مجلس به بررسی چالش‌های صنعت ساختمان می‌پردازد

رئیس انجمن صنعت ساختمان افزود: پیشنهاد قانون توسعه‌گری را به کمیسیون عمران و کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارائه کرده‌ایم و در صورت تصویب شناخت توسعه‌گران می‌تواند تحولی جدی در حوزه سرمایه‌گذاری صنعت ساختمان ایجاد کند.جوزی در ادامه از وضعیت موجود در نظام مهندسی ساختمان انتقاد کرد و اظهار داشت: وجود امضاهای طلایی در نظام مهندسی و آیین‌نامه‌هایی چون مبحث ۱۹، قفل‌های سنگینی به پای صنعت ساختمان زده است. در حالی که با کمی تدبیر، می‌توان این موانع را برطرف کرد.
وی با بیان اینکه «کارت مهارت کارگران» به ابزاری برای فشار به کارفرمایان تبدیل شده، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ فقط ۴۲ هزار نفرکارگر موفق به دریافت کارت مهارت شدند، در حالی که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کارگر ساختمانی فعال داریم.
وی ادامه‌داد: این در حالی است که بیش از ۹۷ درصد کارگران به دلیل نداشتن کارت بیمه فاقد پوشش بیمه ای هستند، اما سازندگان ملزم به پرداخت کامل عوارض تامین اجتماعی هستند.جوزی خواستار بازنگری در نظام دریافت حق بیمه تامین اجتماعی شد و گفت: حق بیمه باید به صورت ماهانه و متناسب با پیشرفت کارگاه دریافت شود، نه به صورت پیشاپیش.رئیس انجمن صنعت ساختمان درباره افزایش قیمت مسکن نیز توضیح داد: قیمت زمین، مصالح و مجوزها سه عامل اصلی قیمت ملک هستند. تعیین کننده قیمت زمین، افزایش قیمت مصالح و هزینه‌های سرسام‌آور مجوزها تأثیر زیادی در افزایش قیمت نهایی دارند.وی افزود: تصور عمومی این است که سود همه این گرانی‌ها فقط به جیب سازندگان می‌رود، در حالی که واقعیت چیز دیگری است.
این مقام صنفی گفت: اگر ساخت و ساز سودآور بود، امروز باید آمار صدور پروانه‌های ساختمانی افزایش می‌یافت؛ اما برعکس، شاهد کاهش شدید صدور پروانه هستیم که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران از این بخش خارج شده‌اند.جوزی در پایان هشدار داد: اگر در ۶ ماه آینده اصلاحات ساختاری در صنعت ساختمان انجام نشود، شاهد تعطیلی گسترده شرکت‌های ساختمانی و تشدید بیشتر بحران مسکن خواهیم بود.

source

توسط ecokhabari.ir