صفحه اقتصاد –

رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌ شرقی با اشاره به نفوذ سامانه بارشی از روز شنبه به جو استان، گفت: فعالیت این سامانه موجب بارش برف و تگرگ در ارتفاعات و نواحی سردسیر و مستعد استان می‌شود.

پیش‌ بینی بارش برف و تگرگ در ارتفاعات آذربایجان‌ شرقی

محمد امیدفر، افزود: فعالیت این سامانه تا ظهر روز یکشنبه با بارش رگبار باران، غرش آذرخش، وزش باد گاهی به نسبت شدید و احتمال گرد و خاک و در نواحی مستعد استان همراه با مه گرفتگی و کاهش دید ادامه می یابد.

وی با بیان اینکه فعالیت این سامانه همه مناطق استان را در بر می گیرد، از احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها، لغزندگی جاده ها و اختلال در حمل و نقل عمومی خبر داد. 

رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌ شرقی با اشاره به احتمال برخورد آذرخش، از مسافران و علاقه مندان به طبیعت خواست از رفتن به ارتفاعات و پناه گرفتن زیر درختان اجتناب کنند.

امیدفر، همچنین خواستار پرهیز مردم و مسافران از اتراق در حریم و بستر رودخانه ها و مسیل ها و احتیاط در تردد جاده ای به علت لغزندگی جاده ها شد.

ایرنا نوشت، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.

آذربایجان شرقی همواره زیر تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.

گردشگری و خودشیفتگی پساساختار گرایانه

حلقهٔ مفقوده در گردشگری علی‌الخصوص در کهن‌شهر تبریز، همچنان پابرجاست و هیچ پیوندی بین گردشگری (گردشگران) با تاریخ نقلیه و «روایت تبریز» وجود ندارد.

تسنیم نوشت، برخی از مدیران و متولیان حوزهٔ گردشگری، دچار یک خودشیفتگی از نوع پساساختار گرایانه شده‌اند. بدین معنا که رکورد حضور و بازدید مردم از موزه‌ها و یا تردد خودرو در ایام نوروز را به عنوان یک «الگوی توسعه» در گردشگری معرفی کرده و گمان می‌کنند که روابط پیچیده «انسان و محیط» را با همین فرمول و اعداد و ارقام کشف کرده‌اند.

اما حلقه‌ مفقوده در گردشگری علی‌الخصوص در کهن‌شهر تبریز، همچنان پابرجاست و هیچ پیوندی بین گردشگری (گردشگران) با تاریخ نقلیه و «روایت تبریز» وجود ندارد.

رقص و موسیقی و آواز سنتی و… اگرچه که کارکرد جاذبه‌ محیطی دارد و در مقام خود شایسته است اما اگر این جاذبه به تاریخ نقلیه پیوند نداشته باشد، اساسا گردشگری و گردشگر چه دردی را دوا خواهد کرد؟!

مسئلهٔ گردشگری، مسئله‌ای است که اگر حتی با نگاه صرف اقتصادی نیز به آن نگاه کنیم، باز هم این نوع درآمد، پایداری نخواهد داشت و مستمر نخواهد بود و ای‌کاش متولیان حوزهٔ گردشگری استان آذربایجان‌شرقی، به مباحث عمیق‌تری نیز در حوزهٔ گردشگری و ضرورت‌های این حوزه، بیندیشند.

رهبر معظم انقلاب که بارها جایگاه و هویت فرهنگی و تاریخی آذربایجان را مورد توجه ویژه قرار داده‌اند، با گزاره «هویت آذربایجان، هویتی ممتاز در میان ملت ایران است» نیز از هویت ممتاز آذربایجان سخن گفتند اما این هویت چیست و چه ابعادی دارد و برای تبدیل این هویت به تاریخ نقلیه، چه باید کرد؟!

هرکسی که پس از گشت‌وگذار نوروزی خود از تبریز به دیار خود بازگشت، کوله‌باری از فیلم رقص و موسیقی و عکس‌های رنگارنگ از خانه‌های تاریخی و بازار تبریز و… با خود به یادگار برد؛ اما دیگر چه روایتی از هویت تبریز و آذربایجان با خود برای گواه تاریخ و هویت این شهر به ارمغان برد؟

خالی از لطف نیست که بگوییم این نکات به‌معنای عدم وجود «روایت» در اماکن تاریخی نیست. در برخی اماکن حتی به پای روایت‌ها نشسته‌ایم اما روایتی که به کار امروز و شناخت و ادراکی از هویت بیاید، موجود نیست.

باید به این مهم‌ توجه داشت که الگوی رشد و پیشرفت، در پاسخ همین سؤالات نهفته است و اگر به این موضوعات اندیشه کنیم، احیای «بافت تاریخی» تبریز ممکن خواهد شد و خانه‌های تاریخی نیز نشان‌دهنده یک هویت واحد و یکپارچه خواهند بود نه اینکه صرفا موزه‌ای برای بازدید باشند.



source

توسط ecokhabari.ir