کاهش نرخ تورم سه کالای اساسی در برنامه ششم توسعه

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – طبق اعلام مرکز آمار، روغن و چربی‌ها، نان و غلات و محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر، در پایان برنامه ششم توسعه کمترین نرخ تورم را در بین کالای اساسی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها به خود اختصاص داده‌اند به طوری که به ترتیب نرخ تورم آنها 15.5، 12.6 و 21.9 درصد نسبت به سال 1398 کاهش یافته است.

طبق شاخص‌های برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده است، شاخص کل نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور بر حسب گروه‌های عمده در سال 1398 (34.8)، 1399 (36.4)، 1400 (40.2)، 1401 (45.8) و 1402 (40.7) درصد است که رشد 5.9 درصدی نسبت به سال 1398 داشته است.
به صورت کلی نرخ تورم خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در پایان سال 1402 با کاهش 1.4 درصدی همراه بوده است. در واقع نرخ تورم این گروه کالای اساسی در سال اول (1398)، 42.6 درصد و در پایان سال 1402، 41.2 درصد اعلام شده است.
در بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، گوشت قرمز و گوشت ماکیان، گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن‌ها و ماهی‌ها و صدف‌داران بیشترین افزایش نرخ تورم را در پایان سال 1402 داشته‌اند. بررسی داده‌ها نشان می‌دهد نرخ تورم گوشت قرمز و گوشت ماکیان در پنج سال گفته شده به ترتیب 49، 25.2، 44.8، 67.6 و 87 درصد بود که بیانگر افزایش 38 درصدی است.
همچنین نرخ تورم گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها از سال 1398 تا 1402 به ترتیب 49.8، 26.2، 47.3، 64.6 و 85 درصد اعلام شده که افزایش 35.2 درصدی را نشان می‌دهد.
طبق اطلاعات منتشر شده نرخ تورم ماهی‌ها و صدف‌داران دربازه زمانی گفته شده 56.1، 33.2، 63.2، 38.3، 64.2 درصد است که حکایت از رشد 8.1 درصدی نسبت به سال اول یعنی 1398 دارد.
/

فصل اقتصاد

در این میان، روغن و چربی‌ها، نان و غلات و محصولات خوراکی طبقه بندی نشده در جای دیگر کمترین نرخ تورم را به خود اختصاص داده‌اند. به طور مثال نرخ تورم کالای اسایسی دسته اول یعنی روغن و چربی‌ها در سال 1398 از 30.1 درصد به 14.6 درصد در پایان سال 1402 رسیده است که کاهش 15.5 درصدی را نشان می‌دهد.
همچنین نرخ تورم نان و غلات از سال 1398 تا 1402 به ترتیب 33.5، 48.5، 48.1، 76، 20.9 درصد اعلام شده که حدود 12.6 درصد کاهش یافته است.
در بخش دیگری از این گزارش بر نرخ تورم محصولات خوراکی طبقه بندی نشده در جای دیگر اشاره شده که بر این اساس کاهش قابل توجهی داشته است. به عبارتی نرخ محصولات خوراکی طبقه بندی نشده در جای دیگر در سال 1398(48.1)، 1399(17.4)، 1400(49.9)، 1401(52.8) و 1402(26.2 ) درصد بوده است.
/

فصل اقتصاد

//” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />
انتهای پیام







source

توسط ecokhabari.ir