به گزارش آوای اقتصادمحمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست هم‌اندیشی چالش‌های صنعت آب و فاضلاب کشور بیان کرد: ناترازی‌هایی که امروز در حوزه‌های آب، برق و گاز با آن مواجه هستیم ریشه در مداخلات بیش از حد دولت در قیمت‌گذاری دستوری و اقتصاد کنترل‌شده دارد. نقطه عطف این ناترازی‌ها هم زمانی بود که در سال ۱۳۸۳ تصمیم گرفته شد که قیمت‌ها دیگر تغییر نکند.

وی در ادامه گفت: بحث هوش مصنوعی یکی از ضروریات مهمی است که کشور باید به آن بپردازد. مقام معظم رهبری نیز تاکید ویژه‌ای بر این حوزه داشته‌اند. طبق برنامه و هدف‌گذاری انجام‌شده، قرار است سهم ما در اقتصاد دیجیتال از ۷.۵ درصد به ۱۵ درصد برسد و در آینده جزء ۱۰ کشور پیشتاز این صنعت باشیم.

وی افزود: در حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزار، خوشبختانه دانشمندان و نیرو‌های جوان و مسلطی در کشور داریم که البته متاسفانه بخشی از این نیرو‌ها با پدیده مهاجرت مواجه شده‌اند. آنچه امروز در جهان درباره رشد اقتصاد دیجیتال مطرح است، هدف‌گذاری برای رشد ۳۵ درصدی است، در حالی که ما با هدف‌گذاری ۱۵ درصدی، می‌خواهیم در میان ۱۰ کشور نخست قرار بگیریم.

نجفی عرب تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال، نیاز به زیرساخت‌هایی از جمله برق داریم. در داده‌پردازی سنتی، مصرف انرژی به‌طور متوسط بین ۵ تا ۱۰ کیلووات ساعت در ازای هر رک است، اما در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال، این عدد به حداقل ۶۰ کیلووات ساعت می‌رسد. بنابراین، باید برای تأمین برق لازم برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد.

وی گفت: متاسفاته اکنون اعلام شده است که برق صنعت سیمان و فولاد که از بخش‌های حیاتی زیرساخت کشور هستند، با قطعی مواجه شده و این موضوع باعث افزایش قیمت سیمان و فولاد شده است. اگر این روند کنترل نشود، وضعیت پیچیده‌تری ایجاد خواهد شد.
وی عنوان کرد: وزیر نیرو و صنعت اخیرا توافق‌نامه‌ای امضا کرده‌اند که طبق آن، برقی که توسط بخش خصوصی در حوزه صنعت تولید می‌شود، در اختیار وزارت صمت قرار گیرد. این بخش حدود ۵۴ درصد از برق کشور را تولید می‌کند.به گفته وی، در حال حاضر، در برخی شهرک‌های صنعتی که چندین کارخانه داروسازی حضور دارند، علاوه بر قطعی کامل برق طی دو روز در هفته، محدودیت ساعتی طی روز نیز وجود دارد.

نجفی‌عرب گفت: با توجه به خشکسالی، نیروگاه‌های آبی نیز با کاهش شدید ظرفیت مواجه‌اند. با این شرایط، رسیدن به هدف رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه دشوار است. طبق این برنامه، باید ۵۲ درصد از رشد از محل سرمایه‌گذاری جدید و ۴۸ درصد از محل بهره‌وری تأمین شود. اما وقتی چند روز در هفته برق نیست، بهره‌وری بی‌معنا می‌شود.

رئیس اتاق تهران گفت: زیرساخت‌ها به‌ ویژه برق یکی از مهم‌ترین چالش‌های ما در مسیر توسعه و تحقق اهداف اقتصادی و فناورانه کشور است.

source

توسط ecokhabari.ir