به گزارش آوای اقتصاد سرهنگ “سعید زینلی”، رئیس پلیس پیشگیری استان یزد، از شهروندان خواست تا ساختمان محل سکونت خود را علاوه بر استفاده از موارد بازدارنده فیزیکی، به سیستم اعلام هشدار هوشمند (دزدگیر) با سیم کارت همراه نیز مجهز کنند.
وی افزود: در دیوار حیاط، تمام پنجرهها و نقاط قابل نفوذ مانند نورگیر و غیره باید حفاظهای محکم و مقاوم نصب شود. زینلی همچنین توصیه کرد که از صحبت کردن درباره میزان اموال و داراییهای موجود در منزل با افراد ناشناس و کسانی که اعتماد کافی به آنها ندارید خودداری کنید. وی افزود که باید از نگهداری وجوه نقد و طلا و جواهر به مقدار زیاد در منزل پرهیز کرد و در صورت ضرورت، از گاوصندوق سالم و مطمئن برای نگهداری موقت وجوه نقد و اشیای قیمتی استفاده کرد.
وی همچنین پیشنهاد کرد که درب پشت بام منزل به حفاظ نردهای و قفل آویز مطمئن مجهز شود و هنگام خروج از منزل، تنها به قفل کردن درب خروجی اکتفا نکرده و تمام دربهای داخلی ساختمان شامل درب پشت بام، هال، اتاقها، آشپزخانه، حمام و حیاط خلوت را قفل کنید.
سرهنگ زینلی اضافه کرد: کنترل ورود و خروج در مجتمعهای مسکونی را به سرایداری یا نگهبانی مطمئن بسپارید و کلید منزل خود را در دسترس افراد غیرمطمئن قرار ندهید. همچنین توصیه کرد که از قرار دادن کلید در مکانهای قابل دسترس مانند زیر جاکفشی یا داخل کفش خودداری شود.
وی همچنین به روشهای پیشگیری از سرقت منزل اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از سرقت به روش توپ زنی، باید توپ قفل را با بدنه درب همسطح کنید و در صورت امکان، لولهای فلزی به دور آن جوش دهید. همچنین استفاده از قفل کتابی مخفی که پشت درب نصب میشود، توصیه شد. از قرار دادن چهارپایه، نردبان و موارد مشابه در حیاط منزل، مخصوصاً در کنار دیوار خودداری کنید.
رئیس پلیس پیشگیری استان یزد در پایان گفت: از نوشتن نام و مشخصات خود بر روی زنگ منزل خودداری کنید و پیش از خروج از منزل، از همسایگان یا اقوام مورد اعتماد بخواهید که از منزلتان مراقبت کنند. وی همچنین تاکید کرد که در صورت مشاهده خودروها و موتورسیکلتهای مشکوک در اطراف منزل، اطلاعات آنها را یادداشت کرده و سریعاً به مراکز ۱۱۰ پلیس اطلاع دهید.
source