امیرمحمد خالقی

اقتصاد۲۴- شب ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، حادثه‌ای تلخ و غم‌انگیز در حوالی دانشگاه تهران رخ داد. امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله رشته مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران، در مسیر بازگشت به خوابگاه خود هدف حمله دو سارق موتورسوار قرار گرفت. این حمله منجر به درگیری شدید میان وی و سارقان شد که در نهایت به مجروحیت شدید خالقی و مرگ او در بیمارستان شریعتی در صبح روز بعد انجامید. 

شرح حادثه قتل امیرمحمد خالقی

امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی رشته مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران و اهل شهرستان درمیان در خراسان جنوبی، شب حادثه در نزدیکی کوی دانشگاه تهران، زمانی که در حال بازگشت به خوابگاه بود، هدف حمله قرار گرفت. به گفته شاهدان عینی، خالقی هنگامی‌که دو سارق موتورسوار قصد سرقت لپ‌تاپ و گوشی همراهش را داشتند، با آن‌ها درگیر شد. این مقاومت سبب شد یکی از سارقان با چاقو به او ضربات شدیدی وارد کرده و سپس از محل فرار کنند.

شوربختانه او پس از انتقال به بیمارستان شریعتی، به دلیل شدت جراحات وارد شده و در ساعت هفت‌ونیم صبح روز بعد جان خود را از دست داد. او که به گفته پدرش لپ‌تاپش را با پس‌انداز خود و زحمت بسیار خریده بود دربرابر حمله دزدان به شدت مقاومت کرد و همین هم جانش را از او گرفت.

از ماجرای قتل دانش‌جوی دانشگاه تهران در کوی دانشگاه چه می‌دانیم؟

تحقیقات و واکنش‌ها در پی قتل امیرمحمد خالقی

در پی این حادثه، دستگاه‌های امنیتی و قضایی تحقیقات وسیعی را آغاز کردند. فیلم‌های دوربین‌های مداربسته نشان می‌دهند که دو مرد موتورسوار به سمت خالقی رفته و پس از سرقت کوله‌پشتی او و درگیری، با چاقو به وی ضربه وارد کرده‌اند. تا کنون تعدادی از مظنونان شناسایی و بازداشت شده‌اند.

محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی، از دستگیری متهمان قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، خبر داد و گفت: این افراد در یک عملیات پیچیده قضایی و فنی شناسایی و بازداشت شدند و در بازجویی‌های اولیه، متهمان به ارتکاب سرقت و قتل این دانشجو اعتراف کرده‌اند. 

او هم‌چنین ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام‌شده، مشخص شد که قتل با انگیزه سرقت صورت گرفته است.متهم اصلی، فردی به نام احمد، ترک‌نشین موتورسیکلت بوده که اقدام به سرقت و قتل کرده است.

راکب موتورسیکلت نیز فردی به نام امیر است که در این اقدام مجرمانه با متهم اصلی همکاری داشته است. 

مقامات قضایی اعلام کرده‌اند که تحقیقات تکمیلی در حال انجام است و جزئیات بیشتری از این پرونده در آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

نخستین اظهارات قاتل دانشجوی دانشگاه تهران

قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی تهران صبح امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن از بازداشت متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران خبر داد.

پس از دستگیری متهمان این اقدام که منجر به قتل امیرمحمد خالقی شد؛ قاضی شهریاری با حضور در محل نگهداری دو متهم تحقیقات از این افراد را شروع کرد.

در تحقیقات اولیه هر دو متهم ضمن اعتراف صریح به سرقت منجر به قتل از دانشجوی دانشگاه تهران جزییات صحنه را تشریح کردند.

متهم به قتل امیرمحمد خالقی در جلسه بازپرسی اولیه گفت: در منطقه‌ای خلوت فرد را شناسایی کردیم و برای سرقت از او اقدام کردیم. پس از گرفتن گوشی و کیف مقتول دو سه ضربه به او زدم و بلافاصله سوار موتور شدم و رفتیم.

