ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رشد جمعیت سالمند در استان‌های مهاجرپذیر مانند خراسان‌رضوی گفت: بیش از ۵۰ درصد سالمندان کشور تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی یا صندوق بازنشستگی نیستند و بسیاری از آن‌ها زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

زهرا قیومی ۱۳ اردیبهشت، در جلسه دبیرخانه شورای سالمندی که در محل استانداری خراسان رضوی برگزرا شد، اظهار کرد: با توجه به شرایط خراسان رضوی که مهاجرپذیر و مهمان‌پذیر است، شرایط سالمندی استان رو به رشد است و در وزارت کار و رفاه اجتماعی موضوع جوانی جمعیت و دغدغه سالمندی در حال پیگیری است.

 وی افزود: سیاست‌های تشویقی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده باید مورد توجه قرار گیرد، در حال حاضر جمعیت سالمندان کشور حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر است که بخشی از آنان تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند، اما بیش از ۵۰ درصد این جمعیت تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی یا صندوق بازنشستگی نیستند.

قیومی با اشاره به افزایش فقر در میان سالمندان، تصریح کرد: موضوع فقر در وزارتخانه در حال پیگیری است و تعداد سالمندان زیر خط فقر در حال افزایش است، در این راستا، اجرای طرح‌های حمایتی مانند کالابرگ الکترونیکی در حال انجام است و صندوق توسعه ملی نیز اعتبار خوبی به این بخش اختصاص داده است.

وی ادامه داد: دو موضوع حمایتی برای کودکان و مادران در حال اجراست و حمایت از سالمندان نیز از اولویت‌های وزارتخانه است؛ هدف اصلی، رفع فقر غذایی و فقر شدید در بین اقشار آسیب‌پذیر کشور است تا هیچ سالمندی گرسنه نماند. این موضوع با همکاری وزارت بهداشت در حال پیگیری است و امیدواریم با مشارکت وزارت کشور، بازدیدهای میدانی از شهرستان‌ها صورت گیرد تا فقر غذایی به حداقل برسد.

مدیر کل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه معیشت و فقر ابعاد گسترده‌ای از زندگی سالمندان را در بر می‌گیرد، گفت: سالمندی که توان کار ندارد، اگر تدبیر نشود، عزت و کرامت خود را از دست می‌دهد، گاهی فرزندان توان نگهداری از پدر یا مادر سالمند خود را ندارند و آن‌ها به مراکز نگهداری سپرده می‌شوند. در این مراکز نیز تعداد افراد مجهول‌الهویه زیاد شده و با کاهش اعتبارات، دغدغه‌های بیشتری ایجاد شده است.

قیومی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم به لحاظ فرهنگی شرایطی فراهم کنیم که خانواده‌ها پذیرش بیشتری نسبت به سالمندان داشته باشند، می‌توانیم فضای اجتماعی شادتری ایجاد کنیم؛ امیدواریم با توجه به برنامه هفتم توسعه که موضوع سالمندی را در اولویت قرار داده، وزارتخانه بستر لازم را برای ارائه خدمات داوطلبانه توسط افراد متمایل فراهم کند.

وی با اشاره به نقش خادمان حرم مطهر رضوی در مشهد، گفت: این افراد می‌توانند با شبکه‌سازی مناسب، در ارائه خدمات داوطلبانه به سالمندان مشارکت کنند و بخشی از نیازهای این قشر را پاسخ دهند.

قیومی با بیان اینکه بسیاری از سالمندان در مشهد رها شده‌اند و نیازمند توانبخشی و حمایت‌های فیزیولوژیکی هستند، گفت: اگر فرهنگ‌سازی مناسبی در جهت پذیرش سالمند در خانواده‌ها صورت گیرد، این چالش‌ها کاهش می‌یابد.

مدیرکل  دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سالمندی که بتواند نیازهای خود را بدون وابستگی رفع کند، توانمندتر خواهد بود. امیدواریم با حمایت مناسب، سالمندان در بستر خانواده باقی بمانند و با دریافت خدمات، از نشاط بیشتری برخوردار شوند.

لزوم ایجاد زیرساخت‌های لازم برای حضور سالمندان در جامعه

مژگان رضازاده -رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور- نیز در این نشست اظهار کرد: شورای ملی سالمندان در کشور هر ۶ ماه یکبار باید با حضور رئیس‌جمهور برگزار شود اما در سنوات گذشته این اتفاق رخ نداد و از ۶ ماه دوم سال گذشته با جلسات معاونت فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور این جلسه برگزار و قرار شد هر ۶ ماه این جلسه برگزار شود.

نیمی از سالمندان کشور تحت پوشش هیچ نهادی نیستند

وی افزود: یکی از موضوعات شورای ملی سالمندان شهر دوستدار سالمند است. تغییرات جمعیتی کشور ما نیاز دارد که زیرساخت جامعه برای حضور سالمندان فراهم شود و ما در آینده نیروی مراقب نخواهیم داشت و باید شهر مناسب سازی شود تا سالمندان امورات خود را بگذرانند.

رئیس دبیر خانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: امروز دومین جلسه توسعه شهر دوستدار سالمند در استان خراسان رضوی را داریم که این طرح یک رویکرد نوین شهرسازی است. با توجه به اینکه استان خراسان رضوی و مشهد  بیشترین جمعیت افراد بالای ۶۰ سال را دارا است، خوب است از اکنون با ایجاد این طرح‌ها فضا را برای حضور سالمندان فراهم کنیم.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir