به گزارش ایسنا، دادههای شرکت مالی LSEG نشان میدهد سرمایهگذاران خارجی از اول تا ۱۲ ماه مه، حدود ۶.۲۲ میلیارد دلار سهام در بازارهای هند، تایوان، کره جنوبی، تایلند، اندونزی، ویتنام و فیلیپین خریداری کردهاند.
تایوان که در جذب سرمایه در صدر قرار دارد، ۴.۴۳ میلیارد دلار خالص سرمایه خارجی جذب کرده و به روند چهار ماهه خروج سرمایه پایان داد و سهام هند نیز شاهد ورود ۱.۶۸ میلیارد دلار سرمایه خارجی بوده است.
بازارهای سهام منطقهای در چهار ماه اول سال، حدود ۵۴.۳۳ میلیارد دلار سرمایه خارجی از دست دادهاند که بزرگترین خروج سرمایه مشاهده شده برای این دوره، از سال ۲۰۱۰ تاکنون بوده است.
پس از شروع پرتلاطم سال که تحتتاثیر نگرانی در مورد سیاستهای تجاری دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بود، بازارهای سهام آسیا بهبود چشمگیری را تجربه کردهاند. شاخص اماسسیآی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه از هفتم آوریل، ۱۸ درصد افزایش یافته که ناشی از توقف ۹۰ روزه تعرفههای بالاتر آمریکا برای چین و پیشرفت در مذاکرات تجاری میان دو اقتصاد برتر جهان بوده است.
آمریکا و چین توافق کردند که به طور موقت، تعرفههای متقابل سنگین را کاهش دهند و برای جلوگیری از اختلال بیشتر در اقتصاد جهانی با یکدیگر همکاری کنند، به طوری که آمریکا به مدت ۹۰ روز، تعرفههای واردات چین را از ۱۴۵ درصد، به ۳۰ درصد کاهش خواهد داد و چین هم در مقابل، عوارض واردات بر کالاهای آمریکایی را از ۱۲۵ درصد، به ۱۰ درصد کاهش میدهد.
با این حال، برخی از تحلیلگران هشدار میدهند که عدم قطعیت همچنان ادامه دارد، زیرا انتظار میرود مذاکرات تجاری طولانی شود و هنوز برای اطمینان از دائمی بودن کاهش تعرفهها، خیلی زود است.
بر اساس گزارش رویترز، گلدمن ساکس در یادداشتی نوشت: اخبار پیرامون توافقهای تجاری، افزایش یافته و شاخصهای استرس، در مقایسه با اوج اخیر، ملایم شدهاند. دلار ضعیف شده و جریان سرمایهها، نشانههایی از ریسکزدایی را نشان میدهد.
انتهای پیام