چرا که بدتر شدن چشم انداز اقتصاد جهانی نگرانی ها در مورد تقاضا را در سالی افزایش میدهدکه انتظار می رود رشد تولید جهانی نفت به طور قابل توجهی از رشد مصرف پیشی بگیرد.
این تحول نشان دهنده تغییر قیمت نفت در اواسط ژانویه است، زمانی که قیمت هر بشکه از ۸۰ دلار فراتر رفت قیمتی که ناشی از تحریم های قابل توجه آمریکا علیه روسیه بود.
قیمت پیشرو برای نفت
ویکاس دوویدی، اقتصاددان جهانی نفت و گاز در مکواری، به بلومبرگ گفت: «ما هنوز بدبین هستیم، اما به دلایل واضح به اندازه زمانی که قیمت در ۸۰ دلار بود، بدبین نیستیم.» هدفهای قیمتی ما مرتبط به این است است که چه سطح قیمتی پایدار است، و برای ما این سطح بین ۶۰ تا ۷۰ دلار است.
تقاضای جهانی نفت تحت فشار تشدید جنگ تجاری است، این در حالی است که اوپک پلاس تولید خود را افزایش داده است.. آژانس بینالمللی انرژی در این ماه گفت که این موضوع مازاد عرضه را بیشتر میکند. گلدمن ساکس از جمله شرکتهایی بود که اخیراً مبلغ پیشبینی خود از قیمت نفت خود را کاهش داد.
با این حال، دوویدی احتمال کاهش بیشتر قیمت نفت خام از پایین ترین سطح ۶۰ دلار در هر بشکه را رد کرد، چرا که عرضه اضافی از سوی ایالات متحده و اوپک و متحدانش احتمالاً در صورت کاهش قیمت ها به زیر ۶۰ دلار کاهش می یابد.
در آخرین معاملات، قیمت هر بشکه نفت خام برنت با ۰.۷۲ درصد افزایش به ۷۴.۱۵ دلار رسید، در حالی که هر بشکه نفت خام آمریکا با ۰.۳۷ درصد افزایش به ۶۹.۶۲ دلار رسید.
نظرسنجی رویترز همچنین نشان میدهد که قیمت نفت در سال ۲۰۲۵ در بحران باقی خواهد ماند، زیرا تعرفه های آمریکا و کاهش رشد اقتصادی در هند و چین بر تقاضا تأثیر می گذارد، در حالی که اوپک پلاس با برنامه هایی برای افزایش تولید پیش می رود.
این نظرسنجی میانگین قیمت نفت برنت را ۷۲.۹۴ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۲۵ پیشبینی میکند که کمتر از برآورد فوریه گذشته یعنی ۷۴.۶۳ دلار است.
پیش بینی می شود قیمت نفت خام آمریکا به طور متوسط ۶۹.۱۶ دلار در هر بشکه باشد که اندکی کمتر از پیش بینی ۷۰ دلاری ماه گذشته است.
فلوریان گرونبرگر، تحلیلگر ارشد شرکت کپلر گفت: با توجه به اینکه انتظار می رود ذخایر جهانی نفت خام امسال ۳۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد، بازار در آستانه مازاد قرار گرفته است.
وی افزود: «این تغییر به دلیل چشم انداز ضعیف تر اقتصاد کلان در چین و تقاضای ضعیف از سوی هند است که بیش از بهبود جزئی تقاضای نفت از سوی اروپا است.»
بحران در بخش پالایشی
دوویدی گفت که این بانک نسبت به حاشیه سود پالایش و گازوئیل «بدبین» است و افزود که بخش مواد سوختی در جنگ تجاری «بیشتر متضرر می شود».
با این حال، او همچنین بر تعطیلی برخی از کارخانههای چینی تاکید کرد و خاطرنشان کرد که اگر ظرفیت پالایش نفت در نهایت سریعتر از تقاضای نفت کاهش یابد، چشمانداز بلندمدت بازار محصولات پالایششده میتواند مثبتتر باشد.
او گفت: «از سال آینده، ظرفیت جدید پالایش نفت دیگر در دسترس نخواهد بود. بنابراین، کافی است که وضعیت تقاضا برای نفت خیلی بد نباشد و آنگاه می توان به ترازهای مالی بهتری دست یافت.
source