بازار طلا و ارز نوسان نزولی داشتند؛ قیمت دلار دو کانال از دست داد و قیمت سکه با افت یک کانالی به ۷۲ میلیون افتاد. با افت بازارها در روز دوشنبه، قیمت‌ها به مرزهای حمایتی میانی رسیدند که برخی در این نقاط خریدار شدند اما همچنان اکثر فعالان بازار دست به عصا حرکت می‌کنند.

در روز دوشنبه هم میزان ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت بالا برآورد می‌شد که تاییدی بر احتیاط معامله‌گران بود. میزان ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت در روز دوشنبه بالای ۱.۸ همت بود.

در بازار اخبار مذاکره و میزان آسیب در بندرعباس مهم تلقی می‌شود و با هر خبر قیمت‌ها نوسان می‌دهند. اظهارات ترامپ درمورد خوشبینی نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا از دلایل افت بازار ذکر می‌شد. معامله‌گران درمورد اثر صحبت‌های ترامپ در بازار به طنز می‌گفتند ترامپ با یک مصاحبه، خیلی‌ها را متضرر می‌کند و در مصاحبه دیگری خیلی‌ها را به سود می‌رساند.

علاوه بر اثر صحبت‌های ترامپ بر بازار در روز دوشنبه، خبر آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده بخشی از روند مذاکرات با آمریکا خواهد بود هم سیگنال مثبت به بازار داد.

در کنار فاند خبری عامل سومی که موجب کاهش بازارها شد بحث تکنیکالی بود که در نقاط مقاومت اشباع خرید شکل گرفته بود که بازار باید اصلاح می‌داد.

در کنار کاهش بازار داخل، با باز شدن بازارهای جهانی، قیمت انس طلا نزولی دنبال شد و در طول معاملات روزانه به زیر ۳۳۰۰ دلار رفت. البته در معاملات پشت خطی، قیمت انس طلای جهانی سطح از دست رفته‌ را پس گرفت و تا ۳۳۳۰ دلار بالا رفت.

در معاملات پشت خطی خبرهایی درمورد تعلیق در مذاکرات به بازار مخابره شد که معامله‌گران معتقد بودند در صورت صحت چنین ادعایی، ‌بازار می‌تواند نوسانی شود.

تحلیلگران معتقدند نوسان‌های رفت و برگشتی موجب متضرر شدن برخی از فعالان و بالاخص آماتورها شده؛‌ آن‌ها می‌گویند آماتورها در سقف‌های قیمتی خریدار می‌شوند و در کف‌های قیمتی می‌فروشند که در نهایت پولسوزی اتفاق می‌افتد.

از منظر فنی سطح ۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای طلای آبشده مرز حمایت میانی است که در این نقطه خریدار وارد بازار می‌شود و با رسیدن قیمت به سطح مقاومت در کانال ۲۹ میلیون،‌ دوباره فروشنده می‌شوند. این نقاط در صورت فاند قوی می‌تواند شکننده باشند چرا که سطوح حمایت و مقاومت میانی هستند.

در بازار دوشنبه قیمت دلار هرات در ۸۳ هزار و ۳۰۰ تومان شروع به کار کرد و از ابتدا کاهشی دنبال شد. قیمت دلار هرات با افت سه کانالی در نهایت در ۸۰ هزار و ۸۰۰ تومان بسته شد.

۸۰ هزار و ۸۰۰ تومان اگر در بازار ارز هرات از دست برود قیمت می‌تواند به سمت کف حرکت داشته باشد. نقطه برگشت روند هم ۸۱ هزار و ۳۰۰ تومان است که اگر بالای آن برود دوباره نرخ می‌‍تواند تا سطوح مقاومتی حرکت داشته باشد.

قیمت دلار تهران هم در ۸۳ هزار و ۳۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در ادامه نزولی دنبال شد. قیمت دلار تهران با کاهش دو هزار و ۱۰۰ تومانی در نهایت در ۸۱ هزار و ۲۰۰ تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر هم با کاهش دو هزار تومانی به مرز حمایت در ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و این نقطه‌ را فعلا حفظ کرده است.

قیمت درهم بدون گپ خاصی در نرخ بسته شده روز یکشنبه یعنی در ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان بازگشایی کرد و از ابتدا نزولی دنبال شد. قیمت درهم با کاهش ۴۵۰ تومانی به ۲۲ هزار و ۲۵۰ تومان رسید. حباب دلاری درهم در روز دوشنبه ۵۱۳ تومان برآورد می‌شود که شکاف بین دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان می‌دهد.

قیمت سکه به دلیل ریزش انس طلای جهانی با گپ منفی ۹۰۰ هزار تومانی در ۷۲ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه با کاهش تا ۷۱ میلیون و ۸۹۵ هزار تومان پایین آمد. قیمت سکه از این ناحیه برگشت و در ۷۲ میلیون و ۳۰۵ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب سکه هم بر مدار افزایش بود و به بالای ۱۴ درصد برگشت که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه هشت میلیون و ۸۰۲ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی معامله می‌شود.

قیمت طلای آبشده هم با گپ منفی ۴۰۰ هزار تومانی در ۲۸ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه با کاهش به سمت مرز حمایت حرکت داشت. قیمت طلا در نهایت در ۲۸ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده هم با افزایش به بالای یک درصد برگشت.

source

توسط ecokhabari.ir