بازار سرمایه رشد کرد

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – شاخص کل بازار سرمایه در سومین روز هفته با افزایش 7345 واحد به رقم سه میلیون و 109 هزار واحد رسید.

امروز (دوشنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 7345 واحد رشد کرد و به رقم سه میلیون و 109 هزار و 358 واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز 463 واحد افزایش داشت و در عدد 952 هزار و 693 واحد ایستاد.
تالار شیشه‌ای در 35 روز کاری اخیر و در شرایطی که بازارهای ارز و طلا تحت تاثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بین‌المللی روند کاهشی دارند، 10 روز منفی را سپری کرده و سایر روزها سبزپوش بوده است.
امروز در سومین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس 168 عدد و سهام منفی 172 عدد بود. تعداد خریداران نیز به 95 هزار نفر رسید و به طور کلی بازار 0.24 درصد افزایش داشت.
همچنین امروز 509 هزار فقره معامله به ارزش حدود 13 هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

فصل اقتصاد

نقشه بورس ـ دوشنبه 5 خرداد 1404
فملی و وبملت بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند اما فارس اثر منفی ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به خودرو، وتجارت و خساپا اشاره کرد.
امروز شاخص فرابورس ایران اما برخلاف بورس افت 19 واحد را تجربه کرد و به 27 هزار و 419 واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس 350 هزار فقره و ارزش آن رقم قابل توجه 677 هزار میلیارد تومان بود.
نیشکر، و آریان بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما ومپنا اثر مثبت ایجاد کرد. حامیا، مهر و خاور نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
تالار شیشه‌ای از روز سه‌شنبه (19 فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز 23 فروردین در عمان آغاز شد روند صعودی به خود گرفت.
پیش از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان 1403 صعودی شده بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از 22 دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز 23 دی‌ماه کانال 2.9 میلیون را از دست داد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال 2.7 تا 2.8 میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال 2.8 میلیون را از دست داد. 21 اسفند نیز به پایین کانال 2.7 میلیون سقوط کرد که 25 اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. 19 فروردین 1404 به کانال 2.8 میلیون صعود کرد. 24 فروردین پس از حدود 90 روز مجددا از مرز 2.9 میلیون واحد گذشت. روز 30 فروردین 1404 برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شد، یکم اردیبهشت به 3.1 میلیون واحد رسید، 23 اردیبهشت کانال 3.2 میلیون واحد را فتح کرد اما 30 اردیبهشت آن را از دست داد.
به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شده و هم‌چنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چراکه به گفته کارشناسان، حل مناقشات بین‌المللی از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی منجر می‌شود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازد.
عمده کارشناسان معتقدند، بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال، بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شده است.
انتهای پیام







source

توسط ecokhabari.ir