اقتصاد۲۴- نیروی هوایی ایالات متحده مدتهاست که به بمبافکن پنهانکار B-۲ Spirit بهعنوان یکی از برترین نمادهای قدرت هوایی خود میبالد. اما نقط ضعف بمبافکن B-۲ Spirit، با وجود تمام فناوریهای پیشرفتهاش، موضوعی است که رقبای بزرگی همچون روسیه و چین از آن آگاه هستند.
بمبافکن B-۲ Spirit با طراحی انقلابی بال پرنده (Flying Wing)، یکی از پیچیدهترین پروژههای نظامی تاریخ آمریکا است که قابلیتهای پنهانکاری آن در نوع خود بینظیر است. اما مهمترین نقط ضعف بمبافکن B-۲ Spirit نه در فناوری آن، بلکه در تعداد بسیار محدودش است.
نقط ضعف بمبافکن B-۲ Spirit چیست؟
به نقل از گجتنیوز، تنها ۱۹ فروند B-۲ Spirit فعال در حال حاضر در اختیار نیروی هوایی آمریکا قرار دارد. این محدودیت به دلایلی، چون هزینههای نجومی تولید، کاهش بودجه پس از جنگ سرد و برخی حوادث منجر به از رده خارج شدن چند فروند از آنها بوده است. این مسئله، توان پاسخدهی سریع و گسترده در چند جبهه را از نیروی هوایی سلب میکند و راه را برای رقبا باز میگذارد.
فناوری ساخت و طراحی منحصربهفرد
طراحی بال پرنده B-۲ که بدون سطوح کنترلی عمودی است، باعث کاهش سطح مقطع راداری (RCS) آن میشود. در واقع هرگونه لبهی عمودی میتوانست بازتاب راداری ایجاد کند، بنابراین حذف کامل این سطوح یک الزام اساسی برای طراحی پنهانکار بود.
منبع: خبر آنلاین
source