به گزارش آوای اقتصاد : به نقل از روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی گلستان، صلبی در جلسهای که با حضور مدیران صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان برگزار شد، ضمن خوشآمدگویی به میهمانان و معرفی استان گلستان به عنوان استانی سرسبز با هشت اقلیم از ۱۳ اقلیم موجود در کشور، اما محروم، به پتانسیلهای بالای این استان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه استان گلستان با جمعیتی بالغ بر دو میلیون و ششصد هزار نفر، تنها دو صدم از جمعیت و یک و صدا هم از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: با وجود این ظرفیتها، استان گلستان نتوانسته آنگونه که باید از این پتانسیلها استفاده کند.
صلبی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد از درآمد سرانه استان گلستان در حوزه خدمات و ۳۳ درصد در حوزه کشاورزی ایجاد میشود، گفت: محصولات کشاورزی استان در سطوح ملی دارای رتبههای برتر هستند، از جمله گندم با گلوتن بسیار بالا که سایر استانها برای ترکیب با گندم خود خریداری میکنند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان گلستان با قدردانی از صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان برای پرداخت خسارت به مردم استان، اظهار داشت: “شاید میزان خسارات پرداخت شده در گلستان بیش از برخی از استانهای همجوار باشد که ما از شما ممنون هستیم.”
وی در ادامه دو درخواست مهم از مدیران صندوق مطرح کرد:
۱. تخصیص منابع صندوق به بانکهای دولتی استان: صلبی خواستار در نظر گرفتن منابع صندوق به عنوان منابع استانی در یکی از بانکهای دولتی استان گلستان شد تا بتوان از آن در راستای رعایت حدود اعتباری و مصارف تعیین شده توسط بانک مرکزی برای استان گلستان استفاده کرد.
۲. سرمایهگذاری در حوزههای مختلف استان: وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در برخی از حوزهها در اساسنامه صندوق ذکر شده است، افزود: استان گلستان ظرفیت بالایی برای سرمایهگذاری در حوزههای گردشگری، کشاورزی، صنعت و سایر حوزهها دارد. صلبی آمادگی استان را برای پیگیری و واگذاری اراضی دولتی به منظور سرمایهگذاری صندوق در استان اعلام کرد.
در ادامه جلسه سجادی بازرس ویژه رئیس هیات عامل صندوق خسارت حوادث طبیعی ساختمان، هدف اصلی از تاسیس این صندوق، تخصیص بهینه منابع دولتی برای جبران خسارت مردم با رویکرد بیمهای و مشارکت خود مردم در جبران خسارتها بوده است. وی با اشاره به اینکه صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، تنها نهاد حاکمیتی در دنیا است که پوشش صد درصدی واحدهای مسکونی را ارائه میدهد، افزود: “هیچ کشوری در دنیا هنوز مثل صندوق ما پوشش صد در صدی روی واحدهای مسکونی ندارد.”
وی با اشاره به وجود تفاوت در ارزیابی خسارت بین صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان و بنیاد مسکن، پیشنهاد داد: با توجه به تکلیفی که قانون تاسیس بر عهده صندوق گذاشته، مبنی بر اعزام کارشناس بلافاصله پس از وقوع حادثه، بنیاد مسکن صرفاً نسبت به اعلام خسارت به صندوق اقدام کند. به این ترتیب، صندوق میتواند بلافاصله ارزیاب خود را به محل حادثه اعزام کرده و فرآیند ارزیابی و پرداخت خسارت را تسریع بخشد.
سجادی با بیان اینکه میانگین پرداخت خسارت در صندوق در حال حاضر حدود پنج تا شش ماه است، اظهار امیدواری کرد: با اصلاح این فرآیند، زمان پرداخت خسارت به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
وی با قدردانی از همکاری و هماهنگی مدیران استان گلستان در راستای پرداخت خسارت به آسیبدیدگان، گفت: “در استان گلستان، مدیران اهتمام ویژهای برای احقاق حقوق مردم دارند و ما کمتر استانی را دیدهایم که این تواتر پرداخت و با این دقت بالا عمل کند.”
بازرس ویژه رئیس هیات عامل صندوق خسارت حوادث طبیعی ساختمان با اشاره به اینکه بیشترین پرداخت خسارت در استان گلستان در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: “بسیاری از واحدهای مسکونی که آسیب دیدهاند، قبل از حادثه نیز در شرایط مناسبی نبودند و این اتفاق فرصتی را فراهم کرده تا با کمک منابع صندوق و بنیاد مسکن، نسبت به بازسازی و بهسازی این اماکن اقدام شود.”
source