تولید کالاهای اساسی در کدام استان‌ها بیشتر است؟

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – طبق داده‌های منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، دو استان قزوین و گیلان بیشترین سرانه تولید کالاهای اساسی مانند گوشت قرمز، مرغ، شیر، تخم‌مرغ و آبزیان را به خود اختصاص داده‌اند.

در سال 1402 سرانه تولید گوشت قرمز عرضه شده از کشتارگاه‌های رسمی کشور به ازای هر نفر 5.54 کیلوگرم است که بر این اساس بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر متعلق به استان های قم(11.65 کیلوگرم)، قزوین(11.37 )، اصفهان(10.53 کیلوگرم)، گیلان(8.96 کیلوگرم) و خراسان رضوی(8.84 کیلوگرم) است.
در مقابل، استان‌هایی که کمترین سرانه تولید گوشت قرمز عرضه شده از کشتارگاه‌های رسمی کشور را به خود اختصاص داده‌اند عبارت است از بوشهر، هرمزگان، ایلام، البرز و کهگلویه و بویر احمد.
//////////

فصل اقتصاد

همچنین در بخش دیگری از این آمار به سرانه تولید شیر در استان‌های کشور اشاره شده است. بررسی‌ها حاکی از آن است که در سال گذشته سرانه تولید شیر در کل کشور به ازای هر نفر 106.51 کیلوگرم است که نسبت به سال 1401، 9.62 کیلو گرم به ازای هر نفر افزایش یافته است.
در این میان بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر متعلق به استان‌های سمنان(405.8 کیلوگرم)، قزوین(378.32 کیلوگرم)، آذربایجان شرقی(229.06 کیلوگرم)، یزد( 208.95 کیلوگرم) و اردبیل(181.35 کیلوگرم) است.
در مقابل، استان‌هایی که کمترین سرانه تولید شیر را به خود اختصاص داده اند عبارت است از هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و تهران.
//////////

فصل اقتصاد

/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />
مرکز آمار همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به وضعیت سرانه تولید گوشت مرغ در مرغ‌داری‌های صنعتی اشاره کرده است که براین اساس سرانه تولید این کالای اساسی در کل کشور به ازای هر نفر 25.25 کیلوگرم برآورد شده که استان‌های کهگلویه و بویر احمد، سمنان، گیلان، مازندران و زنجان به ترتیب 120.48، 79.47، 70.38، 55.33 و 40.35 کیلوگرم، بیشترین سرانه تولید را به خود اختصاص داده‌اند.
گفتنی است؛ استان‌هایی چون سیستان و بلوچستان، تهران، البرز، قم و خوزستان کمترین سرانه تولید گوشت مرغ را به خود اختصاص داده‌اند.
//////////

فصل اقتصاد

/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />
بررسی‌های انجام شده حکایت از آن دارد که سرانه تولید تخم مرغ در کل کشور به ازای هر نفر 14.59 کیلوگرم است و استان‌های قم(95.47)، قزوین(82.09)، سمنان(46.33 ) مرکزی(36.08) و خراسان جنوبی(34.69) کیلوگرم بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین استان‌های گیلان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و مازندران کمترین سرانه تولید تخم مرغ را دارند.
//////////

فصل اقتصاد

/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />
علاوه بر موارد گفته شده، این مرکز به آخرین وضعیت سرانه تولید آبزیان در کل کشور پرداخته است که در کل کشور به ازای هر نفر 16.62 کیلوگرم است. به این صورت که استان هرمزگان با 195.40 کیلگرم بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است و پس از آن بیشترین سرانه تولید آبزیان در استان‌های سیستان و بلوچستان(88.62 کیلوگرم)، بوشهر(69.37 کیلوگرم)، مازندران(38.64 کیلوگرم) و چهارمحال بختیاری (33.76 کیلگرم) به ازای هر نفر قرار دارند.
لازم به ذکر است؛ کمترین سرانه تولید آبزیان هم به استان‌های تهران، البرز، یزد، قم و خراسان رضوی تعلق دارد.
//////////

فصل اقتصاد

/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />/////” alt=”فصل اقتصاد” width=”100%” />
انتهای پیام







source

توسط ecokhabari.ir