به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، در راستای اجرای تفاهمنامه همکاری بین ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، انرژی و محیطزیست و پالایشگاه نفت آبادان، برای حمایت از تحقق اقتصاد چرخشی در صنعت پالایش نفت، سلسله نشستهایی با حضور شرکتهای دانشبنیان و مدیران این پالایشگاه برگزار شد.
این تفاهمنامه با هدف کاهش مصرف منابع، بازچرخانی آب، مدیریت فناورانه پسماند، بازیافت و استفاده مجدد از پسماندها و تولید انرژی از پسماندها منعقد شده است.
در چارچوب تعهدات معاونت در این تفاهمنامه، به همت ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، انرژی و محیطزیست بر اساس نیازهای اعلامشده این پالایشگاه، فراخوانی منتشر و پس از داوری، طرحهای فناورانه مصوب به پالایشگاه اعلام شد.
از این رو، طی روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ اردیبهشتماه، ۱۰ شرکت دانشبنیانی که طرح آنها برای تجهیز فناورانه پالایشگاه آبادان انتخاب شده بود، به ارائه توانمندی شرکت خود پرداختند و هر یک در حوزههای مربوطه از ظرفیتهای پالایشگاه بازدیدهایی تخصصی انجام دادند.
هدف این نشستها، بررسی توانمندیها و قابلیتهای شرکتهای دانشبنیان به منظور ارتقاء فناوریهای زیستمحیطی و کاهش آلایندهها در صنعت پالایشگاهی عنوان شد. در این نشستها، موضوعات مرتبط با حفاظت از محیطزیست و راهکارهای نوین در این حوزه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ماهرو شایق دبیر کارگروه تخصصی محیطزیست و اقتصاد چرخشی ستاد، هدف از برگزاری این نشست و بازدید را بهمرسانی نیازهای فناورانه پالایشگاه نفت آبادان و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان بیان کرد و گفت: توسعه اقتصاد دانشبنیان و رفع چالشهای زیستمحیطی از اولویتهای اصلی این برنامه است. در روز سوم و پایانی این بازدید شرکتها در زمینه تصفیه پساب صنعتی، گوگردزدایی، سولفورزدایی محصولات نفتی به ارایه راهکارهای فناورانه پرداخته و در همین راستا، امکان بازدید شرکتها از سایتهای مرتبط در پالایشگاه فراهم شد.
انتهای پیام