخوانید: سهامداران از رفتار هیجانی بپرهیزند/ رشد بورس در گرو حمایت فوری نهاد‌های متولی


قادری با اشاره به اینکه این کار در حال انجام است، افزود: این کار در قانون تامین مالی اجازه داده شده و در حال انجام است؛ ولی یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی عدد قابل توجهی نیست و سهم آن کم است.

نوسانات اخیر بازار سرمایه طبیعی است

نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد راه حل اساسی برای جمع شدن صف‌های فروش بورس، گفت: نوسانات اخیر بازار سرمایه طبیعی است و در این ایامی که انتظارات تورمی بر اثر تحریم‌ها و حوادث و جنگ شکل می‌گیرد معمولا افراد به سراغ خرید ارز و طلا و سکه می‌روند و تقاضای ارزی افزایش می‌یابد.

قادری خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، بورس وضعیت مناسبی ندارد؛ ولی صندوق تثبیت بازار سرمایه می‌تواند با خرید‌هایی که انجام می‌دهد موجب افزایش خرید سهام شود و صف‌های فروش را جمع کند مشروط به اینکه منابع این صندوق بیشتر شود تا بتواند حجم بیشتری از سهام را خریداری کند.

source

توسط ecokhabari.ir