به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر حامد احمدی مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین توانیر اظهار داشت: این سرمایه‌گذاری‌ها نیاز به امنیت مالی و تسهیلات اعطایی دارد که وزارت نیرو از سال گذشته برنامه‌هایی را آغاز کرده و در حال حاضر هم این برنامه‌ها در حال توسعه هستند.

وی افزود: این برنامه‌ها دو بخش اساسی دارند، در یک بخش بازارهایی فراهم شده که در آن امنیت فروش کالای انرژی (در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر) سرمایه‌گذار تضمین شده و انرژی الکتریکی تولیدی در بازاری بی‌واسطه و با قیمت‌های موجود در بازار بورس قابل عرضه است.

احمدی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در حوزه مدیریت مصرف بخش دیگر این برنامه است و آنچه را که ناشی از عدم مصرف انرژی الکتریکی و اصطلاحاً نگاوات (negawatt) است، امکان عرضه آن در بازارهای عرضه و تقاضایی پیش‌بینی شده وجود دارد.

به گفته مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین توانیر، در هر دو بخش وجود بازارهای بورسی، دغدغه قیمت‌های دستوری را برای سرمایه‌گذار از بین برده و از نظر امکانات تسهیلاتی نیز صندوق توسعه ملی در حوزه تجدیدپذیرها و تولید انرژی الکتریکی، برای سرمایه‌گذاران متوسط به بالا تسهیلات خوبی را پیش‌بینی کرده است.

وی با بیان اینکه تاکنون هزار ساختگاه تولید نیروگاه تجدیدپذیر ۳ مگاواتی کوچک معرفی شده و در اکثر این ساخت گاه‌ها سرمایه‌گذار اعلام حضور کرده است، افزود: این موضوع نشان می‌دهد که در حوزه سرمایه‌گذاری برای تولید شرایط بسیار مطلوب و مناسب است.

احمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای سرمایه‌گذاران کوچک و خرد دو مسیر پیش‌بینی شده است، خاطرنشان ساخت: یکی از این راه‌ها، سرمایه‌گذاری در حوزه تجدیدپذیرها است که امکان خرید و فروش مستقیم انرژی تولیدی در بورس فراهم شده و تسهیلات بانکی نیز ارائه می‌شود و شرایط مطلوبی برای سرمایه‌گذار ایجاد کرده است.

به گفته وی، موضوع مهم دیگر، کارور برق است که هیأت دولت آن را سال گذشته مصوب و به وزارت نیرو ابلاغ کرد. بر اساس این مصوبه، در صورت عدم مصرف و صرفه‌جویی در انرژی الکتریکی، یک بازار مستقیم تحت عنوان بازار بورس آزاد تشکیل شده که در آنجا امکان فروش انرژی ناشی از صرفه‌جویی، مهیا شده است.

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر در همین زمینه اضافه کرد: کارور برق می‌تواند یک محله و یا یک شهر را بر اساس بضاعت مالی خود در اختیار گرفته و با قراردادهای منعقده و دریافت مجوز انجام کارور برق، در حوزه بهینه‌سازی و صرفه‌جویی مصرف انرژی فعالیت کند.

احمدی در پایان گفت: هموطنان می‌توانند یا خودشان کارور برق باشند و یا با کارورهای برق همکاری داشته و در ازای صرفه‌جویی در مصرف انرژی الکتریکی، مبلغ مناسبی را دریافت و با این کار در مدیریت ناترازی انرژی الکتریکی نیز سهیم شوند.

source

توسط ecokhabari.ir