دکتر اکبر عبداللهی‌اصل در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به افزایش تقاضا برای واکسن پاپیلوماویروس انسانی (HPV)، به‌ویژه نوع ۹ ظرفیتی آن، اظهار کرد: در حال حاضر واکسن داخلی HPV (چهار ظرفیتی) توسط دو شرکت تولید و پیش از تعطیلات نوروز به بازار عرضه شده است. همچنین نوع دو ظرفیتی آن نیز از قبل در کشور وجود داشت و هم‌اکنون این واکسن‌ها در دسترس هستند.

وی در ادامه افزود: با وجود عرضه واکسن تولید داخل، همچنان بخشی از مردم اصرار دارند که تنها از برند وارداتی استفاده کنند. این در حالی است که واکسن گارداسیل، که یکی از شناخته‌شده‌ترین برندهای خارجی در این حوزه است، تاکنون تنها با ارز نیمایی (نه ارز ترجیحی) وارد می‌شد. در گذشته فاصله نرخ ارز نیمایی با بازار آزاد چندان زیاد نبود، اما اکنون این اختلاف به بیش از ۳۰ هزار تومان رسیده است؛ به‌طوری‌که ارز نیمایی حدود ۷۵ هزار تومان و ارز آزاد بیش از ۱۰۰ هزار تومان است. در چنین شرایطی امکان تخصیص یارانه دارویی به واکسنی که مشابه داخلی با قیمت کمتر دارد، منطقی و قابل توجیه نیست.

عبداللهی‌اصل ادامه داد: با انجام رایزنی‌های لازم، مجوز واردات واکسن گارداسیل با «ارز اشخاص» و بدون استفاده از منابع دولتی صادر شده و شرکت واردکننده نیز اقدامات لازم را انجام داده است. با این حال، تخصیص ارز به این شرکت منوط به همکاری بانک مرکزی است؛ موضوعی که به دلیل محدودیت‌های موجود در تأمین ارز، هنوز با چالش‌هایی همراه است.

وی تاکید کرد: مجوز واردات با ارز آزاد از اسفندماه صادر شده و در صورت همکاری بانک مرکزی، امکان تأمین نیاز بازار به برند وارداتی نیز وجود خواهد داشت.

در همین رابطه، دکتر مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو نیز اعلام کرد: دو شرکت داخلی موفق به اخذ پروانه تولید واکسن HPV شده‌اند و با آغاز تولید انبوه، در آینده نزدیک بخش عمده‌ای از نیاز کشور توسط تولید داخلی تأمین خواهد شد.

پیرصالحی همچنین تأکید کرد: در مورد واکسن وارداتی نیز با واردات بیشتر از طریق ارز توافقی موافقت شده تا امکان دسترسی برای افرادی که همچنان به برند خارجی علاقه دارند، فراهم شود.

 

source

توسط ecokhabari.ir