واکنش بازار طلا به مذاکرات ایران و آمریکا

اقتصاد۲۴- بازار طلا و سکه در روز سه شنبه، نهم اردیبهشت ماه شاهد کاهش قیمت‌ها بود؛ روندی که در پی افت قیمت دلار در بازار آزاد و کاهش قیمت جهانی طلا شکل گرفت. روز سه شنبه، افت نرخ دلار به‌عنوان عامل اصلی کاهش قیمت‌ها در بازار فلزات گران‌بها عمل کرد. در معاملات ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، طلای ۱۸ عیار با کاهش ۱.۲۳ درصدی و سکه امامی با افت ۰.۹۶ درصدی مواجه شدند. ربع‌سکه و سکه گرمی نیز به ترتیب ۰.۸۲ و ۰.۷۴ درصد کاهش قیمت را تجربه کردند.

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در تحلیل خود از روندی که بازار طلا و سکه از ابتدای هفته جاری طی کردند، به اقتصاد ۲۴ گفت: «دو روز ابتدای هفته هم در بازار‌های جهانی و هم در بازار داخلی روند افزایشی را طی کردیم ولی از روز دوشنبه، بازار جهانی کاهش ۳۳ دلاری و روز سه شنبه نیز ۲۱ دلار کاهش داشت.»

وی ادامه داد: «سکه از اوجی که گرفته بود، نسبت به روز قبل ۵۰۰ هزار تومان کاهش داشت، سکه طرح قدیم با ۲۰۰ هزار تومان، نیم سکه با ۲۵۰ هزار تومان، ربع سکه با ۴۰۰ هزار تومان روند کاهشی را طی کردند. سکه یک گرمی بانک مرکزی هم بدون تغییر ماند.»

نادر بذرافشان

بذرافشان همچنین با اشاره به تغییرات قیمتی طلا عنوان کرد: «هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با ۸۲ هزار تومان کاهش به ۶ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان رسید. حباب سکه تغییر نکرد و الان در بازار‌های داخلی ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.»

این فعال حوزه طلا در پاسخ به اینکه کاهش قیمت‌ها به دلیل شرایط داخلی بوده یا تحت تاثیر افت قیمت طلای جهانی، بیان کرد: «یک دلیل آن به شرایط رکود و کاهش تقاضا بازمی‌گردد. علت دیگر نوسانات و کاهش قیمت ارز در بازار داخلی است. همچنین اخبار سیاسی و اقتصادی هم در ریزش قیمت‌ها دخیل بوده است؛ اما طی دو هفته گذشته ما یک کاهش دور از انتظار و چشمگیری داشتیم. اکنون ثبات و کاهش نسبی طی شده و قیمت‌های ما با بازار‌های جهانی منطبق شده است. همچنین با قیمت ارز داخلی هم این همخوانی وجود دارد.»

وی خاطرنشان کرد: «طی دو هفته گذشته، بازار روند کاهشی و ثبات نسبی را طی کرده است؛ از این رو مردم نگران یا منتظر افزایش و کاهش قیمت خاصی نباشند چراکه قیمت‌ها ثبات نسبی‌شان را طی کرده‌اند و به راحتی می‌توانند مبادلاتشان را انجام دهند.»


بیشتر بخوانید: توافق احتمالی ایران و آمریکا، نیم‌بند و با منافع حداقلی برای ما همراه است/ مهار ناترازی‌ها به ۵۰۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد


بذرافشان همچنین مطرح کرد: «متاسفانه نوسانات و رکود بازار در سال گذشته باعث شد که شرایط صنف ما خوب نباشد. امسال نیز از ۱۵ فروردین که بازار به صورت رسمی شروع به فعالیت کرده است، این نوسانات باعث تشدید رکود و کاهش تقاضا شده است. اکنون در شرایطی هستیم که هم باید وضعیت اقتصادی مردم بهتر شود و هم از آینده طلا و قیمت‌ها اطمینان داشته باشند. واحد‌های تولیدی و توزیعی ما به شدت شرایط بحرانی را دارند طی می‌کنند و برای تامین هزینه‌های جاریشان با مشکل مواجه شده‌اند. خواهش ما این است که مسئولان روز‌های سخت امسال و سال گذشته را در نظر بگیرند و نسبت به پرداخت مالیات همکاران ما نگاه کارشناسی و دلسوزانه داشته باشند.»

رئیس اتحادیه طلا و جواهر در پیش بینی از واکنش بازار طلا و سکه نسبت به دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، عنوان کرد: «یک بخشی مربوط به مذاکرات است؛ ما باید ببینیم تا آن روز، بازار جهانی، خبر‌های اقتصادی و سیاسی در سطح دنیا و کاهش تقاضا به چه سمتی پیش می‌روند. اگر شرایط مثبت مذاکرات ادامه‌دار باشد می‌تواند ثبات قیمت‌ها را حفظ کند؛ اما اینکه با توجه به قیمت بازار جهانی نوسانات کاهشی یا افزایشی چشمگیری داشته باشیم، مطرح نیست. ممکن است نوسانات یک تا سه درصدی را تحت تاثیر بازار ارز، اونس جهانی و اخبار سیاسی و اقتصادی داشته باشیم که طبیعی است. باید ببینیم هفته آینده این فاکتور‌های تاثیرگذار به کدام سو می‌روند.»

source

توسط ecokhabari.ir