رد شدن از محتوا
  • س. مه 20th, 2025

اکو خبری ایران

  • Home
دسته‌بندی نشده

مسیر راهبردی اقتصاد منطقه‌ای

توسطecokhabari.ir

مه 19, 2025

پیرامون لایحه مشارکت جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه بررسی شد:

به‌تازگی، عباس گودرزی، سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که لایحه مشارکت جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه اعلام وصول شده و از سوی هیئت‌رئیسه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع شده است.

به‌تازگی، عباس گودرزی، سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که لایحه مشارکت جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه اعلام وصول شده و از سوی هیئت‌رئیسه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع شده است. گودرزی با تأکید بر اهمیت این لایحه اظهار داشت: با توجه به ابعاد اقتصادی، سیاسی و راهبردی این سند همکاری، مجلس شورای اسلامی با نگاه ویژه و اهتمام جدی، موضوع را در دستور کار قرار داده است و بررسی کارشناسی آن با سرعت و دقت در حال انجام است. وی افزود: این لایحه می‌تواند زمینه‌ساز تعمیق روابط بلندمدت میان تهران و مسکو در حوزه‌های مختلف ازجمله انرژی، حمل‌ونقل، تجارت و فناوری باشد.

به عقیده کارشناسان و فعالان این عرصه نیز در شرایطی که تحولات ژئوپلیتیکی و روندهای جهانی، ضرورت تنوع‌بخشی به شرکای اقتصادی و راهبردی را بیش‌ازپیش آشکار ساخته‌اند، تعمیق همکاری‌های بلندمدت با کشورهای همسو، به‌ویژه در حوزه‌های کلان اقتصادی گامی حائزاهمیت و ضروری است. در این میان، تقویت مناسبات با روسیه، به‌عنوان یکی از قدرت‌های مهم منطقه‌ای نیز می‌تواند بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های راهبردی در عرصه‌های مختلف ازجمله انرژی، حمل‌ونقل، فناوری‌های نوین، تجارت و سرمایه‌گذاری فراهم آورد. 
توسعه روابط تهران و مسکو نه‌تنها از منظر اقتصادی دارای اهمیت است، بلکه از جنبه‌های سیاسی و ژئوپلیتیکی نیز می‌تواند به تقویت جایگاه منطقه‌ای کشور کمک کرده و ظرفیت‌های جدیدی برای مقابله با فشارهای تحریمی ایجاد کند. همچنین هم‌افزایی دو کشور در پروژه‌های زیرساختی، مسیرهای حمل‌ونقل و تبادل فناوری می‌تواند ضمن افزایش تاب‌آوری اقتصادی، راه را برای حضور مؤثرتر کشور در بازارهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای هموار سازد. در ادامه گزارش و در جریان گفت‌وگو با هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام سید جواد حسینی‌کیا، نایب‌رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس به بررسی ابعاد مختلف این همکاری و فرصت‌هایی که در سایه مشارکت راهبردی ایران و روسیه می‌تواند شکل گیرد، خواهیم پرداخت که می‌خوانید.

هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
توسعه روابط تهران و مسکو به تأمین امنیت انرژی می‌انجامد

 هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به بررسی اثرات تعمیق روابط تهران و مسکو در حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل و فناوری مطابق با اعلام وصول لایحه مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه پرداخت و دراین خصوص گفت: روابط تهران و مسکو با توجه به تفاهم‌نامه‌‌ها‌ و سفرهای متقابل روسای جمهور چه در‌گذشته و درچه در دولت چهاردهم، می‌تواند اثرات اقتصادی حائزاهمیتی را به‌ویژه در حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل و فناوری سبب شود.  وی با تأکید بر تقویت امنیت انرژی افزود: ازجمله مواردی که می‌شود درجریان توسعه روابط تهران و مسکو به آن توجه داشت، موضوع تقویت امنیت انرژی است.

توسعه روابط تهران و مسکو می‌تواند در حوزه تأمین انرژی به‌ویژه نفت و گاز مثمر باشد و بدیهی ا‌ست که چنین روندی افزایش صادرات را نیز برای کشورمان رقم خواهد زد.  وی توسعه روابط تهران و مسکو را گامی مثمرثمر در کاهش وابستگی به غرب خواند و دراین خصوص تصریح کرد: ایجاد شبکه‌های حمل‌ونقل چندجانبه ازجمله مسائلی ا‌ست که می‌بایست‌درجریان توسعه روابط تقویت گردد. هم‌اکنون به لحاظ خطوط جاده‌ای دارای ارتباطات اقتصادی می‌باشیم اما همواره می‌بایست کریدورهای ارتباطی را تقویت سازیم. یکی از مسائلی که هم‌اینک در شرق کشور دنبال می‌گردد و نیازمند حمایت بیش‌ازپیش دولت است، موضوع اتصال راه‌آهن چابهار به سرخس و به طورحتم کشورهای آسیای میانه است. این امر می‌تواند بستر تسهیل  جابه‌جایی کالا و خدمات را فراهم کند و درجریان توسعه روابط تهران و مسکو، تقویت مبادلات اقتصادی را رقم بزند.

 محمدپور همچنین خاطرنشان کرد: تحقیق و توسعه و همکاری‌های علمی و فناوری در بستر پروژه‌های مختلف و مشترک میان ایران و روسیه امری حائزاهمیت است و توسعه ارتباطات دراین بخش می‌تواند در حوزه فناوری‌های نوین همچون نانوتکنولوژی و انرژی‌های تجدیدپذیر نیز مثمرثمر واقع گردد.  او متذکر شد: امروز در حوزه‌ انرژی‌های تجدیدپذیر دارای موانعی هستیم و در بخش انرژی نیز ناترازی مطرح است، بنابراین توسعه تفاهم نامه‌های مشترک و ظرفیت کشورهای همسایه می‌تواند دراین خصوص راه‌گشا باشد.  وی یادآور شد که موقعیت ژئوپلیتیک روسیه می‌‌تواند روابط تهران و مسکو را تقویت سازد و سپس بیان داشت: چنانچه جریان مذاکرات ادامه یابد و سازنده پیش رود بازهم آمریکا تحریم‌های خود را به‌صورت کامل برطرف نخواهد کرد . بنابراین هیچ‌گاه امید نخواهیم داشت که آمریکا دست از دشمنی بردارد و براین اساس است که همواره رویکرد تقویت تعاملات با کشورهای همسایه مطرح است. روسیه نیز یکی از کشورهای همسایه و دارای ظرفیت‌های قابل‌توجهی می‌باشد.  

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین ادامه داد: به طورحتم جمهوری اسلامی ایران یک شریک استراتژیک برای روسیه خواهد بود اگرچه  که دراین مسیر رعایت چارچوب به‌منظور جلوگیری از ایجاد وابستگی بسیار ضروری است.وی بیان کرد: بدیهی ا‌ست که می‌توانیم از ظرفیت همسایگان بهره کسب کنیم و تعاملات خوبی را رقم بزنیم. ارتباط با تمامی کشورهای منطقه حائزاهمیت است اما این روابط نباید منجر به کاهش روابط سیاسی با سایر کشورهای دنیا شود.    او در پایان این گفت‌وگو   تأکید بر گسترش همکاری‌های فناوری به‌ویژه فناور‌ی‌های نوین داشت: روسیه کشوری است که ازلحاظ فناوری پیچیده رشد شایانی داشته  است و بی‌شک درجریان توسعه روابط تهران و مسکو، می‌‌توان از این توانمندی‌ها بهره کسب کرد اگرچه که جمهوری اسلامی ایران خود نیز در این حوزه به‌ویژه در حوزه دفاعی قدرت بالایی دارد و این قدرت بازدارنده محسوب می‌گردد اما‌همچنان در جهت ارتقاء این ظرفیت‌ها و همکاری‌های فناوری به‌ویژه فناور‌ی‌های نوین می‌توان از ظرفیت‌های روسیه بهره برد.

حجت‌الاسلام سید جواد حسینی‌کیا، نایب‌رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
توسعه روابط تهران و مسکو افق بلند اقتصادی را ترسیم خواهد کرد

حجت‌الاسلام سید جواد حسینی کیا، نماینده مردم سنقر و کلیایی و نایب‌رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به بررسی اثرات تعمیق روابط تهران و مسکو در حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل و فناوری مطابق با اعلام وصول لایحه مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه پرداخت و دراین خصوص عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران و روسیه می‌توانند به‌عنوان دو شریک راهبردی اهداف خود را در بستر تفاهم‌نامه‌ها و معاهده‌ها پیش‌ ببرند و در درازمدت چشم‌انداز اقتصادی خوبی را ترسیم سازند.
وی افزود: توسعه روابط تهران و مسکو افق بلندی را ترسیم خواهد کرد؛ جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های فراوانی در عرصه‌های نظامی، کشاورزی و صنعتی دارد و در مقابل روسیه نیز دارای ظرفیت‌های خوبی در حوزه تکنولوژی و صنعت است. بنابراین توسعه روابط میان دو کشور می‌‌تواند اهداف راهبردی را تحقق بخشد و در حوزه‌های مختلف تقویت و توسعه را عملیاتی سازد. 

‌‌نایب‌رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کر‌د: مشارکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه و توسعه ارتباطات تهران و مسکو گام بزرگی خواهد بود و ظرفیت‌های تجاری را توسعه خواهد بخشید. از سوی دیگر در شرایط تحریمی حال حاضر، استفاده از ارز کشور طرف تجارت نیز گامی حائزاهمیت است و موجب خنثی‌سازی اثرات تحریمی خواهد شد.  

نماینده مردم سنقر و کلیایی درپایان این گفت‌وگو ضمن تأکید بر اینکه توسعه روابط تهران و مسکو می‌تواند ارزآوری را تقویت سازد، بیان کرد: به طورحتم توسعه روابط  همسایگی گامی حائزاهمیت است و مدلی ا‌ست که بتوان از آن برای سایر کشورهای بزرگ همچون چین نیز بهره برد و توسعه روابط  و همکاری‌های بلندمدت را به‌عنوان یک شریک راهبردی رقم زد. بی‌شک چنین همکاری‌هایی‌ موجب افزایش تاب‌آوری اقتصادی خواهد شد و ظرفیت‌های بزرگ صادراتی را در بخش‌های مختلف برای کشور فراهم خواهد ساخت. 

source

راهبری نوشته

فیلم حمله بی‌رحمانه سگ‌های وحشی به گاومیش
بخشنامه جدید وزیر نیرو در راستای مدیریت مصرف صادر شد

توسط ecokhabari.ir

پست های مرتبط

دسته‌بندی نشده

هواشناسی ایران امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

مه 20, 2025 ecokhabari.ir
دسته‌بندی نشده

ترامپ: هند به زودی تعرفه‌های خود علیه آمریکا را حذف می‌کند

مه 20, 2025 ecokhabari.ir
دسته‌بندی نشده

خاموشی فولادی‌ها آینده اقتصاد را تاریک می‌کند

مه 20, 2025 ecokhabari.ir

نوشته‌های تازه

  • هواشناسی ایران امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
  • ترامپ: هند به زودی تعرفه‌های خود علیه آمریکا را حذف می‌کند
  • خاموشی فولادی‌ها آینده اقتصاد را تاریک می‌کند
  • بررسی و پیگیری روند تامین مالی پروژه‌های توسعه برق خورشیدی کشور با حضور رئیس جمهور
  • پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ | هواشناسی گیلان طی ۲۴ ساعت آینده + هواشناسی رشت

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.

بایگانی‌ها

  • می 2025
  • آوریل 2025
  • مارس 2025
  • فوریه 2025
  • ژانویه 2025
  • دسامبر 2024
  • نوامبر 2024
  • اکتبر 2024
  • سپتامبر 2024
  • آگوست 2024
  • جولای 2024
  • ژوئن 2024
  • می 2024
  • آوریل 2024
  • مارس 2024
  • فوریه 2024
  • ژانویه 2024
  • دسامبر 2023
  • نوامبر 2023
  • اکتبر 2023

دسته‌ها

  • دسته‌بندی نشده

You missed

دسته‌بندی نشده

هواشناسی ایران امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

مه 20, 2025 ecokhabari.ir
دسته‌بندی نشده

ترامپ: هند به زودی تعرفه‌های خود علیه آمریکا را حذف می‌کند

مه 20, 2025 ecokhabari.ir
دسته‌بندی نشده

خاموشی فولادی‌ها آینده اقتصاد را تاریک می‌کند

مه 20, 2025 ecokhabari.ir
دسته‌بندی نشده

بررسی و پیگیری روند تامین مالی پروژه‌های توسعه برق خورشیدی کشور با حضور رئیس جمهور

مه 20, 2025 ecokhabari.ir

اکو خبری ایران

تمامی حقوق این سایت محفوظ است | طراحی و توسعه

  • Home