متهم به قتل دانشجوی دانشگاه تهران گفت: روز جمعه (۲۶ بهمن) متوجه شدم که چنین اتفاقی را رقم زده‌ام.

براساس این گزارش، هر دو فرد اوایل بامداد امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن به دست حفاظت اطلاعات فراجا بازداشت شدند.

از ماجرای قتل دانش‌جوی دانشگاه تهران در کوی دانشگاه چه می‌دانیم؟

استعفای مسئولان دانشگاه تهران پس از قتل امیرمحمد خالقی و اعتراضات دانشجویی

پس از حادثه تلخ قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران، که در نتیجه حمله افراد زورگیر در نزدیکی کوی دانشگاه جان خود را از دست داد، دو مقام ارشد دانشگاه تهران از سمت‌های خود استعفا کردند. لاله کوهبر، معاون دانشجویی اداره کل خوابگاه‌های دانشگاه تهران، و دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، مدیر امور خوابگاه‌های این دانشگاه، در واکنش به اعتراضات دانشجویی و نگرانی‌های عمومی از وضعیت امنیت خوابگاه‌ها و محیط دانشگاه، استعفای خود را اعلام کردند.

این استعفاها پس از تجمع‌های اعتراضی دانشجویان در روزهای گذشته که خواستار تأمین امنیت محیط‌های دانشگاهی شدند، انجام شد. دانشجویان با ابراز نگرانی از وقوع چنین حوادثی، خواستار اقدامات مؤثر جهت جلوگیری از تکرار این گونه وقایع شدند.

یک فعال دانشجویی در این باره به «شرق» می‌گوید: «چندین سال است که بحث نبود امنیت اطراف کوی دانشگاه تهران مطرح است، اما تنها پیشنهاد عنوان‌شده نصب دوربین برای این اماکن است. این در حالی است که دوربین تنها ابزار کنترل است و می‌توان با توسعه فضای شهری و ایجاد مغازه در اطراف امنیت این مکان را بالا برد. حالا بودن دوربین در بیمارستان هم جز ثبت لحظات مرگ دانشجوی ما کاری از پیش برد؟ دوربین تنها یک وسیله کنترل است. این در حالی است که نیروهای حراستی می‌توانند وظیفه خود را اینجا انجام دهند و به جای آنکه به مسائلی نظیر حریم خصوصی دانشجویان وارد شوند، از جان و مال دانشجویان حراست کنند؛ کاری که برای آنها تعریف شده است». این دانشجو در ادامه می‌افزاید: «تجمعی داخل کوی دانشگاه در اعتراض به این اتفاق برگزار شد و معاونت دانشجویی هم در این تجمع حضور پیدا کرد. امروز هم قرار است تجمعی در مسجد کوی برگزار شود و هیئت‌رئیسه دانشگاه درباره این اتفاق صحبت کنند».

این فعال دانشجویی تأکید می‌کند: «سال‌هاست به دلیل قوانین دست‌وپاگیر مثل اینکه دانشجو‌های ارشد ترم سوم و چهارم نمی‌توانند کاندیدای انجمن صنفی شوند و از طرف دیگر ۲۰ درصد دانشجویان باید در انتخابات شرکت کنند و رد‌صلاحیت‌های گسترده که اتفاق افتاده، دانشجو‌ها نتوانستند شورای صنفی در خوابگاه تشکیل دهند. این در حالی است که تشکیل این تشکل‌ها شاید می‌توانست زودتر مسئله امنیت را در دانشگاه حل کند. اما کلاً به هر تشکلی در دانشگاه با نگاه امنیتی نگاه می‌شود و نتیجه‌اش از دست رفتن جان دانشجو است».


بیشتر بخوانید: تبارشناسی گروه‌های فشار؛ از لباس شخصی‌ها و کفن‌پوشان تا خودسرها/ هیچ کس گروه‌های فشار را گردن نمی‌گیرد


واکنش‌ها و اعتراضات در پی مرگ امیرمحمد خالقی

قتل امیرمحمد خالقی تنها یک روز پس از وقوع این حادثه واکنش‌هایی را در میان دانشجویان دانشگاه تهران به همراه داشت. جمعی از دانشجویان در روز جمعه ۲۶ بهمن در کوی دانشگاه تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند که این اعتراضات به درگیری‌هایی میان دانشجویان و نیروهای امنیتی و حراست دانشگاه تبدیل شد. برخی از دانشجویان در جریان این درگیری‌ها بازداشت، اما پس از مدتی آزاد شدند.

