به گزارش رکنا، فلسفه طبخ این غذا احتمالاً به خاطر نماد هر یک از مواد تشکیل دهنده آن بوده است. ماهی نماد حیات و جنب و جوش، سبزی نماد بهار و رویش و برنج نماد برکت است. علاوه بر اینها پختن و خوردن سبزی پلو با ماهی فرصتی برای شکرگزاری در روز اول سال هم هست.
برخی از ایرانیها مانند مردم زنجان، ماهی را با رشته پلو یا زعفران پلو میخورند و برخی دیگر آن را در کنار کوکو یا خورشهای محلی سرو میکنند. همچنین برخی از تهرانیها در شب نوروز رشته پلو میپزند تا سررشته کار تا آخر سال در دست شان باشد.
source