به گزارش ایسنا، «شاخص شهرهای جهانی»، ۱۰۰۰ شهر بزرگ جهان در ۱۶۳ کشور را از طریق ۲۷ شاخص در پنج دسته اصلی تجزیه و تحلیل میکند و دستههای اصلی شامل اقتصاد، سرمایه انسانی، کیفیت زندگی، محیط زیست و حکمرانی شهری است.
این شهرها، ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل میدهند و میزبان یک سوم جمعیت جهان هستند. نیویورک با اقتصادی به ارزش ۲.۵ تریلیون دلار و جمعیتی بالغ بر ۲۰.۷ میلیون نفر، در صدر این فهرست قرار گرفته است و لندن نیز با کسب امتیاز کلی ۱۰۰ در دستههای ذکرشده، با اقتصاد یک تریلیون دلاری خود پس از نیویورک، در رتبه دوم دارد؛ این دو شهر برای دومین بار متوالی، در صدر این فهرست قرار گرفتند.
نیویورک، عنوان بزرگترین اقتصاد کلانشهری جهان را کسب کرد و لندن نیز در رتبه چهارم قرار گرفت. بهطور مشابه، هر دو شهر تعداد زیادی دانشگاه و دفتر مرکزی شرکتها را دارا هستند. پاریس در این شاخص، رتبه سوم را کسب کرد و پس از آن شهر سن خوزه در ایالت کالیفرنیا و سیاتل در ایالت واشنگتن آمریکا قرار گرفتند. این سه شهر در بخش اقتصاد، امتیاز بالایی کسب کردند و در سرمایه انسانی کمی پایینتر از نیویورک و لندن بودند.
پاریس، سن خوزه و سیاتل از نظر کیفیت زندگی، از نیویورک و لندن پیشی گرفتند و در میان شهرهای جهان، پاریس با داراییهای فرهنگی مشهور جهانی و امید به زندگی بالا، برجسته بود، در حالی که سن خوزه و سیاتل در میان شهرهایی با بالاترین سطح درآمد در جهان قرار داشتند. پنج شهر برتر این فهرست، ملبورن و سیدنی در استرالیا، بوستون در آمریکا، توکیو در ژاپن و سانفرانسیسکو در آمریکا بودند.
توکیو با اندازه اقتصادی ۱.۳ تریلیون دلار، نزدیکترین شهر به نیویورک در بین ۱۰ شهر برتر بود. هشت شهر برتر این شاخص در سال جاری تغییر نکردند، اما سیدنی با بهبود کیفیت زندگی و بوستون با رشد اقتصادی، وارد ۱۰ شهر برتر شدند.
خبرگزاری آناتولی گزارش کرد، در سال جاری لسآنجلس و زوریخ به دلیل تضعیف جزئی سرمایه انسانی، از فهرست ۱۰ شهر برتر خارج شدند.
انتهای پیام