همچنین، دانشگاه تربیت مدرس با ابراز همدردی خود با خانواده و دانشجویان دانشگاه تهران، خواستار پیگیری فوری پرونده و تأمین امنیت محیط‌های دانشگاهی شد. این دانشگاه در پیامی تأکید کرد که امنیت و آرامش در محیط‌های آموزشی باید به عنوان اولویت اساسی در نظر گرفته شود تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.

از ماجرای قتل دانش‌جوی دانشگاه تهران در کوی دانشگاه چه می‌دانیم؟

از ماجرای قتل دانش‌جوی دانشگاه تهران در کوی دانشگاه چه می‌دانیم؟

واکنش پدر امیرمحمد خالقی

پدر امیر محمد خالقی دانشجوی مرحوم دانشگاه تهران با بیان اینکه اشد مجازات را برای قاتلان پسرم درخواست دارم اظهار داشت: پسرم در کانکس درس خواند با شرایط سخت؛ در کلاسی که یک استاد به دانش‌آموزان در چند پایه درس می‌داد با چنین شرایطی پسر من به پایه‌های بالاتر آمد و با معدل ۱۹ و نیم و ۲۰ توانست در کنکور در دانشگاه تهران قبول شود.

پدر امیر محمد در خصوص تحصن و تجمع دانشجویان در دانشگاه‌ها در پی قتل پسرش اظهار داشت: ما موافق اینجور کارها نیستیم؛ اصلا ما اهل سیاست نیستیم، فقط با خدا هستیم و با هیچ احدی کاری نداریم، فقط می‌خواهیم که قاتلان فرزندم به جزای اعمالشان برسند. وی تاکید کرد: پسرم در روستا با امکانات کم توانست درس بخواند و وارد دانشگاه تهران شود درخواستم این است که آن‌هایی که به ناحق خون پسرم را ریختند به جزای اعمالشان برسند.

پدر امیر محمد گفت: من به پسرم گفته بودم که خدا را فراموش نکند ،نماز و قرآن بخواند و با هیچ احدی کاری نداشته باشد که اهل تشیع هستند یا تسنن؛ ما طایفه‌ای ساده زیست هستیم و مظلوم که همه ما را می‌شناسند.وی در خاتمه با بیان اینکه پسر کوچکشان امیر محمد بوده گفت: سه پسر دارم و دو دختر که دختر کوچکم ششم دبستان است و پسر کوچکم امیر محمد بود و آرزوی دامادی‌اش را داشتیم که قاتلان نگذاشتند و مظلومانه او را به قتل رساندند.

پیامد‌ها و اهمیت امنیت دانشگاه‌ها

این حادثه در زمانی رخ داد که امنیت در اطراف دانشگاه تهران، به‌ویژه در کوی دانشگاه، موضوعی حساس و چالش‌برانگیز بود. پیش از این نیز حملات مشابهی به دانشجویان در این منطقه گزارش شده که خود گواهی بر ضعف در تأمین امنیت کوی دانشگاه بوده است.

دانشجویان، به‌ویژه در دانشگاه‌های بزرگ مانند دانشگاه تهران، همواره از بی‌توجهی به مسائل امنیتی شکایت داشته‌اند. این حادثه، بار دیگر ضرورت توجه فوری به تأمین امنیت خوابگاه‌ها و نواحی دانشگاهی را به‌ویژه در محلات پرجمعیت و حساس، برجسته کرد اما پرسش هم‌چنان باقی است؛ آیا قتل امیرمحمد خالقی آخرین حادثه است؟ آیا دیگر شاهد چنین رخدادهای جانکاهی نخواهیم بود؟ 

source

توسط ecokhabari.ir