– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی، در آیین افتتاح سردخانه ۴ هزار تنی فرادنبه، بر اهمیت جلوگیری از خامفروشی محصولات کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی تأکید کرد.
وی اظهار داشت: یکی از موضوعات اساسی که همواره در بخش کشاورزی بر آن تأکید داشتهایم و در منویات مقام معظم رهبری نیز مورد تأکید قرار گرفته، جلوگیری از خامفروشی محصولات کشاورزی است. راهکار اصلی این مسئله، توسعه فرآوری و صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
وی در ادامه توضیح داد که صنایع تبدیلی و تکمیلی دو هدف اصلی را دنبال میکند: اول نگهداری محصولات کشاورزی با ایجاد سیلوها، سردخانهها و سایر تأسیسات ذخیرهسازی، بهمنظور توزیع تدریجی محصولات در بازار و جلوگیری از ضرر کشاورزان و نوسانات شدید قیمت و دوم فرآوری محصولات کشاورزی با تولید محصولاتی مانند طعمدهندهها، رنگهای طبیعی، پوره، کنسانتره، مربا و ترشیجات که ارزش افزوده ایجاد کرده و از اتلاف محصولات جلوگیری میکند.
ذوالفقاری با اشاره به ظرفیت بالای صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور، بیان کرد: در حال حاضر، بیش از ۱۰۷ میلیون تن ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور ایجاد شده است که شامل کارخانههای خوراک دام، سردخانههای زیر و بالای صفر، واحدهای تولید پوره و کنسانتره و سایر بخشهای فرآوری محصولات کشاورزی است. تولید بدون صنایع تبدیلی و تکمیلی، خسارت به منابع طبیعی و اقتصادی کشور محسوب میشود.
وی همچنین به برخی حوزههای اشباعشده در صنایع تبدیلی اشاره کرد و افزود: امروز در برخی بخشها مانند صنایع لبنی و خوراک دام، ظرفیت بیش از نیاز ایجاد شده است، اما در برخی دیگر، متناسب با شرایط تولید هر استان، واحدهای جدید در حال راهاندازی است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به پروژههای نیمهتمام کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، حدود ۵ هزار واحد نیمهتمام در سطح کشور در حال اجراست که مجموعاً ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری روی آنها انجام شده است. از این میزان، حدود ۲۰ درصد از منابع دولتی و تسهیلات بانکی و ۸۰ درصد از بخش خصوصی تأمین شده است.
وی با اشاره به برنامههای آینده در این حوزه تصریح کرد: برای تکمیل این پروژهها، به ۱۸۶ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم که تلاش میکنیم با همکاری بانکها، این منابع را تأمین کنیم. خبر خوش این است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، باوجود محدودیتهای اعتباری، توانستهایم ۱۴ هزار میلیارد تومان پروژه را در سه مناسبت مهم (هفته دولت، هفته جهاد کشاورزی و دهه فجر) افتتاح کنیم. این مسئله نشاندهنده عزم وزارت جهاد کشاورزی و شخص وزیر محترم برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور است.
انتهای پیا/۷۵۴۰/.
source